Tollaslabda szakosztály

Maláj sportolókat igazolt a MEAFC

Két maláj sportemberrel erősített a közelmúltban a MEAFC tollaslabda szakosztálya. Ang Boon Peng Thomas játékos-edzőként, fia, Ang Zek Khai játékosként erősíti a csapatot.

  • Az Ang család mintegy 10 éve él Miskolcon, a családfő itt dolgozik, míg fia, Zek Khai a Waldorf iskolában tanul – tudtuk meg Morvai Istvántól, a MEAFC tollaslabda szakosztályának vezetőjétől. – Érdekesség, hogy az U19-es korosztályban érdekelt fiú előbb utánpótlás kosárlabda csapatunkat erősítette, onnan csábult át hozzánk. Ez azért nem annyira meglepő, hiszen szüleinek szinte összes le- és felmenő rokonsága tollaslabdázott. Eddig szabadidős versenyeken indulgattak, de közben Zek a 2021/22 diákolimpián, az V. korcsoportban, műanyag labda kategóriában kiérdemelt egy ezüstérmet. Mivel szeretett volna ranglista versenyen is indulni, így talált, találtak meg bennünket. Egy közel kétórás, minden részletre kiterjedő megbeszélés után megállapodtunk abban, hogy Thomas foglalkozik a versenyzők közül három fővel és a fiával, így a leigazolás megtörtént. Alakul a kapcsolat, remélem hamar összecsiszolódunk majd!

Ang Boon Peng Thomas és Ang Zek Khai az elmúlt hétvégén, Cegléden, a Living Sport FIT Kupa Országos II. osztályú verseny férfi páros kategóriájában – már a MEAFC színeiben – a sikeres csoportmérkőzéseket követően, a 2. helyet harcolta ki.