Legközelebbi eseményeink


A férfiaknál is címvédés született

2017. május 16. (kedd) 19:19
A férfiaknál is címvédés született Fotó: Práczki Péter

Drámai fordulatokban gazdag, színvonalas mérkőzésen a Debrecen legyőzte a Miskolcot, így megvédte bajnoki címét.

Miskolci Egyetem - Debreceni Egyetem 75-79 (24-17, 14-16, 13-26, 24-20)

Miskolc, Nemzeti Egyetemi Kosárlabda Bajnokság, négyes döntő, férfiak.

Miskolc: TAKÁCS D. 14/3, SZEPESI 24/18, KOPASZ 16/6, GALLÓ 13, Lippai 7. Cs.: Horváth M. 1, Orliczki
Debrecen: KOZÁK 21/3, Jávor 10/6, PÉK 19/15, SZARKA 12/6, Opre. Cs.: BAK 14, Szűcs 3/3, Asztalos

Hazai diadal vagy címvédés, ez volt a tét a Nemzeti Egyetemi Kosárlabda Bajnokság utolsó mérkőzésén. Aki megnyeri a Miskolc-Debrecen összecsapást, az a bajnok. Szepesi Szabolcs 4 és fél perc alatt 3 triplával jelezte: a hazaiak igenis akarják a trófeát, 4 és fél perc elteltével 14-7-re vezettek a hazaiak. Mindkét gárda nélkülözni volt kénytelen egy-egy játékosát eltiltás miatt:, a hazaiak Orosz Bencét, a debreceniek pedig csapatuk talán legjobb játékosukat, Kósa Tamást. A Debrecen a folytatásban Bak Márton, vezérletével kiegyenlített tették a játékot, ám a hazaiak a tavaly még debreceni színekben bajnokságot nyerő Lippai Szabolcs eredményessége révén tartották a találkozó elején szerzett előnyüket.

A második szakasz elején a hazaiak sorra adták el a labdákat, a vendégek viszont több ziccert is kihagytak, több, mint 2 perc elteltével Kozák szerezte az első pontokat a negyedben. A 13. percben Lippai sportszerűtlen majd technikai hibát kapott, s a hazai edző ellen is ítéltek egy technikait. A Debrecen az ezért járó 4 büntetőből egyet sem dobott be. Sorra maradtak ki a büntetők mindkét oldalon., Szepesi egy támadó fault formájában megkapta a 4. személyijét. A negyed közepén a két Dávid, Pék és Szarka hozta közelebb a hazaiakhoz a címvédőt. Miskolci időkérés után Takács Dániel dobta át türelmes hazai játék után a debreceni zónát triplával. Kihagyott hazai ziccerek után Jávor Barna triplája a vendégeknek adott lökést. Potyogtak a triplák, Kopasz Márton majd Pék Dávid is betalált távolról, Szarka szóló kosarával pedig egyenlített a Debrecen. A félidő vége a Miskolcnak sikerült jobban, Takács büntetőivel, majd Kopasz hármasával 5 pontos előnyt szereztek szünetre a vendéglátók.

A Debrecen Pék triplájára, valamint Kozák Márton büntetőire építve 11-2-vel kezdve a második félidőt gyorsan fordított. A házigazdát Galló Márk és Lippai próbálta versenyben tartani. Takács duplájával pedig egyenlített a Miskolc. A szakasz közepén Pék és Jávor egy-egy triplájával ismét a Debrecen lépett el. A negyed végén mindkét oldalon a kisemberek sziporkáztak, a címvédőnél Kozák és a triplát szerző Szűcs Máté, hazai részről pedig Takács. A záró etap előtt 8 pont volt a Debrecen előnye.

Ez a befejező etap elején 10 fölé nőtt, frissebbeknek tűntek a címvédő Debrecen játékosai. Drahos Gábor időkérése utén egy 6-0-lal a negyed közepén 7 pontra feljött a Miskolc, amikor Szarka dobott "gyilkos" triplát. Takács büntetőit követően hosszú idő után a nyitó negyed hőse, Szepesi be két hármast, majd sikeres büntetői után másfél perccel a vége előtt egyenlített a Miskolc. A lelátón az egriek valóságos extázisba hozva a miskolci drukkereket szurkoltak a hazaiaknak. Debreceni időkérés után Pék hármasa a gyűrűről előbb magasan föl, majd a gyűrűbe vágódott, aztán Kozák is bevágott egy triplát, 47 másodperccel a vége előtt 6 ponttal vezetett a címvédő. Szepesi újabb hármasa tovább fokozta az izgalmakat. Labdát szerzett, s Kopasz ziccerével 1 pontra jött föl a hazai gárda. 13 másodperccel a vége előtt Jávor az első büntetőjét bedobta, majd a Debrecen visszaszerezte a lepattanót, s Kozák 2 büntetőjével 4 pontosra nőtt a debreceni előny, s ennyi is maradt a végére, így a Debrecen az utóbbi évek legizgalmasabb döntőjén megvédte címét.

Drahos Gábor (Miskolc): Tündéri csapatom van, imádom, ahogy küzdenek, harcolnak. Egy perccel a vége előtt egálnál a gyűrűről négy méterre felpattanó, s onnan beeső tripla több volt, mint kegyelemdöfés, az nem hiányzott. Ezzel együtt gratulálok csapatomnak a bronzéremhez.

Berényi Sándor (Debrecen): A tegnapi vereség után nagyon mélyről jöttünk vissza, de nagyon nagyot harcolva úgy érzem, megérdemelten nyertük meg a nagyon magas színvonalú döntőt. Győzelmünk értékét növeli, hogy legeredményesebb játékosunk eltiltás miatt nem játszott, hiányát extra egyéni teljesítményekkel, s csapatmunkával pótoltuk. Gratulálok a Miskolcnak a jó játékukhoz, küzdésükhöz, s köszönjük nekik a színvonalas szervezést.

A férfi torna végeredménye:
1. Debrecen 5 pont
2. Eger 5 pont
3. Miskolc 4 pont
4. TFSE 4 pont

A legeredményesebb férfi játékos: Varga Imre EKE Eger 62 pont
A legértékesebb férfi játékos: Varga Imre 89 IMB pont
A férfi All Star csapat: Takács Dániel (Miskolc), Tóth Zoltán, Varga Imre (Eger), Boinitzer Dávid (TFSE), Pék Dávid (Debrecen)

További információk

Hírarchívum

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

MEAFC SZAKOSZTÁLYOK
Kosárlabda szakosztály Kézilabda szakosztály
Labdarúgó szakosztály Úszó és vízilabda szakosztály
Amerikai futball és Cheerleading szakosztály Röplabda szakosztály
Tájfutó szakosztály Tenisz szakosztály
Tollaslabda szakosztály Asztalitenisz szakosztály
Bridzs szakosztály
MEAFC SZAKOSZTÁLYOK MEGNYITÁSA
Kosárlabda szakosztály Kézilabda szakosztály Labdarúgó szakosztály Úszó és vízilabda szakosztály Amerikai futball és Cheerleading szakosztály Bridzs szakosztály
Röplabda szakosztályTájfutó szakosztály Tenisz szakosztály Tollaslabda szakosztály Asztalitenisz szakosztály
Ez a weboldal sütiket használ. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. További információk