Legközelebbi eseményeink


Győri győzelmével elődöntős a MEAFC!

2017. április 15. (szombat) 16:41

Remek csapatmunkával felépített első félidő hozta meg a továbbjutást érő idegenbeli sikert.

Kiválóan kezdett a vendég miskolci alakulat. Drahos és Szögi a mezőnymunkában jeleskedett, míg Máté és Lippai a befejezésért feleltek. Az első 15 pontot – egy Price dupla kivételével – ők ketten szerezték (4-15). Hiába eszmélt Gombás kosár plusz egyes kombinációval, Drahos zsinórban kiosztott 3 gólpassza, majd Takács triplája tovább növelte a rendkívül motivált kék mezesek előnyét (11-25).

A második negyed sem a házigazdáról szólt. Nárai és Ruják mellett senki sem tudott besegíteni a pontszerzésbe, míg a MEAFC továbbra is száguldott. Price és Lippai bentről, Drahos és Takács kintről voltak eredményesek, így húsz pont környékén állandósult a félidei eredmény (24-43).

A fordulás után négy hárompontost is szerzett a Győr, ám Price szép megmozdulásait nehezen tudták levédeni. A hazai csapat közeledését a borsodiak Takács pontjaival, majd egy korszerűen megjáratott Szepesi hárompontossal akadályozták meg, Drahos büntetői után pedig ismét 20 egység volt a differencia (44-64). A pontgazdag 10 percet végül Gombás és Puszta találatai zárták (49-64).

Egy perces kosárcsend után megmutatták a győriek, hogy nem érdemtelenül lettek nyugaton bronzérmesek. Amolyan minden mindegy alapon pillanatok alatt lefaragtak kilenc pontot a hátrányukból. Lippai két kettese csupán ideig-óráig tudta megállítani a rohanásukat (56-68), hiszen a vérszemet kapott házigazda egy 11-0-s szakasszal gyakorlatilag egalizálta a meccset (67-68). A támadásban kissé megtorpanó vendégek Takács két remek kosarával megnyugtatták közel 20 fős szurkolótáborukat, majd - mint hamarosan kiderült - Price és Szojka ziccerére volt nagy szükség, hiszen Puszta újabb triplájával ismét látótávolságra ért a Győr. Drahos egyik büntetője jó volt, az ellentámadás pedig Szojka kezei között elakadt, így a MEAFC izgalmasra sikeredett végjátékban megszerezte a győzelmet (74-78).

A miskolciak nagy csatában, de összességében megérdemelten jutottak tovább, így bekerültek a bajnokság legjobb 4 csapata közé. A döntőbe jutásért majd a Veszprém-Hódmezővásárhely párharc győztese lesz a MEAFC ellenfele. Gratulálunk a csapatnak, csak így tovább!

 

Agrofeed Széchenyi Egyetem Győri KC – MEAFC 74-78 (11-25, 13-18, 25-21, 25-14)

NB I/B rájátszás, negyeddöntő 2. mérkőzés. Győr, Városi Egyetemi csarnok.

Vezette: Kulcsár Tibor, Horváth Alajos, Benedek Zoltán.

Győr: Hegedűs (7/3), Ruják (10/3), Puszta (11/9), Gombás (15), Nárai (26/3). Csere: Horváth (3/3), Nagy (2). Edző: Csaplár-Nagy Ervin.

MEAFC: Szögi (2), Drahos (11/6), Máté (11/3), Lippai (15), Price (14). Csere: Takács (17/9), Szojka (4), Szepesi (3/3), Endrész (1), Kopasz, Galló, Orosz. Edző: Bene Szilárd.

 

Bene Szilárd, vezetőedző: Nagyon jó első félidei játékkal sikerült tetemes különbségre szert tennünk, amiből óriási küzdelemmel meg tudtunk őrizni 4 pont előnyt a lefújás pillanatára. Ezt sokan nem gondolták, hogy elsőként leszünk elődöntősök, de minden mérkőzéssel bizonyítjuk, hogy itt a helyünk a legjobb 4 között, amihez ezúton is gratulálok a játékosainknak. Most lesz két hetünk felkészülni az elődöntőre, mindent meg fogunk tenni, hogy ott is sikeresen szerepeljünk.

 

 
Forrás: Youtube.com

 

További információk

MEAFC SZAKOSZTÁLYOK
Kosárlabda szakosztály Kézilabda szakosztály
Labdarúgó szakosztály Úszó és vízilabda szakosztály
Amerikai futball és Cheerleading szakosztály Röplabda szakosztály
Tájfutó szakosztály Tenisz szakosztály
Tollaslabda szakosztály Asztalitenisz szakosztály
Bridzs szakosztály
MEAFC SZAKOSZTÁLYOK MEGNYITÁSA
Kosárlabda szakosztály Kézilabda szakosztály Labdarúgó szakosztály Úszó és vízilabda szakosztály Amerikai futball és Cheerleading szakosztály Bridzs szakosztály
Röplabda szakosztályTájfutó szakosztály Tenisz szakosztály Tollaslabda szakosztály Asztalitenisz szakosztály
Ez a weboldal sütiket használ. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. További információk