Legközelebbi eseményeink


„Építkezik” a MEAFC férfi kosárlabda csapata

2018. július 19. (csütörtök) 22:33
Tóth Bence (balról), dr. Fazekas Csaba és Tóth Viktor a Miskolci Egyetem körcsarnokában Tóth Bence (balról), dr. Fazekas Csaba és Tóth Viktor a Miskolci Egyetem körcsarnokában Fotó: Magánarchívum

Az NB I B-es férfi kosárlabda bajnokságban hosszú ideje meghatározó szerepet betöltő MEAFC már javában „építkezik” a következő szezonra. Ennek bizonyságára: nemrégiben sikerült megállapodniuk a Tóth-testvérpárral, akik egyértelműen erősítést jelentenek a miskolci gárdának.

Mint arról már korábban olvasni lehetett, a férfi kosárlabda NB I/B Piros csoportjában a hetedik helyen végzett MEAFC vezetőedzői posztján változás történt. Az eddigi mestert, Walke Károlyt a 2018-19-es szezonban a csapat eddigi húzóembere, a MEFOB csapatot, irányító Drahos Gábor váltja ezen a poszton.

Dr. Fazekas Csaba, a MEAFC kosárlabda szakosztályának vezetőjétől megtudtuk, hogy az új idényre már javában zajlik a csapatépítés, melynek része új játékosok leigazolása. Az első két érkező a kecskeméti nevelésű Tóth-testvérpár, Bence és Viktor, akikkel egyértelműen erősödik az együttes.

- Amikor végleg eldőlt, hogy a szezon végén, 2 év után távozom a Bp. Honvédtól, tudtam, hogy csak vidéki csapat jöhet szóba – fogalmazott a 24 éves , többszörös utánpótlás bajnok, U16-18-as válogatott Tóth Bence, akire az 1-2-es poszton számíthat a MEAFC. - Miskolc már az elejétől fogva szimpatikus választásnak tűnt, igaz, akkor még nem volt reális célpont számomra, hiszen a mezőny poszt telített volt. Az utóbbi hetek történései után azonban lehetőségem nyílt tárgyalni a csapattal. Örültem Fazekas Csaba megkeresésének, izgatottan és motiváltan várom a következő szezont. Takács Danival és Kopasz Marcival korábban már játszottunk együtt a Kaszásokban. A csapatot már volt alkalmam megismerni az utóbbi időben, kifejezetten kellemesen csalódtam. Nem tagadom, pozitívan befolyásolta a döntésemet, hogy együtt játszhatok a bátyámmal, eddig ugyanis leginkább ellenfelek voltunk. Szerintem ezzel a kerettel egy ütőképes gárdánk lehet, remélem nekünk is hamar sikerül összeszoknunk a többiekkel. Megegyezésünk szerint a játék mellett tehetséges utánpótlás játékosok oktatásával is foglalkozom majd Miskolcon, méghozzá az országban újonnan megjelent UBT, azaz a Steph Curry által végzett edzésmódszerek alkalmazásával. Bízom benne, hogy sikerül megváltoztatni az egyéni edzésekhez való hozzáállást Magyarországon, szerencsére eddig kifejezetten pozitív visszajelzéseket kaptunk erre vonatkozóan.

Az idősebb Tóth-fivér, a 30 esztendős Viktor a 2-3-as poszton érzi legjobban magát.

-  Korábban játszottam NB I-ben is, majd átigazoltam a SZEDEÁK-hoz – tudtuk meg Tóth Viktortól. - Sajnos egy komolyabb sérülés negatívan befolyásolta a karrierem, de a játékot nem tudtam abbahagyni, hiszen túlságosan is szeretem. Ezután elkezdtem dolgozni az utánpótlásban Kecskeméten, miközben a felnőtt csapatban játszottam. Egy év után szegődtem el a Nagykőrösi Sólymokhoz. Az idei szezon végéig a KKC-ben és az Akadémiában edzősködtem.  Miskolcon a DVTK-ban, a leány utánpótlás vonalon fogok dolgozni. Sokszor játszottunk már a MEAFC ellen az elmúlt években, egy kifejezetten szimpatikus csapat benyomását keltették bennem. Nagyon várom a közös munkát, remélem, hogy újra sikerül komoly eredményeket elérni a csapattal, és sikerül megtölteni a csarnokot szurkolókkal!

Hírarchívum

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

MEAFC SZAKOSZTÁLYOK
Kosárlabda szakosztály Kézilabda szakosztály
Labdarúgó szakosztály Úszó és vízilabda szakosztály
Amerikai futball és Cheerleading szakosztály Röplabda szakosztály
Tájfutó szakosztály Tenisz szakosztály
Tollaslabda szakosztály Asztalitenisz szakosztály
Bridzs szakosztály
MEAFC SZAKOSZTÁLYOK MEGNYITÁSA
Kosárlabda szakosztály Kézilabda szakosztály Labdarúgó szakosztály Úszó és vízilabda szakosztály Amerikai futball és Cheerleading szakosztály Bridzs szakosztály
Röplabda szakosztályTájfutó szakosztály Tenisz szakosztály Tollaslabda szakosztály Asztalitenisz szakosztály
Ez a weboldal sütiket használ. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. További információk