Legközelebbi eseményeink


Bravúros győzelemmel indítottuk a bajnokságot!

2019. szeptember 14. (szombat) 09:54

NB1B: Igaza lett a pénteki Észak-Magyarország napilap címadójának, hiszen tényleg „Príma meccsel kezdett a MEAFC”!

MEAFC-Miskolc – BKG-PRÍMA Akadémia 96-86 (12-25, 31-18, 23-21, 30-22)

NB I/B Piros csoport 1.forduló. Miskolc, Körcsarnok, 250 néző.

Vezette: Fodor Attila, Rácz Zsolt, Drenyovszki Dániel.

MEAFC: Orliczki, Takács (14/6), Thornton (17/12), Homoki (23), Béres (2). Csere: Lippai (16), Kozák B. (15), Kozák M. (6), Gadus (3/3), Sándor, Asszú. Edző: Drahos Gábor.

BKG: Nagy Bo. (31/18), Nagy Be. 13/6), Nagy S. (11/9), Allen (12/3), Reizer (6). Csere: Hegedűs (8), Laman (3/3), Meleg (2). Edző: dr. Nagy Ágoston.

 

Nagy Botond és Nagy Benedek hét villámgyors pontjával indult a találkozó, amire közel három perc elteltével tudott csak válaszolni a házigazda. A hazai időkérést követően a fiatal névrokon, Nagy Simon is beköszönt távolról (2-15), mondhatni továbbra sem igazán találta helyét a Miskolc. Thornton ébredt elsőként korábbi csapata ellen, ám egymaga szerzett 7 pontjával sem tudott közelebb férkőzni a remek ritmusban nyitó vendégekhez a MEAFC (12-25).

Lippai ziccerére Meleg válaszolt, Thornton hármasára pedig Nagy. Ezt követően azonban szorosabb védekezésre váltott a Miskolc, sőt, a lepattanók begyűjtéséből Homoki két gól jó plusz egyes szituációt is összehozott. A negyed derekára már az ellenfél „nyakán” voltak a harmincegy pontos negyedet repesztő Takácsék, akik így előbb 38-38-nál majd a félidő végén is egalizálták az eredményt (43-43). 

Fordulást követően is maradt a látványos játék és a nagy sebesség. Két gyors szigetszentmiklósi kosárra a miskolci Kozákok válaszoltak bravúros betöréseikkel, majd az ifjabb legény védekezett remekül. Kozák Berci a szerelését követő családi lerohanás után jegyzett újabb találatával már a borsodiaknál volt az előny. A vendég kispad ellen ítélt technikai hibát Thorton értékesítette, míg odaát Hegedűs kétszer is hibázott a vonalról, így Homoki és Lippai pontjaival megugrott a vendéglátó (54-47). Hibázott majd időt kért a MEAFC, amely után a remekül játszó – és ebben a negyedben 10 pontig jutó - Homoki szerzett újabb két fontos találatot. A kiegyenlített csata folytatódott, a finisben szerzett két Nagy-triplával pedig egyenlő környékén maradt a BKG (66-64).

Amerikai játékosa révén azonnal egyenlített a Szigetszentmiklós, mint kiderült a mai napon utoljára, A miskolciak elképesztő csapatmunkával vetették bele magukat a folytatásba, és szebbnél szebb kosarakkal hálálták meg a közönség bíztatását. Nagy két pontja sem tudta kibillenteni a 15 egységet számláló borsodi rohamot. Lippai és Homoki domináltak a palánk alatt, Takács pedig remekül mozgatta a többieket amellett, hogy kintről és bentről is eredményes volt. Béres, Kozák és az egész MEAFC óriásit melózott védekezésben, majd a kis híján tripla-duplával záró Thornton (17 pont, 10 lepattanó, 9 assziszt) hosszú átadását váltotta gólra Kozák Marci. A kiváló csapatmunka hatására öt perccel a vége előtt az utoljára a mérkőzés első negyedében látott 13 pontos különbséget mutatta az eredményjelző, ám ezúttal a hazaiak javára (81-68).

Vendég időkérés után folytatódott a 14-es mezben lévők csatája. Odaát a kiváló napot kifogó Nagy (31 pont, 7 assziszt) szerzett 2 újabb triplát, a hazaiaknál pedig a szezon eddigi legjobb meccsét produkáló Homoki (23 pont, 15 lepattanó) talált be közelről. Kissé közeledett az ellenfél, ám a mezőnyből végig hibátlanul (8/8) célzó Lippai újabb kosarat gyömöszölt be, a ráadás büntetőt viszont kihagyta (85-76). Thornton kipontozódása után is igyekezett tudatosan támadni a házigazda, így hiába szerzett Laman, Allen és Nagy is triplát, a MEAFC már nem engedte ki kezéből a győzelmet. A társaihoz hasonlóan remekül bemutatkozó Kozák Berci biztos büntetőivel végül megérdemelten zárt kerek tíz pontos előnnyel Drahos Gábor csapata (96-86).

 

Drahos Gábor (MEAFC-Miskolc): Nagyon komolyan és elszántan készültünk, egy izgulós és hibákkal teli első negyed után megmutattuk a közönségünknek és saját magunknak is, hogy extra hozzáállással és egységes teljesítménnyel tudunk szerepelni és eredményt elérni ebben a bajnokságban. Gratulálok tiszta szívből a csapatomnak és hiszem, hogy ezen az úton tudunk a jövőben is tovább haladni.

Dr. Nagy Ágoston (BKG-PRÍMA Akadémia): Tízzel nyert a MEAFC, gratulálok nekik. Úgy érzem, hogy mi is jó ritmusban játszottunk, csak a védekezésünk nem volt olyan, amilyennek szerettük volna, ráadásul a 19 plusz lepattanó a második félidőben elviselhetetlenné tette a játékunkat. Gratulálunk!

 


Forrás: Youtube.com

 

A MEAFC-Miskolc következő mérkőzése: 

2019. október 4. péntek

MEAFC-Miskolc – Budafok

További információk

Hírarchívum

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

MEAFC SZAKOSZTÁLYOK
Kosárlabda szakosztály Kézilabda szakosztály
Labdarúgó szakosztály Úszó és vízilabda szakosztály
Amerikai futball és Cheerleading szakosztály Röplabda szakosztály
Tájfutó szakosztály Tenisz szakosztály
Tollaslabda szakosztály Asztalitenisz szakosztály
Bridzs szakosztály
MEAFC SZAKOSZTÁLYOK MEGNYITÁSA
Kosárlabda szakosztály Kézilabda szakosztály Labdarúgó szakosztály Úszó és vízilabda szakosztály Amerikai futball és Cheerleading szakosztály Bridzs szakosztály
Röplabda szakosztályTájfutó szakosztály Tenisz szakosztály Tollaslabda szakosztály Asztalitenisz szakosztály
Ez a weboldal sütiket használ. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. További információk