Legközelebbi eseményeink


Hosszabbításos győzelem a Tarján ellen

2015. szeptember 24. (csütörtök) 21:06
Hosszabbításos győzelem a Tarján ellen Fejes győzelemre vezette a csapatot.

A felkészülési mérkőzés ráadásának utolsó másodpercében szerzett Endrész kosárral győztük le a tavalyi bronzérmest. 

Készülve a jövő hétvégi, Hódmezővásárhely elleni szezonkezdésükre, a vendégcsapat a meccs második részében már pihentette kezdő spílereit (Szabó, Madár és Tutus is lezuhanyozhatott a félidőben), a mieink pedig újra egy erős és motivált csapat ellen tesztelhették a miskolci csapategység erejét, így nyugodtan mehet nyomdába a közhely: mindkét csapat felkészülését remekül szolgálta a csütörtök esti találkozó.

 

Kellő ritmusban, egész jó mozgásokkal kezdte a MEAFC a meccset, így egészen tíz percig pici előnyt mutatott a tábla (21-18).

A folytatásban is egész „vállalható képet” mutatott a hazai gárda. Egy rövid, negyed végi kisiklást azonban Helmeczi a dudaszó pillanatában büntetett, így minimális vendégelőnnyel térhettek a csapatok az öltözőkbe (38-46).

Bár a kezdők nagy része civilben szemlélődött, a tarjáni „pad” élt a lehetőséggel és a forduláskor mért 8 pontos előnyükre még egy lapáttal rápakolva már 15 is volt közte (46-61). A negyed végi slusszpoén egy remek játékot követően azonban most Tóth Gabié volt (49-61).

Az utolsó negyedben a bátran játszó vendégek egyre többet hibáztak, így a legvégén a szemfüles Fazekas-Szojka páros kiegyenlített. Az utolsó dobást Helmeczi ezúttal már kihagyta, így következhetett a hosszabbítás (68-68).

A megérdemelt ráadás mini adok-kapokjának végén előbb egy sikeres Drahos-Tóth Gabi lefutás meghozta az „ikszet”, majd az utolsó pillanatban Tóth Gabi passzát Endrész tolta a gyűrűbe (81-79).

A lelkes szurkolók, bár gyaníthatóan elnézték volna még egy darabig a dicséretes küzdelmet, végül 45 perc után elégedetten nyugtázhatták, hogy az idei MEAFC eredménytől függetlenül az utolsó pillanatig küzdeni fog.

Folytatás jövő pénteken. A bajnoki nyitányon az Óbudai Kaszások csapatát fogadjuk hazai pályán.

A találkozó 17:30-kor kezdődik a Körcsarnokban.

 

 

MEAFC – Salgótarjáni KSE 81-79 (20-18, 17-28, 12-15, 19-7, 13-11)

Felkészülési mérkőzés, Miskolc, Egyetemi Körcsarnok.

Vezette: dr. Mészáros, Lengyel, Lónáth.

MEAFC: Drahos (8/3), Szepesi (7/3), Tóth T. (16/6), Szojka (16), Endrész (10). Csere: Tóth G. (10/6), Galló (7), Fazekas (4), Kiss (3), Koroknai, Orosz. Edző: Bene Szilárd, dr. Fejes János.

Salgótarján: Szabó (5/3), Madár (5/3), Dániel (8), Tutus (6), Varga (4). Csere: Helmeczi (17/6), Czuprák (9), Oluic (8/6), Schéda (7), Béres (5), Büki (5), Pável. Edző: Czigler László. 

Hírarchívum

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

MEAFC SZAKOSZTÁLYOK
Kosárlabda szakosztály Kézilabda szakosztály
Labdarúgó szakosztály Úszó és vízilabda szakosztály
Amerikai futball és Cheerleading szakosztály Röplabda szakosztály
Tájfutó szakosztály Tenisz szakosztály
Tollaslabda szakosztály Asztalitenisz szakosztály
Bridzs szakosztály
MEAFC SZAKOSZTÁLYOK MEGNYITÁSA
Kosárlabda szakosztály Kézilabda szakosztály Labdarúgó szakosztály Úszó és vízilabda szakosztály Amerikai futball és Cheerleading szakosztály Bridzs szakosztály
Röplabda szakosztályTájfutó szakosztály Tenisz szakosztály Tollaslabda szakosztály Asztalitenisz szakosztály
Ez a weboldal sütiket használ. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. További információk