Legközelebbi eseményeink


A miskolciak centerjátéka döntött Budafokon!

2019. május 18. (szombat) 20:38

Tizenöt pontos hátrányt ledolgozva győzött a roppant egységes teljesítményt nyújtó MEAFC-Miskolc gárdája.

Budafok – MEAFC-Miskolc 71-79 (29-14, 13-20, 14-21, 15-24)
NB I/B Piros csoport, rájátszás a 9. helyért, 1. mérkőzés.
Budafok, 50 néző.
Vezette: Balogh Gyula, Surányi Gábor, Kéri István.

Budafok: Kiss (5), Jilling (13/12), Lados (12), Varga (10), Horváth (14). Csere: Siklós (8), Puszta (7/3), Nagy (2), Fehér. Edző: Károly Máté.
MEAFC: Takács (7/6), Tóth (14), Gonda (10/3), Szanyi (2), Béres (15). Csere: Lippai (29), Orliczki B. (2), Orliczki Már,, Orliczki Mát,, Gadus, Marton. Edző: Drahos Gábor.

Alacsonyabb szerkezettel sem kezdett rosszul a vendég oldal, ám a kellő keménység ekkor még hiányzott a védekezésből. A budafokiak igazából nagyobb ellenállás nélkül jutottak tetemes előnyhöz, hiszen a támadási oldalon is végig akadozott a miskolci szekér (29-14).
Béres és Lippai egyre határozottabban figyelte a fogást az ellenfél védekezésén, és zóna védekezés ellen is remekül keresték egymást, így ébredni látszott a borsodi csapat. A negyed során az addig kiválóan teljesítő Lados sajnálatos kiválását követően picit lassult a Budafok, ám a negyed végi büntetőkkel még megtartották előnyüket (42-34).
Az addig kicsit visszafogottabb Takács lendületes játékkal lepte meg a második félidőt, így a továbbra is remeklő Béres-Lippai duó nem csak hátul dominált,de elöl is fontos pontokat szerzett. A lepattanóért nagyot küzdő miskolciak – köztük az életük első NB I-es meccsén pályára lépő Gadussal és Martonnal - több villámgyors támadást vezetve a negyed végére kis híján kiegyenlítettek (56-55).
Hiába zuhanyozott idejekorán két szabálytalansága miatt Béres, az ő rutinját is gond nélkül átmentette a pályára a csapat. Orliczki Bence nagyot küzdött a hazai magasakkal, Szanyi pedig ezúttal nem a triplákkal, hanem roppant hasznos munkájával és kilenc lepattanójával stabilizálta a miskolci játékot. Tóth zsákolása és ziccerei mellett Takács már a látványra is odafigyelt, és Lippainak adott szépségdíjas láb alatti gólpasszt. A vendégek nagyot küzdöttek, és eltekintve a nyitánytól, a folytatásban mutatott játékot nézve még a 18%-os triplamutatójuk ellenére is megérdemelten nyerték meg a mérkőzést (71-79).
A két nyert mérkőzésig tartó párharc következő felvonása héfőn 17:30-kor kezdődik Miskolcon.

Drahos Gábor, vezetőedző: Gratulálok a csapatomnak, mert végig együtt éltek a játékkal, és a rossz kezdés ellenére percről percre egyre jobban hittek a sikerben. Szép munkát végeztek, az biztos. Örülök még, hogy két újabb miskolci fiatal tudott bemutatkozni a felnőttek között, annak pedig még jobban, hogy mindezt fegyelmezetten, koncentrálva és a közösséghez tartozóan tették. Ez most még nyilván nem az ő szintjük, de belépőként ilyen alázattal és hasznosan kell törekedni a hat illetve egy percre kapott feladat elvégzésére. Hétfőn az utolsó hazai meccsünket vívjuk a Körcsarnokban. Igyekszünk ott is mindent megtenni a győzelemért és a csapatban a szezon során végig bízó szurkolóinkért!

Hírarchívum

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

MEAFC SZAKOSZTÁLYOK
Kosárlabda szakosztály Kézilabda szakosztály
Labdarúgó szakosztály Úszó és vízilabda szakosztály
Amerikai futball és Cheerleading szakosztály Röplabda szakosztály
Tájfutó szakosztály Tenisz szakosztály
Tollaslabda szakosztály Asztalitenisz szakosztály
Bridzs szakosztály
MEAFC SZAKOSZTÁLYOK MEGNYITÁSA
Kosárlabda szakosztály Kézilabda szakosztály Labdarúgó szakosztály Úszó és vízilabda szakosztály Amerikai futball és Cheerleading szakosztály Bridzs szakosztály
Röplabda szakosztályTájfutó szakosztály Tenisz szakosztály Tollaslabda szakosztály Asztalitenisz szakosztály
Ez a weboldal sütiket használ. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. További információk