Legközelebbi eseményeink


Két nappal a döntő előtt egyenlített a MEAFC!

2019. május 02. (csütörtök) 22:56

Három negyednyi remek védekezéssel győztek Takácsék.

MEAFC-Miskolc- MTK Törökbálint 78-63 (23-23, 23-13, 20-11, 12-16)

NB I/B Piros csoport rájátszás a 9-12-helyért, 2.mérkőzés. Miskolc, Körcsarnok, 100 néző.

Vezette: Gaál István, Domán István, Lövei László.

MEAFC: Takács D. (12/3), Tóth B. (7/3), Kopasz (2), Thornton (18/15), Orliczki B. Csere: Lippai (14), Szanyi (10/6), Gonda (6/6), Béres (5), Asszú (2), Takács Zs. (2), Orliczki Mát. Edző: Drahos Gábor.

MTK: Jakab, Juhász (2), Vámos (14/9), Nagy (11/3), Czakó (12). Csere: Horváth (13/9), Bagi (10/3), Berneczei (3/3), Bognár, Dobos. Edző: Bódi Ferenc.

 

Az odavágón leszűrt tapasztalatokból építkezett volna a Miskolc, ám a védekezés nem igen akart összeállni. A pontgazdag első negyed során mintha hiányzott volna a kellő tűz a hazaiakból, így hiába érkezett egyik motorja, Bihari nélkül, mégis egállal - és 5/5 triplával – nyitott és zárt az MTK (23-23).

A folytatásban területvédekezésre váltott a MEAFC, amivel a sebesség és a lendület is megérkezett a Körcsarnokba. Szanyi villámgyors megmozdulásaival megugrott a különbség is, ami egy utolsó pillanatos fővárosi kosár ellenére is kerek tíz maradt (48-38).

A második félidőben Thornton kosaraival folytatódott a hazai előny növelése, a vendégek pedig továbbra sem találták a megfelelő ellenszert. Lippai jól mozgott odabent, így a negyed végére már el is dőlt a találkozó (68-49).

A végjátékban sem volt bosszúálló típus az MTK, így mondhatni nyugodtan csordogált a záró szakasz. A találkozót megérdemelten nyerte a három negyed alatt csupán 40 pontot engedélyező MEAFC-Miskolc csapata, így a párharc állás 1-1.

Folytatás szombaton Törökbálinton.

Szép volt, Fiúk!

 

Drahos Gábor (MEAFC-Miskolc): Az elsődleges célt elértük, kiegyenlítettük a párharcot. Gyakoroltunk ezt is, azt is, sokszor csak néztünk mozgás helyett, de ebben a szakaszban is biztos vagyok benne, hogy valami a hasznunkra fog válni. A holnaputáni mérkőzésen nem lesz egyszerű dolgunk, de szeretjük a kihívásokat.

Bódi Ferenc (MTK Törökbálint): Az első negyed kivételével - ami úgy gondolom, hogy egészen jól sikerült - egy nagyon erőtlen és gyenge kosárlabdát mutattunk be itt a miskolci agresszivitás ellen. Azt gondolom, hogy így kell a mai kosárlabdában pályára lépni, mi a mai napon nem tudtunk megismételni azt az agresszivitást, ami az első mérkőzésünkön volt. Ezzel együtt van még egy meccs szombaton, igyekszünk javítani a hibákat és a javunkra fordítani a párharcot.

Hírarchívum

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

MEAFC SZAKOSZTÁLYOK
Kosárlabda szakosztály Kézilabda szakosztály
Labdarúgó szakosztály Úszó és vízilabda szakosztály
Amerikai futball és Cheerleading szakosztály Röplabda szakosztály
Tájfutó szakosztály Tenisz szakosztály
Tollaslabda szakosztály Asztalitenisz szakosztály
Bridzs szakosztály
MEAFC SZAKOSZTÁLYOK MEGNYITÁSA
Kosárlabda szakosztály Kézilabda szakosztály Labdarúgó szakosztály Úszó és vízilabda szakosztály Amerikai futball és Cheerleading szakosztály Bridzs szakosztály
Röplabda szakosztályTájfutó szakosztály Tenisz szakosztály Tollaslabda szakosztály Asztalitenisz szakosztály
Ez a weboldal sütiket használ. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. További információk