Legközelebbi eseményeink


Magabiztos kezdés után izgalmas bronzérem!

2019. május 15. (szerda) 13:20

A közel harminc pontos különbség éppen kitartott a végéig.

Nemzeti Egyetemi Kosárlabda Bajnokság, férfiak a 3. helyért:

Nyíregyházi ESE - Miskolci Egyetem 78-84 (18-27, 15-27, 18-19, 27-11)

Debrecen, 40 néző. V.: Nagy V., Tóth C., Horváth

Nyíregyháza: VASKÓ 11, Czura, OLÁH 18/9, Mokánszki 12/3, Gáspár 4. Cs.: Kovács Z. 9/3, VIDA 15/12, DEMETER 9/9. Edző: Hegedűs Ferenc.

Miskolc: TAKÁCS 5/3, PIUKOVICS 19/9, SZANYI 11/9, Kopasz 4, LIPPAI 30. Cs.:TÓTH B.7/3, Orliczki B 5., Gonda 3/3, Orliczki Márton, Takács Z.. Edző: Drahos Gábor.

 

A csalódott csapatok - a keleti csoport győztese és a címvédő - csatájának első perceiben Piukovics Bálint és Lippai Szabolcs vezérletével a tavalyi győztes Miskolc állva hagyta az elődöntőn szellemi vezérét, Bus Ivánt sérülés miatt elveszítő szabolcsi legénységet, amelyben a tegnap szintén megsérülő Czura Attila ugyan megpróbált játszani, de csak 4 perc erejéig. 15-3 után Vaskó György vezetésével kezdett "éledezni" a Nyíregyháza. A Miskolc Tóth Bence találataival tartotta 10 pont körüli előnyét.

A második etap elején Vida Zoltán és Szanyi Róbert váltott triplát, tartotta 10 pont körüli előnyét a Miskolc. Lippai Szabolcs vezette 12-0-lal közel 20 ponttal lépett el a "borsodi brigád". Demeter Ádám tripláival próbált "csatlakozást találni" a Nyíregyháza, de Lippait nem tudták tartani a szabolcsiak, állandósult a 15 és 20 pont közötti különbség, sőt Takács Dániel hármasával ez 20 pont fölé nőtt a félidő hajrájában.

A második félidőt Lippai vezérletével 10-0-lal kezdve 30 pont fölé növelte előnyét a Miskolc, úgy tűnt, el döntötte a meccset. Tudat alatt talán túlságosan is megnyugodtak a borsodiak, a záró etap első 6 és fél percét 19-2-re nyerve Oláh Zoltán vezérletével 5 pontra feljött a NyESE. A felzárkózás sokat kivett a szabolcsi legénységből, egy 6-0-lal újra 10 pont fölé növelte előnyét a Miskolc. A jól játszó Tóth Bencét bő másfél perccel a a vége előtt sportszerűtlen, majd technikai után kiállították, s bő fél perccel a vége előtt 3-ra feljött a Nyíregyháza, de Piukovics dudaszóra dobott triplájával eldőlt a bronzcsata, a Miskolc lett a 3.

 

Hegedűs Ferenc: - Két sérült kulcsjátékosunk nélkül huszonöt percig még az elveszített elődöntő letargiájában kosárlabdáztunk. Ami pozitívum, hogy volt tartásunk, és az eddig kevesebbet játszó játékosaink jó teljesítménye révén szorossá tettük a végjátékot.

Drahos Gábor: - Két legveszélyesebb játékosa nélkül még veszélyesebb volt a Nyíregyháza. Harminc pontos vezetésünknél megőrültünk, mint Daenerys a Trónok harcában, a Nyíregyháza peremeberei pedig "szétlőttek" minket. Így a vége kicsit izgulós lett, de ebben a mezőnyben és ezen lebonyolítás mellett a bronzérem is nagyon értékes.

 

Botár László

Hírarchívum

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

MEAFC SZAKOSZTÁLYOK
Kosárlabda szakosztály Kézilabda szakosztály
Labdarúgó szakosztály Úszó és vízilabda szakosztály
Amerikai futball és Cheerleading szakosztály Röplabda szakosztály
Tájfutó szakosztály Tenisz szakosztály
Tollaslabda szakosztály Asztalitenisz szakosztály
Bridzs szakosztály
MEAFC SZAKOSZTÁLYOK MEGNYITÁSA
Kosárlabda szakosztály Kézilabda szakosztály Labdarúgó szakosztály Úszó és vízilabda szakosztály Amerikai futball és Cheerleading szakosztály Bridzs szakosztály
Röplabda szakosztályTájfutó szakosztály Tenisz szakosztály Tollaslabda szakosztály Asztalitenisz szakosztály
Ez a weboldal sütiket használ. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. További információk