Legközelebbi eseményeink


Egy jó félidő a miskolciaktól

2018. július 22. (vasárnap) 18:07
Egy jó félidő a miskolciaktól Fotó: Práczki Péter

Az első félidőben nemhogy partiban volt, annak nagy részében vezetett is férfi egyetemi bajnokcsapatunk Szlovénia reprezentánsa ellen. A második félidőben a helyenként nyomasztó fölényben játszó és remekül dobó rivális a maga javára fordította a találkozót

Primorska Egyetem - Miskolci Egyetem    94-73   (17-23, 22-17, 31-13, 24-21)

Miskolc: TAKÁCS 16/6, Szepesi 15/9, Kopasz 9, LIPPAI 19, Homoki. Cs.: Varga M. 2, PIUKOVICS 1166, Orosz 1, Orliczki B., Orliczki M., 

 

Drahos Gábor, a miskolci szakvezető nem akart semmit a véletlenre bízni, a kosártorna nyitó napján csoportja nyitó, a tornán a CUS1 "felségjelű" csarnokban rendezendő első meccsen már ott ült a lelátón. Árgus szenekkel figyelte, amint a képzettebb Sevilla 89-56-ra legyőzi a harcos, agresszív, kellemetlen harcmodorú házigazdákat a férfi A-csoport meccsén. A bemutatásnál néhányan tavalyról régi ismerősökként köszöntötték egymást. 

Gyönyörű alapvonali betörésből Kopasz Márton szerezte, s kosártorna első magyar találatát, amellyel 2-1-re vezettek a miskolciak. A két Szabolcs, Lippai és Szepesi villanásaival  9-4-re. Több sikertelen távoli szlovén próbálkozás után az ellenfél kezdte elkapni a fonalat, de tripláira Piukovics Bálint és Szepesi révén távoli találatokkal feleltek a srácok. A szakasz hajrájában váltva estek a kosarak, a negyed végeredménye Takács Dániel triplájával alakult ki, 6 ponttal "menetek" 10 perc után a borsodiak. 

A második etap elején Takács és Piukovics révén tartotta 5 pont körüli előnyét a magyar egyetemi bajnok. A szakasz közepén az addig kimondottan jól játszó miskolciaknál jött egy kis hullámvölgy, egy 9-2-vel fordított a Primorska. A gödörből MVP-hez illőően Lippai próbálta kirángatni az együttest. A 6 év múlva esedékes Miskolc-Debrecen játékok előkészítése kapcsán Coimbrába érkező miskolci különítmény - tagjai között az alpolgármester, az egyetemi kancellár, a polgármesteri hivatal főosztályvezetője és a MEAFC elnöke - remek hangulatot teremtett. A félidő hajrájában kevésbé látványos, de annál küzdelmesebb játék folyt, Lippai találataival tartotta a lépést ellenfelével a Miskolc. A félidő végén Takács Dani villant, újabb triplát emelt be. Erre érkezett felelet szlovén részről, de a remek első félidő végén 1 pontos miskolci vezetést mutatott a tábla. 

A második féliőt a Primorska kezdte jobban, támadásban erőlködtek, védekezésben le-lekéstek a miskolciak. 5 szlovén pont és közwl 2 perc után Kopasz törte meg a borsodi kosárcsendet egy ügyes, 2+1-es akcióval. ám erre azonnal dobott egy hármast a szlovén gárda, majd még kettőt - időt kért Drahos. Úgy tűnt, nem segített, eladott labdák, kiszorított helyzetekből eleresztett dobások követték egymást fiaiank részéről, a szakasz közepén 10 pont fölé nőtt a hátrány, a szakasz első felét 18-5-re nyerte a Primorska. Egyetemi bajnokunk hosszú kosárcsendjét Lippai törte meg, Ennek ellenére egyre magabiztosabbá vált a Primorska, fokozatosan nőtt az előnye, Szepesiéktől felvillanásokra futotta. Közel 20 pontos hátrányból várhatta a záró etapot a Miskolc. 

Ennek elején volt egy kis csetepaté Varga M. és az egyik szlovén center között, de szerencsére hamar szent lett a béke. A meccs pedig a 3. negyedben eldőlt a szlovén csapat javára, egy félidőt bírt fejben, koncentrációban a férfi magyar egyetemi bajnok, amely a végén Szepesi tripláival kerülte el a nagyobb vereséget.

 

Drahos Gábor: Gyanúnk beigazolódott: remek csapatok alkotják a csoportot. Első éles meccsünkön csaknem addig tudtuk tartani a lépést ellenfelünkkel, ameddig eredetileg gondoltuk, ezt kell a folytatásban minél kijjebb és kijjebb tolni. Gratulálok a szlovén csapatnak, ahogy gondoltuk, biztos, sok tapasztalattal gazdagodnak a srácok a toránán és megyünk tovább.

 

Botár László

Hírarchívum

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

MEAFC SZAKOSZTÁLYOK
Kosárlabda szakosztály Kézilabda szakosztály
Labdarúgó szakosztály Úszó és vízilabda szakosztály
Amerikai futball és Cheerleading szakosztály Röplabda szakosztály
Tájfutó szakosztály Tenisz szakosztály
Tollaslabda szakosztály Asztalitenisz szakosztály
Bridzs szakosztály
MEAFC SZAKOSZTÁLYOK MEGNYITÁSA
Kosárlabda szakosztály Kézilabda szakosztály Labdarúgó szakosztály Úszó és vízilabda szakosztály Amerikai futball és Cheerleading szakosztály Bridzs szakosztály
Röplabda szakosztályTájfutó szakosztály Tenisz szakosztály Tollaslabda szakosztály Asztalitenisz szakosztály
Ez a weboldal sütiket használ. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. További információk