Legközelebbi eseményeink


Kiváló keleti rangadó - miskolci sikerrel

2018. május 15. (kedd) 17:50
Kiváló keleti rangadó - miskolci sikerrel Fotó: Práczki Péter

A remekül kezdő Miskolc hamar nagy előnyt szerzett a Nemzeti Egyetemi Kosárlabda Bajnokság négyes döntője második napjának első férfi mérkőzésén. A folytatásban a Nyíregyháza többször is felzárkózott, ám amikor igazán szorossá tehette volna a meccset, valaki mindig villant a lepattanózást 56-42-re nyerő borsodiaknál, akik így - visszavágva az alapszakaszban elszenvedett két vereségért - legyőzték a Nyíregyházát egy rendkívül színvonalas keleti rangadón.

Miskolci Egyetem - Nyíregyházi ESE 87-81 (28-19, 22-21, 20-21, 17-20)
Budapest, Nemzeti Egyetemi Kosárlabda Bajnokság, 60 néző. V.: Tőzsér, Horváth Cs., Győrfy.

Miskolc: TAKÁCS 20/18, PIUKOVICS 12/6, SZEPESI 16/6, KOPASZ 12/6, LIPPAI 19/3.. Cs.: Orosz 6, Orliczki 2, Homoki. Edző: Drahos Gábor.

Nyíregyháza: BUS 21, Czura 16, Oláh 10/3, Kovács Z. 4, GÁSPÁR 12. Cs.: VIDA 10/6, FÖLDESI 8/6.

A Nyíregyháza számított a keleti rangadó esélyesének, az alapszakaszban Bus Ivánék az alapszakaszban oda-vissza legyőzték Takács Dánieléket.

A Miskolc kezdett jobban, Takács két triplája, s közben Szepesi Szabolcs 2+1-es akciója után 9-0-ra vezetett. A kissé görcsösen kezdő szabolcsi alakulat első pontjait közel 2 perc elteltével Bus Iván szedrezte. Ennek ellenére Lippai Szabolcs villanásaival tovább "nyílt az olló", 3 perc elteltével 13-2-re vezetett a Miskolc. Az időkérés sem segített az erőlködő nyírségieken, a szakasz közepén a mindhárom tripláját értékesítő Takács vezérletével 20-5-re vezettek a borsodiak.

Az első hármasát a nyitó nap nyitó negyedében valóságos triplaparádét rendező Nyíregyháza 6 és fél perc elteltével szerezte Oláh Zoltán révén. A szakasz hajrájában Kopasz Márton lőbb triplát dobott, majd megkapta a 3. hibáját, Bus Iván vezérletével 10 ponton belülre került a a Nyíregyháza. 
Piukovics Bálint és Takács tévén miskolci triplákkal indult a második etap, utóbbinak ez az 5. távoli találata volt 5 kísérletből. A szakasz közepén egy a miskolci szakvezető ellen ítélt technikaira, valamit Földesi Norbert triplájára építve egy 11-2-vel 6 pontra feljött a Nyíregyháza, a borsodiakat Orosz Bence 2+1es akcióval próbálta "kirángatni" a hullámvölgyből. Gáspár Balázs villanásaival 5 pontra közelítette meg ellenfelét a Nyíregyháza, ám ezt követően Piukovics lépett elő vezérré a borsodiaknál, gólpasszt adott, kosarat, majd labdát szerzett, egy 9-0-s rohamra vezette csapatát. A színvonalas, élvezetes félidő végén 10 ponttal vezetett a Miskolc.

Kopasz hármasával indult a második félidő Bus felelt rá betörésből. Ahogy a meccset, a harmadik negyedet is a borsodiak kezdték jobban, Piukovics is triplát dobott, 8-2-es miskolci rajt után időt kért a Nyíregyháza. Bus betöréseivel egymaga próbálta versenyben tartani a szabolcsiakat. A center Lippai dobott palánkos triplát a támadóidő utolsó pillanatában, 19 pontosra nőtt a különbség. A szakasz közepén cserejátékosai, Vida Zoltán és Földesi egy-egy hármasára alapozva egy 8-0-lal a 10 pontos lélektani határ közelébe kerültek a nyírségiek. Miskolci időkérés és egy ütközés után a Miskolc egyik legjobbját, Takácsot kerlett letámogatni a pályára. Az előnyt azonban nélküle is sikerült egy 7-0-lal újfent megnyugtatóvá tenni Drahos Gábor tanítványainak. Lüktetett, hullámzott a játék, kiegészítő emebrei, Földesi és a 2+1-es akcióval jelentkező Kovács Zoltán tartották versenyben a Nyíregyházát, amely a szakasz végén egy 9-0-lal 10 ponton belülre került.

A záró etapot is a Miskolc kezdte jobban, Szepesi vezérletével egy 12.2-vel, ráadásul a nyíregyházi pad is technikait kapott. A szakasz közepén a miskolciak eladott labdáiból Czura Attila ziccereivel egy 11-0-lal ismét a 10 ponton belülre került a szabolcsi legénység. Lippai és Piukovics villanásaival újra megléptek. A végén letámadásból újabb labdákat szereztek a nyírségiek, volt lehetőségeük egészen szoróssá tenni a meccset,. de távolról gyengén dobtak, így 6 pont megmaradt a Miskolc előnyéből.

 

Drahos Gábor: - Nagyon szeretem a csapatomat! Néha útálatosak és lusták, de amit ma letettek a parkettre az előtt én is megemelem a kalapom. Nagyon jó érzés volt ma velük dolgozni. Tegnap is, csak ma nagyon jól is dobtak.

Hegedűs Ferenc: - Gyengén kezdtünk, az elején nagyon elengedtük a remekül dobó ellenfelünket. Később, amikor feljöttünk és igazán szorossá tehettük volna a meccset, a miskolciak mindig szereztek egy-egy szerencsés vagy bravúrkosarat, és ezekben a szituációkban mi viszont gyengén dobtunk, ráadásul a játékvezetői felfogás inkább az ő stílusuknak kedvezett.

 

Statisztika: http://netcasting.webpont.com/?hun_univ_ply_19

 

Forrás: Botár László

További információk

Hírarchívum

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

MEAFC SZAKOSZTÁLYOK
Kosárlabda szakosztály Kézilabda szakosztály
Labdarúgó szakosztály Úszó és vízilabda szakosztály
Amerikai futball és Cheerleading szakosztály Röplabda szakosztály
Tájfutó szakosztály Tenisz szakosztály
Tollaslabda szakosztály Asztalitenisz szakosztály
Bridzs szakosztály
MEAFC SZAKOSZTÁLYOK MEGNYITÁSA
Kosárlabda szakosztály Kézilabda szakosztály Labdarúgó szakosztály Úszó és vízilabda szakosztály Amerikai futball és Cheerleading szakosztály Bridzs szakosztály
Röplabda szakosztályTájfutó szakosztály Tenisz szakosztály Tollaslabda szakosztály Asztalitenisz szakosztály
Ez a weboldal sütiket használ. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. További információk