Legközelebbi eseményeink


Kemény csatában tudott csak nyerni a Nyíregyháza

2018. április 09. (hétfő) 06:24
Kemény csatában tudott csak nyerni a Nyíregyháza Fotó: Sipeki Péter

Az alapszakasz utolsó fordulójában dől csak el, hogy bejut-e a rájátszásba a MEAFC!

Máté és Drahos 12 pontjával és jó csapatvédekezéssel nyitott a MEAFC az ekkor még pontatlanul célzó hazaiak ellen. A lepattanó labdákkal lendületesen meginduló vendégek Takács triplájával zárva megérdemelten vezettek az első tíz perc végén (16-23).

Cole-Brinson büntetői után már 10-zel is ment a Miskolc, ám a vendégek képtelenek voltak megállítani a hazai betöréseket, így könnyű ziccerek és kiharcolt büntetők révén visszakapaszkodhatott a Nyíregyháza. A MEAFC amerikai légiósának sikeres egyéni megmozdulásaival féltávnál azonban még így is a borsodiak vezettek egyetlen ponttal (33-34).

Stojanovic büntetőit két gyors hazai tripla követte, ami mondhatni elfeledtette a miskolciak által felépített komplett első félidőt. A remekül elkapott rajttól feltüzelt nyírségiek megnyugtató előnyből figyelték, ahogy a vendégek zóna elleni játéka többnyire Cole-Brinson megmozdulásaira egyszerűsödött le. Érdekesség, hogy az amerikai légiós szerezte – Máté ill. Timkó egy-egy büntetője kivételével - a 2. és 3. negyed összes vendég pontját. Az alapszakasz harmadik helyéért küzdő Nyíregyháza egységes védekezéssel kihasználta a vendégek hibáit, így gyors kosarakkal könnyen megfordította az eredményt (62-49). 

Három szép hazai találat után 68-49-nél nem igen utalt semmi arra, hogy az utolsó percben ismét nyílt lesz a találkozó. Lippai belépéseit Drahos vette jól észre, majd Kopasz, Szögi és Cole-Brinson is triplát dobott (74-70). Nem sokon múlt egy újabb határozott miskolci védekezés, ám a házigazda kiszorított helyzetből éppen meg tudta játszani a belépő Nagyot, aki nem hibázott közelről. A hátralévő idő a sikeres hazai büntetők miatt már nem volt elég a fordításra, így a MEAFC csupán megszorongatni tudta a dobogó alsó fokára ezzel a győzelemmel visszakerülő nyíregyháziakat (79-73).

Az alapszakasz utolsó fordulójában a Miskolc vendége a Békés csapata lesz. A jövő szombati mérkőzésen dől majd el, hogy a MEAFC bejut-e a rájátszásba.

 

Nyíregyháza Blue Sharks – MEAFC 79-73 (16-23, 17-11, 29-15, 17-24)

NB I/B Piros csoport 25. forduló, Nyíregyháza, Continental Aréna.

Vezette: Válé Flórián, Sentényi Barna, Horváth Csongor.

Nyíregyháza: Bus (11), Czura (13/12), Stojanovic (14/3), Sitku (16/3), Nagy (7/3). Csere: Czinger (7), Fazekas (6/3), Oláh (3), Mokánszki (2), Demeter. Edző: Siska János.

MEAFC: Szögi (9/3), Drahos (6/6), Cole-Brinson (32/9), Máté (9), Orliczki B. Csere: Lippai (6), Szőke (4), Kopasz (3/3), Takács (3/3), Timkó (1). Edző: Walke Károly.

 

Walke Károly, vezetőedző: Egy jobb csapattól nem szégyen kikapni. Amit tudtunk megtettük, a harmadik negyedben pár perces figyelmetlenségünket, kihagyott ziccereinket, két rossz visszarendeződésünket könyörtelenül megbüntette ellenfelünk.

További információk

Hírarchívum

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

MEAFC SZAKOSZTÁLYOK
Kosárlabda szakosztály Kézilabda szakosztály
Labdarúgó szakosztály Úszó és vízilabda szakosztály
Amerikai futball és Cheerleading szakosztály Röplabda szakosztály
Tájfutó szakosztály Tenisz szakosztály
Tollaslabda szakosztály Asztalitenisz szakosztály
Bridzs szakosztály
MEAFC SZAKOSZTÁLYOK MEGNYITÁSA
Kosárlabda szakosztály Kézilabda szakosztály Labdarúgó szakosztály Úszó és vízilabda szakosztály Amerikai futball és Cheerleading szakosztály Bridzs szakosztály
Röplabda szakosztályTájfutó szakosztály Tenisz szakosztály Tollaslabda szakosztály Asztalitenisz szakosztály
Ez a weboldal sütiket használ. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. További információk