Legközelebbi eseményeink


Kibabrált velünk a nagykőrösi dobóforma!

2019. április 04. (csütörtök) 21:16

NB1B: A győzelem elmaradt, így következik a tagság megőrzéséért vívott párharc.

MEAFC-Miskolc – Nagykőrösi Sólymok SE 86-94 (20-28, 28-30, 15-13, 23-23)

NB I/B Piros csoort 26.forduló. Miskolc, Körcsarnok, 200 néző.

Vezette: Gaál István, Gergely Csaba, Nepp László.

MEAFC: Orliczki Már., Szögi (3), Tóth (8), Thornton (21/3), Fazekas. Csere: Takács (19/3), Lippai (14), Gonda (8/6), Béres (4), Szőke (4), Kopasz (3), Orliczki Mát. (2), Edző: Drahos Gábor.

Nagykőrös: Andó (1), Molnár (20/6), Lakosa (13), Viqueira (20/12), Mácsai (18/6). Csere: Fehér (17/6), Kövecs (4), Szablics (1), Jókai, Petrás. Edző: Lakosa Zsolt.

 

Drahos Gábor (MEAFC-Miskolc): Nekünk a Bonyhád elleni párharcra kell készülni, csak ezzel kapcsolatban van értelme nyilatkozni. A Nagykőrösnek gratulálok, magáról a meccsről én nem szívesen nyilatkoznék.

Lakosa Zsolt (Nagykőrösi Sólymok): 12 ponttal vagy többel szerettünk volna nyerni, végén ez nem sikerült, de az MTK is simán nyert Békésen, ilyen szempontból mindegy volt. Készülünk a rájátszásra.

 

Az előzeteshez képest a hazaiak még az utolsó pillanatban is változtatásra kényszerültek, mivel Szanyi sérülés miatt nem tudta vállalni a játékot. A recept egyszerű volt a mérkőzés előtt, a MEAFC-Miskolc gárdájának csak győzelem esetén maradt volna esélye elkerülni a kiesés elkerüléséért rendezett párharcot.

Hazai szempontból rémálomszerűen indult a mérkőzés, sorra maradtak ki a tiszta lehetőségek, míg a vendégek első 6 mezőnykísérlete célba ért, közte 4 triplával, így pár perc után 0-16 állt az eredményjelzőn. A roppant lendületet kapó kőrösieket a folytatásban sem sikerült feltartóztatni, s szinte minden támadásukat kosárral fejezték be (20-28).

A második negyed egyik oldalon sem a védekezésről szólt.  A vendégek továbbra is extra dobóformát mutattak, a Molnár-Lakosa-Viqueira-Mácsai kvartett tagjai egymást múlták felül, és az volt az ember érzése, hogy bárhonnan dobják rá a labdát, kosár lesz a vége. A hazaiak védelme csak asszisztálni tudott a nagykőrösi parádéhoz (75%!!!-al dobtak mezőnyből az első félidőben) és csak azért nem lett nagyobb a különbség, mert támadásban feljavultak a vendéglátók és a Takács-Thornton duó vezetésével látótávolságon belül tartották a Miskolcot (48-58).

A harmadik negyed ideges hangulatban kezdődött, mind a két oldalon sorban maradtak ki a dobások és a játékosok is inkább egymással és nem a játékkal foglalkoztak. Ment a verbális inzultálás (a vendégek egyik játékosa sportemberhez méltatlan tartalommal folyamatosan angolul fenyegette Thorntont...büntetlenül), majd a provokációnak felülve, egy büntetődobást követően Kopasz vesztette el a fejét és jutott a kiállítás sorsára. A mérkőzés ekkor kissé kicsúszott a játékvezetők kezei közül, akik sorban hozták a vitatható ítéleteket, amikkel inkább a hazai csapatot sújtották, megakadályozva őket abban, hogy közelebb zárkózzanak (63-71).

A negyedik negyedben mindent megtettek a hazaiak, hogy legalább a végjátékra legyen esélyük a mérkőzés megnyerésére, azonban a játékvezetők a sokadik hazaiakat sújtó ítéletüket követően a nézők hangos nemtetszés-nyilvánítása közepette, a technikai hibák osztogatásában vélték megtalálni a receptjét annak, hogy kézben tartsák a mérkőzést. Mindeközben a vendégek továbbra is extázisban játszva, sorra küldték helyükre a legnehezebb dobásokat is, megakadályozva a hazaiakat a mérkőzés eredményének megfordításában. A végjátékban a Nagykőrösnek mindenre volt válasza, így a végén már csak a különbség volt kérdéses. A 8 pontos differencia révén csupán az egymás ellen összevetésben lett jobb a MEAFC-Miskolc, így a borsodiak végeztek a 11. helyen (86-94).

Mivel a győzelem elmaradt, így hiába alakult a többi mérkőzés eredménye optimálisan a hazaiak szempontjából, nem sikerült elkerülni a play-out-ot. Egy remekül játszó és kiválóan dobó nagykőrösi csapat aratott megérdemelt győzelmet, mivel a hazaiak sem fejben, sem keménységben, sem küzdeni akarásban nem tudták azt a szintet hozni, ami egy ilyen mérkőzés megnyeréséhez kellett volna. 

A Piros csoportos tagságunk megőrzéséért a Bonyhád csapatával kell élet-halál párharcot vívnunk. A párharc 2 győzelemig tart, a győztes bennmarad, a vesztes jövőre a Zöld csoportban folytatja. 

A párharcot előre láthatólag jövő pénteken hazai pályán kezdjük. Hajrá MEAFC-Miskolc!

További információk

Hírarchívum

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

MEAFC SZAKOSZTÁLYOK
Kosárlabda szakosztály Kézilabda szakosztály
Labdarúgó szakosztály Úszó és vízilabda szakosztály
Amerikai futball és Cheerleading szakosztály Röplabda szakosztály
Tájfutó szakosztály Tenisz szakosztály
Tollaslabda szakosztály Asztalitenisz szakosztály
Bridzs szakosztály
MEAFC SZAKOSZTÁLYOK MEGNYITÁSA
Kosárlabda szakosztály Kézilabda szakosztály Labdarúgó szakosztály Úszó és vízilabda szakosztály Amerikai futball és Cheerleading szakosztály Bridzs szakosztály
Röplabda szakosztályTájfutó szakosztály Tenisz szakosztály Tollaslabda szakosztály Asztalitenisz szakosztály
Ez a weboldal sütiket használ. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. További információk