Tollaslabda szakosztály

Két bronzérem a ceglédi tollaslabda MEFOB-ról

Morvai István (balról), Muzsnay Kinga, Rausz Ádám, Tari Tamás és Deák Kinga a ceglédi tollaslabda MEFOB-on.

A Miskolci Egyetem hallgatói, akik a MEAFC-ban gyakorolják a sportágat, két bronzérmet nyertek az április 27-28-án, Cegléden megrendezett, 20 felsőoktatási intézményből verbuválódott nagy mezőnyt felvonultató tollaslabda MEFOB-on.

A ceglédi tollaslabda csarnokban felállított 9 pályán először a vegyespárosok kezdték meg a csatározást. A Miskolci Egyetem Tari Tamás-Deák Kinga kettőse ebben a számban akár érmet is nyerhetett volna, ám ezúttal nem jártak szerencsével, így az 5-8. helyre sorolták őket, míg Rausz Ádám-Muzsnay Kinga duó 9-16. helyen fejezte be a versenyt. Egyéniben Muzsnay Kinga a főtáblán az 5-8. helyen végzett, Deák Kingát a 17-32. pozícióba sorolták. Tari Tamás bronzérmet érdemelt ki, míg Rausz Ádám a 9-16. helyen zárt. A miskolciak második bronzérmét a női párosoknál a Muzsnay Kinga – Deák Kinga kettős érdemelte ki.

  • Az elmúlt jó pár évet tekintve nem nagyon gyűlt össze ekkora mezőny a MEFOB-on. – kezdte értékelését Morvai István, a Miskolci Egyetem, egyben a MEAFC tollaslabdázóinak edzője, a szakosztály vezetője. – Ha azt is ide veszem, hogy az eredeti (toll) és a műanyag labdás kategóriákban közel azonos képzettségű és tudású sportolók neveztek, akkor nem kell csodálkozni, ha a 133 mérkőzés alaposan elhúzódott. Az azonos játékerőt a sok három szettes mérkőzés is alátámasztotta. Szinte izzott a levegőben a labda. Ami nem csoda, hiszen az eredeti labda kategóriában – mindkét nemben – a magyar ranglista élmezőnyének több kimagasló játékosa is jelen volt. A műanyag labda kategória, melyben mi is indultunk, szintén bővelkedett OB II. és III. osztályú tollaslabdázóval. A szombati kezdésnél nagyon sajnáltam a vegyes-páros éremesélyünk elúszását, hiszen a sorsolás is kedvezően alakult a Tari Tamás-Deák Kinga kettősnek. A Rausz Ádám – Muzsnay Kinga páros nagyon erős csoportba került, de az mindenesetre bíztató volt, hogy a végsőkig küzdöttek. A női páros sorsolása jobb kedvre derített, hiszen ott is adott volt a lehetőség az érem szerzésre. Hál istennek Muzsnay Kingának és Deák Kingának sikerült beváltani a reményeket és kiharcolni egy bronzot. A férfi párosban Rausz Ádám és Tari Tamás nem tudta kellően felvenni a fonalat, így a csoportmérkőzéseknél búcsúztak, igaz nem adták könnyen magukat, mind a két alkalommal három szettben kaptak ki. Az egyéni számok vegyes erősségű csoportokat hoztak. A főtáblára csak Muzsnay Kingának és Tari Tamásnak sikerült feljutnia. Tomi ráadásul felállhatott a dobogóra harmadik fokára. Kingának is majdnem sikerült ez, ő a negyeddöntőben búcsúzott, három szettben maradt alul, az utolsóban nála a fáradtság mértéke döntött. A lényegesen nagyobb számú és erősebb mezőnyt figyelembe véve, a mostani 2 bronzérmünk többet ér, mint a tavalyi három harmadik helyünk. A vasárnapi csapatbajnokságra teljesen elfáradtak a játékosaink, így nyeretlenül, a VI. helyen zártuk ezt a versenynapot. Nem csüggedünk, hiszen a júliusi, miskolci Európai Egyetemi Játékokra (EUG) kell készülnünk, és a 2204-es őszi versenyszezon is vár még ránk.