Kosárlabda szakosztály,  Kosárlabda U14

A kiemelt bajnokság top16 csapata között a MEAFC U14/A!

A MEAFC U14/A fiú kosárlabda csapata április 27-28-án, a Miskolcon abszolválta a serdülő bajnokság főtábla VI. fordulóját jelentő három mérkőzését. A hazai környezetben játszó miskolciak két győzelmüknek köszönhetően a kiemelt bajnokság legjobb 16 csapata között folytathatják a küzdelemsorozatot!

MEAFC U14/A – Óbudai Kaszások 54-87 (18-25, 9-13, 14-30, 13-19)

A MEAFC pontszerzői: GULYÁS (22), Pataky (4), Sipos (6), Pabis (4), Orosz (7), Rónaföldi (7), Fazekas (4). Edző: Vaszi Ádám

Vaszi Ádám: – Gratulálok a Kaszásoknak! Gyors, pontos kosárlabdát mutattak be.  Jól felkészített ellenféllel szemben küzdhettünk meg az első mérkőzésen. A vendégcsapat mind képzettségben, mind fizikálisan jobb állapotban van jelenleg nálunk. A 3. játékrészt leszámítva, szépen felvettük a meccs ritmusát, asszertív játékot bemutatva sikerült megnehezítenünk egy nagyon jó játékerőt képviselő óbudai csapat dolgát. Ezek a mérkőzések kiválóak arra, hogy a srácok képet kapjanak róla, milyen szintre is juthatnak el a jövőben, amennyiben az edzésekbe megfelelő munkát fektetnek. Láthattuk, hogy keménységben, a befejezések pontosságában van még hová fejlődnünk.

Kiss Lenke KA/A – MEAFC U14/A 55-66 (19-14, 19-19, 6-14, 11-19)

A MEAFC pontszerzői: GULYÁS (27), Lupkovics  (10), Orosz (4), PATAKY (6), FAZEKAS (17), Csoma (2). Edző: Vaszi Ádám

Vaszi Ádám: – Előzetesen ezt a találkozót jelöltük meg a legfontosabbnak a három mérkőzés közül. Ebben a szezonban már két alkalommal is találkoztunk a budapesti gárdával, mellyel szemben egy győzelem, egy vereség volt a mérlegünk. Óriási tétje volt számunkra ennek a meccsnek, mert ez döntött a továbbjutásról. Szerencsére a srácok jól álltak bele a mérkőzésbe, koncentráltan kosárlabdáztunk. Ellenfelünk extra kinti dobóteljesítményének köszönhetően ugyan meglépett 5 ponttal, de a félidőben sikerült váltanunk. A nagyszünetet követően, magunkhoz ragadtuk a kezdeményezést, átvettük a vezetést, amit a lefújásig sikerült megtartanunk. Gratulálok ellenfelünknek, jól felkészültek a játékainkból, izgalmas, helyenként színvonalas mérkőzést játszottunk!

MEAFC U14/A – NYKK Eötvös U14/A 101-47 (25-7, 28-18, 32-5, 16-17)

A MEAFC pontszerzői: GULYÁS (27), Lupkovics (14), Ormay (10), FAZEKAS (18), PATAKY (4), PABIS (15), Rónaföldi (7), Csoma (6). Edző: Vaszi Ádám

Vaszi Ádám: – Azt szoktam mondani, hogy mindig a kötelező a legnehezebb. Szerencsére ez most nem nyert bizonyságot. A gyerekek megértették, hogy nem elég kiküldeni a mezt a parkettára. Az első pillanattól kezdve mindenki maximális erőbedobással állt bele a mérkőzésbe. Sikerült már a félidőre eldönteni a javunkra a találkozót. Helyenként már az edzésen gyakorolt védekezési szisztémákat és támadási variációkat is viszont láttam a pályán, aminek külön örülök. Ezzel a sikerrel a kiemelt bajnokság legjobb 16 csapata közé kvalifikáltuk magunkat, ami nagy előrelépést jelent a srácok eddigi pályafutásában. A szezonban további három kiélezett mérkőzés vár a csapatra, melyekre igyekszünk legjobb tudásunk szerint felkészülni a rendelkezésünkre álló idő alatt. Szeretném megköszönni U16-os csapatunk edzőjének, Gulyás Lászlónak a hétvégén nyújtott szakmai támogatását. Gratulálok a srácoknak, nagyot küzdöttek a mögöttünk álló időszakban!

A kiemelt bajnokság legjobb 16 csapata közé jutott MEAFC U14/A tagjai: Bolvári-Szabó Huba, Csoma Levente, Fazekas Zsombor, Gulyás Márton, Lupkovics Gergő, Mátyás Ethan Eric, Nagy Marcell, Ormay Gergely, Orosz Roland, Pabis Zétény Attila, Pataky Vilmos, Rónaföldi Artúr Zétény, Sipos Soma, Szabó Zoárd, Varga Bálint.