Legközelebbi eseményeink


A Budafokot is legyőzte a miskolci egység!

2019. október 05. (szombat) 12:26
Kozák Márton kiváló játékkal szerzett 19 pontot Kozák Márton kiváló játékkal szerzett 19 pontot

Újabb magabiztos MEAFC győzelemnek tapsolhatott a borsodi közönség.

A Thornton, Thornton, Thornton, Béres, Béres, Béres pontszerzési monotóniát Takács triplája törte meg a hatodik percben (16-9). A vendégek időkérésük után eszméltek is hat egységgel, ám a nyitány béli nagy adok-kapok továbbra is folytatódott. Lados eredményesen száguldozott, a hazaiaknál Sándor pedig kintről volt eredményes. Kozák Márton villámgyors betöréseiből 5 pontot hozott a MEAFC konyhájára, majd Fehér nagyszerűen kiforgatott hármassal lezárta a negyedet (26-25).

Kovács kosarát követően Béres gyömöszölt be döntetlenért egy támadó lepattanót, majd 8-0-s szakaszt robogott a Miskolc. Lippai és Kozák B. után Takács büntetőzött, majd a mérkőzés talán legszebb támadását követően – Homoki-Kozák B.-Thornton-Takács-Kozák B. útvonal mentén született kosár okán - időt kért a Budafok (36-28).

Zónavédekezésre váltott a fővárosi gárda, ám Kozák M. a sarokból, Lippai pedig kétszer is középről talált be ellenszer gyanánt. A zárásban Lados szép hármasára az öt perc alatt is 10 pontig jutó Kozák Márton válaszolt ziccerből (47-39).

Picit kapkodva és két kihagyott büntetővel kezdett a MEAFC, ám Thornton szlalomja ismét elindította a miskolci hajót. A mezőnysor fonalat kapott, hiszen mind Takács, mind Kozák M. duplán volt eredményes. A budafoki pontfelelős Kovács szerzett gól jó plusz egyes találatot, aztán jött egy újabb 8-0-s miskolci roham (65-48). A dupla-duplával záró (21 pont, 15 lepattanó) Thornton tett arról, hogy ne mindig budafoki triplát jelezzen a negyed végi dudaszó, így messziről elengedett hihetetlen kosarával vonalhatott le két perces pihenőjére a miskolci alakulat (68-50).

Puszta egyéni kosárral indított, majd Thornton és Kozák B. villámgyors hármasai nyitottak meg egy olyan 13-0-s etapot, ahonnan már nem volt visszaút a Budafok számára. A négy gólpasszig jutó Lippai ez idő tájt - talán önmagát is meglepve - a környék összes fehér mezben lévő Kozákját üresen találta, majd maga is újból feliratkozott a pontszerzők közé. Az utolsó öt percre egy híján harminc pontos hazai előnyről fordultak rá a felek, így a végjáték már inkább a gyakorlásról szólt. Thornton vastaps közepette hagyta el a pályát, így a mérkőzést a Pap-Sándor-Gadus-Asszú-Lippai sorral zárta a MEAFC. Kovács pontjaival ugyan közelebb férkőzött a Budafok, ám a tényen ez már nem változtatott, a közönség pedig hatalmas vastapssal jutalmazta a csapat teljesítményét, s joggal zúgott a „Szép volt, Fiúk” (95-72).

A MEAFC-Miskolc megérdemelten győzött, így újabb sikerrel a tarsolyában várhatja a jövő heti hazai fellépését. 

Pénteken a tavalyi bronzérmes, idén is feljutást tervező MAFC gárdája érkezik a Körcsarnokba.

Szép volt, Fiúk!

 

MEAFC-Miskolc – Budafok 95-72 (26-25, 21-14, 21-11, 27-22)

NB I/B Piros csoport 2. forduló, Miskolc, Körcsarnok, 250 néző.

Vezette: Rácz Zsolt, Gergely Csaba, Domán István.

MEAFC: Takács (9/3), Kozák B. (15/3), Thornton (21/9), Homoki (6), Béres (8). Csere: Kozák M. (19/6), Lippai (12), Sándor (5/3), Gadus, Asszú, Pap. Edző: Drahos Gábor.

Budafok: Puszta (11/3), Lados (17/3), Kovács (23/9), Fehér (3/3), Varga (6). Csere: Mészáros (7), Horváth (3), Jilling (2), Dormán, Tóth, Nagy. Edző: Károly Máté.

 

Drahos Gábor (MEAFC-Miskolc): Tiszteletre méltó emberek alkotta játékoskeret mellett, nem mellesleg kiváló csapat a Budafok, amit az eredményei és az edzőjének a személye is jelez. Ezért nem szerettünk volna abba a hibába esni, hogy az első forduló győzelme után bármi mást gondoljunk, minthogy kőkeményen kell megdolgoznunk ezért a sikerért. Nagyon tetszett a csapatom hozzáállása, örülök, hogy mindenki megtalálta a boldogság forrását a mérkőzésen belül is. Külön öröm Lippai gólpassza, amiből nem is egy volt. Sok sikert kívánok Károly Máté barátomnak és még több további sikert saját játékosaimnak.


Károly Máté (Budafok): Védekezésben semmit nem sikerült megvalósítanunk, így borítékolható volt az, hogy hazai pályán megver minket a Miskolc. Gratulálunk nekik, készülünk a következő mérkőzésre.

 

 
Forrás: Youtube.com

 

További információk

Hírarchívum

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

MEAFC SZAKOSZTÁLYOK
Kosárlabda szakosztály Kézilabda szakosztály
Labdarúgó szakosztály Úszó és vízilabda szakosztály
Amerikai futball és Cheerleading szakosztály Röplabda szakosztály
Tájfutó szakosztály Tenisz szakosztály
Tollaslabda szakosztály Asztalitenisz szakosztály
Bridzs szakosztály
MEAFC SZAKOSZTÁLYOK MEGNYITÁSA
Kosárlabda szakosztály Kézilabda szakosztály Labdarúgó szakosztály Úszó és vízilabda szakosztály Amerikai futball és Cheerleading szakosztály Bridzs szakosztály
Röplabda szakosztályTájfutó szakosztály Tenisz szakosztály Tollaslabda szakosztály Asztalitenisz szakosztály
Ez a weboldal sütiket használ. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. További információk