Legközelebbi eseményeink


Hosszabbítás után szakadt csak meg a miskolci sorozat!

2020. január 09. (csütörtök) 07:34

Egy elcsúszáson csúsztunk le a győzelemről.

Rendkívül kiélezett küzdelmet hozott az ismét két azonos mérleggel (8 győzelem, 6 vereség) álló csapat mérkőzése. Már az első negyedben látszott, hogy mindkét fél komoly hangsúlyt igyekszik helyezni a védekezésre. A pontszegény nyitányhoz azonban a csapatok rossz dobószázaléka (30% ill. 27%) is nagyban hozzájárult (15-12).

A folytatásban Kozák M. kosarai mellett Takács és Thornton is betalált távolról, így hiába látszott távolodni a Kovács-Puszta vezette hazai csapat, a félidő ismét szoros volt az állás (34-30).

Kozák B. ponterős játéka és egy addiginál stabilabb miskolci védekezés fémjelezte a harmadik negyedet. A lepattanók begyűjtése után jó százalékkal értékesítve a közelieket meg is ugrottak Lippaiék. Egy betörésnél Kozák M. és Homoki ütközött össze a levegőben, amely után a vendégek magasembere – később kiderült – orrcsonttörést szenvedett, így számára befejeződött a találkozó (49-51).

A negyedik részben Takács triplájával és Kozák M. tempójával már kilenccel is vezetett a MEAFC, ám a legrosszabbkor pár hirtelen és kapkodó döntéssel visszahozták a meccsbe a Budafokot. Thornton egy végső labdaszerzést követően döntetlennél még megiramodott, ám a ziccerdobás pillanatában megcsúszott, így győzelem helyett következhetett a hosszabbítás (65-65).

Zsinórban három eladott labdával indított a Miskolc, Siklós pedig túl könnyű ziccert dobhatott. Takács büntetőből egyenlített, majd következett a negyedik miskolci eladott labda egy ki nem kényszerített lépéshiba formájában. Kovács hármassal büntette a sorozatot. Thornton szintén triplázott, ám Varga pontjai után a fejben a szokottnál fáradtabb vendégek már nem tudták megfordítani a mérkőzést (84-78).

A két csapat egy hét múlva újra találkozik majd a Hepp-kupában.

 

Budafok-MEAFC-Miskolc 84-78 (15-12, 19-18, 15-21, 16-14, 19-13)

NB I/B Piros csoport 15. forduló. Budafok, 100 néző.

Vezette: Gaál István, Bagi Bálint, Kéri István.

 

Budafok: Puszta (17/6), Lados (14), Kovács (19/6), Varga (13), Horváth (2). Csere: Mészáros (7/6), Jilling (4), Fehér (4), Siklós (2), Nagy, Tóth. Edző: Károly Máté.

MEAFC: Pap, Takács (14/6), Kozák (14/3), Thornton (19/9), Béres. Csere: Kozák B. (16/3), Lippai (12), Homoki (4), Sándor. Edző: Drahos Gábor.

 

Károly Máté (Budafok): Nagyon nagy mérkőzést játszottunk! Azt gondolom, hogy mind a két csapatnak kijár a gratuláció, mind a két csapat kitette a szívét a pályára. Ahogy korábban már többször, ma is egy padról beszálló játékosunknak köszönhetjük a győzelmet: Siklós Olivér olyan impulzusokat adott a csapatnak, amelynek köszönhetően előbb hosszabbításra tudtuk menteni a mérkőzést, majd ott felőrölve az ellenfelünket meg is nyertük azt. Gratulálok a csapatomnak és a Miskolc együttesének is!

Drahos Gábor (MEAFC-Miskolc): Először is gratulálok a játékosaimnak, mert egy nagyon komoly mérkőzésen bizonyították azt, hogy lehet rájuk számítani. Már-már úgy tűnt, hogy megvan ez a meccs, de Homoki kiválása egyértelműen a hazaiaknak kedvezett, akik vissza tudtak jönni a meccsbe. Ennek ellenére a rendes játékidő végén is a kezünkben volt a labda döntetlennél, ám sajnos hosszabbítás lett, ahol kikaptunk. Ettől függetlenül le a kalappal a csapatom előtt, a sok hiba ellenére is úgy harcoltak, ahogy kell. Szép munka volt, nincs más hátra, jövő kedden újra bizonyíthatunk ezen a pályán a Budafok ellen.

Hírarchívum

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

MEAFC SZAKOSZTÁLYOK
Kosárlabda szakosztály Kézilabda szakosztály
Labdarúgó szakosztály Úszó és vízilabda szakosztály
Amerikai futball és Cheerleading szakosztály Röplabda szakosztály
Tájfutó szakosztály Tenisz szakosztály
Tollaslabda szakosztály Asztalitenisz szakosztály
Bridzs szakosztály
MEAFC SZAKOSZTÁLYOK MEGNYITÁSA
Kosárlabda szakosztály Kézilabda szakosztály Labdarúgó szakosztály Úszó és vízilabda szakosztály Amerikai futball és Cheerleading szakosztály Bridzs szakosztály
Röplabda szakosztályTájfutó szakosztály Tenisz szakosztály Tollaslabda szakosztály Asztalitenisz szakosztály
Ez a weboldal sütiket használ. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. További információk