Legközelebbi eseményeink


Kihúztuk az ezüstérmes Veszprémet a gödörből!

2020. február 11. (kedd) 06:07

NBI/B kosárlabda 2019-2020 - MEAFC-Miskolc

Szoros találkozón végül egy labda döntött.

A nyitó negyed eleje a vendégek magasembereiről szólt, hiszen Völgyi is Czirbus is domináltak a palánk alatt. A hazaiak rendkívül izgulhattak, hiszen rengeteg (7) eladott labdával segítették a veszprémieket. A pirosak amerikai játékosa McCall is betalált kétszer, így összességében már az is csoda volt, hogy Thornton utolsó triplájával így is vezetett a MEAFC (20-17).

Kezdett egyre jobban belelendülni a sérülésből visszatérő Szabó és a komplett miskolci csapat is. Lendületes támadásokkal kisebb előnyt gyűjtöttek a nagyszünet előtt Takácsék, ám Madár egyetlen aznapi triplája nem engedte hét pontos előnnyel levonulni a borsodiakat (44-40).

Medve és Szabó diktálta a vendégek iramát a folytatásban, ám a hazai Kozákok sem maradtak restek a pontszerzésben. A fej-fej melletti időkérésekkel tarkított negyed végül minimális különbséggel zárult (61-60).

A zárás sem volt izgalommentes. A váltakozó vezetést Füzi kosarai törték meg, ám a hazaiak visszaszerezték a vezetést. A MEAFC nagyon közel állt a végső sikerhez, ám két eladott labdát követő két rossz helyezkedés megpecsételte a sorsukat. A több meccs óta tartó saját nyeretlenségi szériáját így a veszprémiek törték meg (79-81).

 

MEAFC-Miskolc - HOYA-Pannon Egyetem Veszprém 79:81 (20:15, 24:23, 17:26, 18:15)
NB I/B Piros csoport 20. forduló, Miskolc, Körcsarnok 150 néző. 

Vezette: Sallai István, Gergely Csaba, Lövei László.

MEAFC: Takács (11/3), Kozák M.  (11), Kozák B. (16), Thornton (13/6), Homoki (8). Cserék: Lippai (12), Béres (8), Gadus, Sándor. Edző: Drahos Gábor.

Veszprém: Madár (3/3), Füzi (11/3), McCall (11/3), Völgyi (20), Czirbus (13/3). Cserék: Medve (10/6), Szabó (13/3). Edző: Nikola Lazic.

 

Drahos Gábor (MEAFC-Miskolc): Van még 6 mérkőzés, ahol visszatalálhatunk a helyes ösvényre. Egylabdás mérkőzésen elképesztő súlya van a 40 perc alatt "csak" egy-egy aprónak tűnő hibának, amivel 2-3 pontot adunk az ellenfélnek, de észre sem vesszük mekkora lélektani előnyökkel jár együtt ez a dolog. Gratulálok az ellenfélnek, mert ők nyertek és minden győztes csapatnak jár a gratuláció. Most lesz egy hét szünet és utána kezdődik a nagyon komoly finis, ahol teljes mellszélességgel ott fogunk harcolni mi is a legjobb pozíciókért.

Nikola Lazic (Veszprém): Tudtuk, hogy nehéz mérkőzés lesz, nagyon nehéz játszani 7 vereséget követően. Sok hibával játszottunk főleg az első félidőben, a második félidőben a Miskolc csak 35 pontot dobott és ez volt a kulcs. Nem hagytunk nekik annyi pontot, mint az első félidőben és támadásban okosabban játszottunk és szerintem megérdemelten nyertünk. Sok sikert kívánok a Miskolcnak.

MEAFC SZAKOSZTÁLYOK
Kosárlabda szakosztály Kézilabda szakosztály
Labdarúgó szakosztály Úszó és vízilabda szakosztály
Amerikai futball és Cheerleading szakosztály Röplabda szakosztály
Tájfutó szakosztály Tenisz szakosztály
Tollaslabda szakosztály Asztalitenisz szakosztály
Bridzs szakosztály
MEAFC SZAKOSZTÁLYOK MEGNYITÁSA
Kosárlabda szakosztály Kézilabda szakosztály Labdarúgó szakosztály Úszó és vízilabda szakosztály Amerikai futball és Cheerleading szakosztály Bridzs szakosztály
Röplabda szakosztályTájfutó szakosztály Tenisz szakosztály Tollaslabda szakosztály Asztalitenisz szakosztály
Ez a weboldal sütiket használ. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. További információk