Legközelebbi eseményeink


Győzelemmel kezdte a rájátszást a MEAFC!

2017. április 09. (vasárnap) 14:53
Szögi (labdával) és Drahos (balra) együttes lendülete győzelmet és 12 gólpasszt jelentett a Győr ellen Szögi (labdával) és Drahos (balra) együttes lendülete győzelmet és 12 gólpasszt jelentett a Győr ellen Fotó: AmbZolphoto

Kemény küzdelemben sikerült legyőzni a nyugati bronzérmes Győr csapatát!

Ruják kosara nyitotta meg a Generali Arénában megrendezett miskolci negyeddöntőt, majd Lippai találata után egy szemfüles Drahos passzból Máté volt eredményes. Hiába zsákolt nagyot az amerikai Price, a győriek mezőnysora lendületbe jött. Hegedűs utolsó másodpercben szerzett extra triplája után Ruják és Puszta is bedobta kintről, így megugrottak a vendégek (10-16). A továbbiakban sem igazán találta a ritmus a MEAFC, így a nyugati bronzérmes Győr majd 10 ponttal zárta a szakasz (12-21).

Orosz előbb Drahosnak forgatott ki okosan egy triplát, majd maga szerzett két jó büntetőt. Nárai és Lippai kosárváltása után kezdett éledezni a házigazda. A fiatal miskolci centerek Drahos passzaiból könnyű kosarakat szereztek, ám a különbség csak a negyed végi Szögi triplával csökkent minimálisra (31-34).

Egy hazai eladott labdát vendég kosár követett, majd Drahos hát mögötti passzából a remekül helyezkedő Lippai volt újra eredményes. Drahos a következő támadásban Szögi átadását váltotta három pontra, ám a vendégek tudatos betörés-kiosztáson alapuló játéka – Puszta révén - ismét távoli gólt eredményezett. Drahos újra jól észlelte Lippait, majd Szögi passzából újabb hármast dobott, így az állás ismét döntetlen volt (41-41). A harmadik negyed triplaháborúja tovább folytatódott, Gombás, Puszta, Takács majd újra Gombás kosarai tovább fokozták a nézőtéri izgalmakat (48-52).

Szögi energikus és eredményes megmozdulásaival meghozta a lelkes miskolci szurkolók hangját. Betörése után két gólpasszt is kiosztott, amit Lippai közelről, Takács pedig távolról hálált meg. Utóbbival a 35. percben újra magához vette a vezetést a MEAFC (55-53). Szojka és Máté is remekül szedte a lepattanókat, az ezekből vezetett ritmusos támadásokat újabb benti (Lippai) és kinti (Máté) kosár követte (60-53). Csupán hét emberét forgatva is derekasan küzdött a Győr, ám ekkor már igen szorosan fogta a mérkőzés gyeplőjét a házigazda. Drahos Szojkának adott gólpassza, majd Szögi egy jó büntetője végérvényesen bebiztosította a kevés dobott pont ellenére is változatos, és helyenként látványos mérkőzés miskolci győzelmét (63-58).

A legjobb 4 közé jutásért folyó párharc első felvonását követően az előny a miskolci kosarasoknál van, a második találkozóra pedig csütörtökön kerül sor Győrben.

Szép volt, Fiúk! Mindent bele idegenben is!

 

MEAFC- Agrofeed Széchenyi Egyetem Győri KC 63-58 (12-21, 19-13, 17-18, 15-6)

NB I/B rájátszás, negyeddöntő, 1.mérkőzés. Miskolc, Generali Aréna.

Vezette: Jakab László, Józsa A. Junior, Nagy Viktor.

MEAFC: Szögi (12/3), Drahos (14/9), Máté (5/3), Lippai (18), Price (4). Csere: Takács (6/6), Orosz (2), Szojka (2), Galló (2), Endrész, Kopasz, Szepesi. Edző: Bene Szilárd.

Győr: Hegedűs (9/6), Ruják (13/3), Puszta (18/9), Gombás (6/6), Nárai (9). Csere: Nagy (3), Baruta. Edző: Csaplár-Nagy Ervin.

Bene Szilárd, vezetőedző: Igazi playoff mérkőzés volt, mindkét oldalon rengeteg hibával. Három negyeden keresztül kapaszkodtunk, majd az utolsó játékrészben meg tudtuk fordítani az eredményt. Sok nézőnk volt, akik remek hangulatot teremtve győzelembe hajszolták a csapatot. A hibáinkat megpróbáljuk a visszavágóig kijavítani, hogy győztesként jöhessünk haza Győrből.

 


Forrás: Youtube.com

 

 

További információk

MEAFC SZAKOSZTÁLYOK
Kosárlabda szakosztály Kézilabda szakosztály
Labdarúgó szakosztály Úszó és vízilabda szakosztály
Amerikai futball és Cheerleading szakosztály Röplabda szakosztály
Tájfutó szakosztály Tenisz szakosztály
Tollaslabda szakosztály Asztalitenisz szakosztály
Bridzs szakosztály
MEAFC SZAKOSZTÁLYOK MEGNYITÁSA
Kosárlabda szakosztály Kézilabda szakosztály Labdarúgó szakosztály Úszó és vízilabda szakosztály Amerikai futball és Cheerleading szakosztály Bridzs szakosztály
Röplabda szakosztályTájfutó szakosztály Tenisz szakosztály Tollaslabda szakosztály Asztalitenisz szakosztály
Ez a weboldal sütiket használ. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. További információk