Kosárlabda szakosztály,  MEFOB Kosárlabda

Nem sikerült a döntőbe jutás

A keresztjáték első mérkőzése szoros végjátékban 3 pontos ELTE előnnyel zárult, így izgalmasnak ígérkezhetett volna a budapesti visszavágó, azonban a hazai csapat villámrajtja eldöntötte a mérkőzést.

Nemzeti Egyetemi Kosárlabda Bajnokság, női negyeddöntő, 2. mérkőzés

ELTE BEAC – Miskolci Egyetem 96-55 (32-13, 13-12, 22-17, 29-13)

Budapest, ELTE Sporttelep, 50 néző. V.: Kruk, Horváth.

ELTE BEAC: BOGDÁN 10/3, PERÉNYI 11/6, TAKÁCS 31/15, NAGYI 10, PETTNER 11. Csere: Nemes 7/3, Van Rijs 5, Lengyel, Mohos 5/3, Levente 2, Orosz 2, Solymosi 2. Edző: Földi Alexandra.

Miskolci Egyetem: Molnár 3/3, Kecskés 6/6, OLÁH 19/9, SZEGECZKI 13/3, Vég-Dudás 2. Csere: Kápolnai 2, Tóth 3, Hajdu 2, Balla, Lukács, Kababik 3, Győri 2. Edző: Lippai Szabolcs.

Ideges kezdés után az első pontokat a vendég brigád szerezte, amit az ELTE 12-0-s rohama követett. A vendégek csapatán az időkérés sem segített, Takács Emese (31/15) vezérletével 32-13 ELTE BEAC előnnyel zárult az első negyed. A második negyed szorosabb küzdelmet hozott (13-12), Oláh Fruzsina (19/9) és Szegeczki Nóra (13/3) vezérletével igyekezett ledolgozni hátrányát a vendégcsapat. A második félidőben a miskolciak támadójátéka feljavult, de a hazaiaknak mindenre volt válaszuk, így növelni tudták a két csapat közötti különbséget, még ha csak pár ponttal is. Az utolsó etap már leginkább arról szólt, mekkora különbség alakul ki a végére. A hazaiak felszabadultan, élvezetes játékkal hajráztak még egy nagyot (29-13), amire már vendégoldalról nem érkezett érdemi válasz, így fölényes győzelemmel a címvédő  ELTE-BEAC csapata jutott utolsóként a legjobb 4 közé.

Földi Alexandra: – Kicsit tartottam tőle, hogy a lányokat nyomja majd a tét súlya és görcsösen fognak játszani, de teljesen az ellentéte történt. Takács Emese extra mérkőzés eleji teljesítményével magával húzta a többieket, elképesztő volt látni ezt a teljesítményt a csapattól, még úgy is, hogy ismerve a lányokat tudom, hogy képesek erre. Még édesebb a győzelem, hogy csoportelsőként végül úgy alakult, hogy egy ilyen erős csapattal kellett megmérkőznünk, hiszen év elején sokan azt gondolom, őket várták a legjobb négy közé. Büszke vagyok a csapatra és hatalmas gratuláció a lányoknak!

Lippai Szabolcs: – Sajnos az első negyed koncentráció hiánya az egész meccsre rányomta a bélyegét. Gratulálunk az ELTE csapatának és sok sikert kívánunk a döntőre!