Kosárlabda NB1,  Kosárlabda szakosztály

A Jászberény nyert a Miskolci Egyetem Körcsarnokában

A férfi kosárlabda NB I/B, Piros-csoport 9-14. helyért zajló rájátszásának 3. fordulójában a MEAFC-Peka Bau csapata április 25-én, csütörtökön este a Jászberényi KSE gárdáját fogadta a Miskolci Egyetem Körcsarnokában. A találkozó vendég győzelemmel zárult. Folytatás jövő kedden, Jászberényben.

 A találkozó első félideje kiegyenlítettnek mondható csatát hozott, majd a 3. negyed első felében nyílni látszott az olló, a hazaiak javára. A játékrész második felére azonban a jászberényiek felzárkóztak, olyannyira, hogy a 26. percben 61-61 volt az állás. Mivel a negyed utolsó perceiben a vendégek céloztak pontosabban, négy egységnyi előnnyel ők kezdhették meg az utolsó 10 percet. A zárónegyed elején tartotta, sőt 10 pontra növelte előnyét a vendégcsapat. 5 perccel a lefújást jelző sípszó előtt 88-77 arányban a Jászberénynek állt a zászló. A hajrában sajnos nem tudott újítani a miskolci csapat, így vesztesként hagyhatta el a pályát. A 9-10. helyért folyó párharcban a MEAFC-Peka Bau 1-0-ás hátrányban várhatja az április 30-i, keddi folytatást, melynek helyszíne Jászberény lesz.

 MEAFC-Peka Bau – Jászberényi KSE 80-90 (25-20, 22-21, 20-30, 13-19)

Miskolc, Egyetemi Körcsarnok, Vezette: Balogh Gyula, Sallai István József, Dr. Szűcs Sándor 

MEAFC-Peka Bau: Ragályi (9), Kozák M. (6), Czirbus (25), Gerőcs (3/3), Tóth B. (2). Csere: Lippai (15), Kozák B. (3), Pintér (14/12), Gadus B. (3), Sándor, Velkey, Molnár. Vezetőedző: dr. Váczi Péter. Segédedző: Béres Dávid

Jászberényi KSE: Meleg (19/3), Boka-Magó (11/3), Santiago (19/6), Mester (8/6), Dunai (12). Csere: Oroszi (17/9), Dékány (4), Pilinszki, Rátvay. Vezetőedző: Puskás Artúr

Dr. Váczi Péter: – Gratulálok az ellenfélnek! Ilyen gyatra triplázással hazai pályán sem lehet nyerni! Megpróbálunk idegenben javítani!

Puskás Artúr: – Gratulálok a győzelemhez a srácoknak! Miskolcon sosem könnyű nyerni, most sem volt az. Az 1. félidőben bután játszottunk, csak a kinti dobásokat erőltettük. A 2. játékrészre változtattunk támadó stratégiánkon és akkor megtaláltuk a ritmust. A párharcnak ezzel nincs vége, kedden hasonlóan nehéz meccsre számítunk.