Legközelebbi eseményeink


Légiósa nélkül győzött, és jutott tovább a MEAFC!

2019. november 06. (szerda) 23:43

Újabb sikerével már a legjobb 16 között a miskolciak!

Thronton továbbra is csak szurkolóként nézhette, ahogy a hazai centerek pontjaira Szanyi válaszolt gyorsan nyolc egységgel. Mivel az idei szezonban megtáltosodó Sömenek is betalált távolról, a hazaiak pedig öt kihagyott büntetővel nyitottak, a vendégek magabiztosan őrizték előnyüket. A pontgazdag első negyed legvégét Homoki öt pontja mentette meg, így lőtávolságon maradt a házigazda (23-27).  

A folytatásban is ponterősen játszott a salgótarjániak külföldi irányítója, Herendic, akinek vezetésével újabb könnyű kosarakat szerzett a vendég gárda. Ugyan igyekezett a Kozák-duó és a Takács-Lippai-Homoki trió is, de az első félidő igazi X-faktorát Hajdu játéka és a nógrádi gólpasszok jelentették. A Salgótarján magasembere 10 pontig jutott, míg csapatszinten kétszer annyi asszisztot osztottak ki, mint a miskolciak (9 ill. 18). Mindennek ellenére is minimális, de hazai vezetéssel ért véget az első húsz perc (47-46).

Két eladott labda, két határozatlanság és máris 50-55-öt mutatott az eredményjelző. Bár tovább is nőtt egy ponttal a különbség, Kozák Berci azonban máshogy gondolta. Megragadván a borsodi gyeplőt, 11 pontjával alaposan a lovak közé csapott. Energiája átragadt a társakra is, így remek szakaszt produkálva fordított a MEAFC (63-59). 

Sömenek és Herendic is hátán vitte az övéit, így találataikkal – Sándor hármasa ellenére is – tízen belül maradt a Tarján (78-69).

A vendégek alacsonyabb szerkezettel és zónával tértek vissza, amit Takács és Sándor is szinte azonnal megtalált kintről. A Salgótarján nagyot küzdött, és három pontra megközelítette a hazaiakat. Lippai és Homoki kosárral verték vissza az előzési kísérletet, majd az izgalmas végjátékban Takács büntetői biztosították be a miskolciak továbbjutását (95-92).

A MEAFC-Miskolc csapata így nagy csatában, de amerikai vezére nélkül is megérdemelten vágott vissza korábbi bajnoki vereségért ellenfelének és győzelmével bejutott a kupa legjobb 16 csapata közé!

 

MEAFC-Miskolc – Salgótarjáni KSE 95-92 (23-27, 24-19, 31-23, 17-23)

Hepp kupa 3. forduló, Miskolc, Körcsarnok, 200 néző.

Vezette: Pozsonyi László, Sallai István, Domán István.

MEAFC: Takács (16/6), Kozák M. (11), Kozák B. (20/3), Homoki (12), Lippai (20). Csere: Béres (7), Sándor (6/6), Tóth (2), Szőke (1), Asszú. Edző: Drahos Gábor.

Salgótarján: Csabák (2), Szanyi (10/6), Boinitzer (8/3), Sömenek (16/6), Hajdu (17). Csere: Herendic (24), Berkics (6), Karanfilovszki (5), Piukovics (4), Kovács. Edző: Stevan Cupic.

 

Drahos Gábor (MEAFC-Miskolc): Nyilvánvaló, hogy Thorntonnal sokkal magabiztosabb és erősebb a MEAFC, ám most ismét nélküle tudtunk győzni. Ez nagyon nagy és értékes dolog. Gratulálok is csapatomnak a továbbjutást érő újabb győzelemhez. Nem volt könnyű dolgunk, hiszen szinte pontosan lemásoltuk a legutóbbi tarján elleni első félidőnket, ám a folytatásban stabilizáltuk a helyzetünket. Bár sokat hibáztunk, a csapat szíve a helyén volt. Igyekszünk megfelelően ráhangolódni a Veszprém elleni mérkőzésünkre. 

Stevan Cupic (Salgótarján): Nagyon nehéz idegen pályán nyerni akkor, ha a büntetődobások aránya 29-14 a hazai csapat javára. Néhány játékosunk keze ráadásul fontos pillanatokban ezúttal is megremegett, illetve a játékvezetés miatt kicsit idegesebben is játszottunk, mint szoktunk. Mindezen tényezők együttesen okozták vereségünket.

 

A miskolci csapat következő mérkőzése:

2019. november 9. péntek 18:00 

Veszprém-MEAFC-Miskolc

Hírarchívum

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

MEAFC SZAKOSZTÁLYOK
Kosárlabda szakosztály Kézilabda szakosztály
Labdarúgó szakosztály Úszó és vízilabda szakosztály
Amerikai futball és Cheerleading szakosztály Röplabda szakosztály
Tájfutó szakosztály Tenisz szakosztály
Tollaslabda szakosztály Asztalitenisz szakosztály
Bridzs szakosztály
MEAFC SZAKOSZTÁLYOK MEGNYITÁSA
Kosárlabda szakosztály Kézilabda szakosztály Labdarúgó szakosztály Úszó és vízilabda szakosztály Amerikai futball és Cheerleading szakosztály Bridzs szakosztály
Röplabda szakosztályTájfutó szakosztály Tenisz szakosztály Tollaslabda szakosztály Asztalitenisz szakosztály
Ez a weboldal sütiket használ. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. További információk