Legközelebbi eseményeink


Kilenc mérkőzés óta veretlen Budafok látogat Miskolcra!

2019. október 01. (kedd) 23:14

Újabb fontos hazai mérkőzés előtt a MEAFC.

Az NB I/B-s kosárlabda bajnokság Piros csoportjának tavaly még újoncként vágott neki a fővárosi alakulat, végül mind az alapszakaszt, mind a bajnokságot a 10. helyen zárták. A rájátszásról egy hármas holtversenyt követően maradtak csupán le.

A budafokiak korábbi legendás játékosuk, Károly Máté vezetésével remek csapatot építettek. Tapasztalt és magas játékintelligenciával bíró „zsoldosok” mellett saját utánpótlásból kinevelt játékosokat foglalkoztatnak, és óriási erényük, hogy a keret magja közel három éve állandónak mondható.

Puszta Dávid, Varga Dániel, Horváth Márton és Fehér Csaba mellett az U-20-as válogatott keretbe is meghívott Lados Erik is komoly teljesítményre képes. Hozzájuk csatlakozott idén Kovács Soma (BKG) és Mészáros Bence (Eger) a távozó Tursics-Mészáros duó helyett. Fiatalok terén Lados szerepe gyakorlatilag megkérdőjelezhetetlen, rajta kívül a Kiss-Nagy-Szántó trió segíthet be a forgásba. A padról érkezhet még Siklós, de Jilling beállításával is bármikor betalálhat 3-4 veszélyes hárompontos. A palánk alatti tömegek használata mellett a villámgyors mezőny játék és  rengeteg középtávoli dobás is megjelenik stratégiájukban, de rendszerint kreativitásban is komoly erényeket csillogtatnak mérkőzéseiken. 

A nyári felkészülést hat sikerrel és 1 döntetlennel zárták, majd a szezonban két győzelemmel nyitottak. Hazai pályán a Budapesti Honvédot (104-73), idegenben a TF gárdáját (66-74) is legyőzték, így mondhatni, már szinte alig ismerik a vereség ízét. Az utolsó csapat, amelyik - még májusban - le tudta győzni a Budafokot, azonban épp a MEAFC-Miskolc gárdája volt.

A tavalyi bajnokság során négy alkalommal is találkoztak a felek. Az alapszakaszban Budapesten majd Borsodban is a hazai csapat nyert (89-67 és 95-85), a korábban már említett májusi párharcot viszont kettős sikerrel vette a Miskolc (79-71, 80-77).

A házigazda MEAFC sem kezdte rosszul az idényt, hiszen egy, a mostanihoz hasonlóan komoly és egységes BKG-t tudott legyőzni legutóbb. Takácsék győztes kupamérkőzéssel hangolódtak a Budafok elleni bajnokira, ahol nincs kizárva, hogy egy remek sebességű, látványos csatát láthat majd a Körcsarnok közönsége.

 

Drahos Gábor (MEAFC-Miskolc): Komoly tapasztalattal rendelkező játékosok alkotta keret érkezik hozzánk, ráadásul remek edzővel a fedélzeten. Mindenképpen a reálisan rájátszásba igyekvő gárdák közé sorolható csapat, akik ellen minden erőnkre és ügyességünkre szükség lesz majd. A fiúk jól dolgoznak a mindennapokban, úgy látom, hogy egyre komolyabban tudnak már koncentrálni a mérkőzésekre is. Elszántan és egységesen várjuk a Budafokot, és igyekszünk mindent megtenni a siker érdekében. 

Károly Máté (Budafoki KK): Ellenfelünk szép győzelemmel kezdte a szezont. Évről évre látszik a tudatos csapatépítés, a tavalyi gárda gerince együtt maradt, kémiában és szerkezetben is top csapatnak számítanak! Drahos mester remekül fogja össze a társaságot és építi be a fiatalokat. Nagyon nehéz dolgunk lesz, de mi is elszántak vagyunk es éhesek a sikerre! Fontos lesz, hogy védekezésben stabilak maradjunk es akkor bejöhet a tippem, hogy a vendégcsapat nyer.

 

A pénteki találkozó 17:30-kor kezdődik az Egyetemi Körcsarnokban. A belépés ingyenes!

Hírarchívum

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

MEAFC SZAKOSZTÁLYOK
Kosárlabda szakosztály Kézilabda szakosztály
Labdarúgó szakosztály Úszó és vízilabda szakosztály
Amerikai futball és Cheerleading szakosztály Röplabda szakosztály
Tájfutó szakosztály Tenisz szakosztály
Tollaslabda szakosztály Asztalitenisz szakosztály
Bridzs szakosztály
MEAFC SZAKOSZTÁLYOK MEGNYITÁSA
Kosárlabda szakosztály Kézilabda szakosztály Labdarúgó szakosztály Úszó és vízilabda szakosztály Amerikai futball és Cheerleading szakosztály Bridzs szakosztály
Röplabda szakosztályTájfutó szakosztály Tenisz szakosztály Tollaslabda szakosztály Asztalitenisz szakosztály
Ez a weboldal sütiket használ. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. További információk