Legközelebbi eseményeink


Élsportolói mentorprogramot indít a Miskolci Egyetem

2015. szeptember 07. (hétfő) 23:03

Új, az élsportolók egyetemi tanulmányait támogató mentorprogramot indít a Miskolci Egyetem. A program a jövőben országszerte is vonzóvá teheti Miskolcot az élsportoló fiatalok körében.

Az új, 2015–2016-os tanévtől startoló, intézményi szintű, tehát az egyetem valamennyi karát érintő mentorprogram legfontosabb célja, hogy segítse a Miskolci Egyetemen tanulmányokat folytató élsportolók sportolói és tanulmányi feladatainak megfelelő összehangolását, mégpedig a Sporttörvényben megfogalmazott ún. kettős életpálya modellhez is kapcsolódóan. Mindeddig ugyanis problémát jelentett, hogy számos, a sportban és a tanulásban egyaránt tehetséges fiatal – az eltérő feladatok nehéz összeegyeztethetősége miatt – választani volt kénytelen az élsport és a felsőoktatási tanulmányok között.

A mentorprogram keretében valamennyi élsportoló hallgató egyéni tanulmányi rendben folytathatja tanulmányait, és szintúgy minden sportolót egy választott hallgatótárs (tutor), valamint egy oktató (mentor) segíthet és támogathat, a jegyzetek beszerzésében éppúgy, mint például a félév eleji tantárgyfelvételben, a tantárgyi követelmények megismerésében vagy éppen az esetleges problémák megoldásában. A Miskolci Egyetem továbbá sportösztöndíjjal, sőt a tandíj és a kollégiumi díj esetleges mérséklésével is előmozdíthatja a sportolói és a hallgatói feladatok egyaránt eredményes abszolválását. Mivel a tapasztalatok szerint az eltérő sportági és kari specifikumok miatt az élsportoló hallgatóknak a támogatás más és más formájára lehet szükségük, a kedvezmények megvizsgálására és meghatározására személyenként kerülhet sor. Az élsportolói mentorprogramot egy újonnan felálló bizottság, az Élsportolói Mentorprogram Koordinációs Bizottság fogja működtetni.

A Miskolci Egyetemen jelenleg is több profi sportoló tanul, mint például Eperjesi Gábor, a DVTK labdarúgója, aki az előző tanévben az egyetem beiskolázási kampányában is közreműködött, vagy a frissen felvétel nyert Gercsák Szabina judos. Az új mentorprogram célja egyfelől az egyetemen jelenleg is tanulmányokat folytató élsportoló hallgatók még erőteljesebb támogatása, másfelől pedig újabb, a magyar felsőoktatás felé nyitott élsportolók megnyerése Miskolc város és a Miskolci Egyetem számára.

A Miskolci Egyetem eddig is határozottan támogatta mind a campuson zajló sportéletet, mind pedig élsportoló hallgatóit. Mindennek eredménye, hogy az Egyetemváros 2016-ban Tájékozódási Futó Egyetemi Világbajnokságnak, majd 2017-ben férfi és női Kosárlabda Egyetemi Európa-bajnokságnak adhat otthont, a Miskolci Egyetemi Atlétikai és Futball Club (MEAFC) férfi kosárlabdacsapata pedig az új, 2015–2016-os szezonban immár az NBI/B-ben mérettetheti meg magát.

A mentorprogram pályázati lapja a Miskolci Egyetem honlapjáról tölthető le, a jelentkezés határideje pedig 2015. szeptember 14.

 

Hírarchívum

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

MEAFC SZAKOSZTÁLYOK
Kosárlabda szakosztály Kézilabda szakosztály
Labdarúgó szakosztály Úszó és vízilabda szakosztály
Amerikai futball és Cheerleading szakosztály Röplabda szakosztály
Tájfutó szakosztály Tenisz szakosztály
Tollaslabda szakosztály Asztalitenisz szakosztály
Bridzs szakosztály
MEAFC SZAKOSZTÁLYOK MEGNYITÁSA
Kosárlabda szakosztály Kézilabda szakosztály Labdarúgó szakosztály Úszó és vízilabda szakosztály Amerikai futball és Cheerleading szakosztály Bridzs szakosztály
Röplabda szakosztályTájfutó szakosztály Tenisz szakosztály Tollaslabda szakosztály Asztalitenisz szakosztály
Ez a weboldal sütiket használ. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. További információk