Legközelebbi eseményeink


MEAFC-siker a Bp. Honvéd ellen

2018. augusztus 15. (szerda) 21:16

Magabiztos győzelmet aratott a szeptember közepén kezdődő szezon előtti első edzőmérkőzésén a MEAFC NB I/B-s férfi kosárlabda csapata. Drahos Gábor tanítványai hazai környezetben múlták felül a Bp. Honvéd együttesét.

Már a találkozó első perceiben érezni lehetett, hogy a házigazdák nagyon motiváltan és pozitívan „állnak bele” a meccsbe. A mérkőzés első két negyedében még kicsit döcögött ugyan a gépezet, a kinti dobások, mezőny kosarak nem olyan százalékban sikerültek, mint, ahogy azt a szakemberek elvárták a csapattól. Ennek tudható be, hogy ezek a játékrészek szorosabban alakultak.

A 3. negyed vége felé 10 pont fölé nőtt a vendéglátók előnye, akik innentől kezdve már nem engedték vissza a játékba fővárosi vetélytársukat. A MEAFC játékosai miközben rengeteg labdát szereztek, rengeteget támadtak, jól kiegészítették egymást. Mindenkinek volt egy-egy jó szakasza, mellyel átlendítette társait és a csapatot a pillanatnyi hullámvölgyön. 

A lefújás előtti 2-3 percben kicsit alább hagyott a miskolciak figyelme, ennek betudhatóan került 10 ponton belülre a Honvéd, de a győzelem nem forgott veszélyben.

 

MEAFC – Budapesti Honvéd 84-76 (18-17, 24-22, 25-14, 17-23)

NB I/B-s felkészülési kosárlabda mérkőzés, Miskolc, Körcsarnok. 150 néző.

Vezette: dr. Mészáros Balázs, Lengyel Ádám.

MEAFC: Tóth B. (5), Szanyi (3/3), Szepesi (15/9), Tóth V. (14), Béres (10). Csere: Lippai (17), Homoki (9), Takács (6), Orliczki Márton. (3/3), Orliczki Mátyás (2), Takács Zs., Orliczki Bence, Brúgós. Edző: Drahos Gábor.

Bp. Honvéd: Mészáros, Rozs (4), Forgács, Steier (8), Szentirmai (2). Csere: Martinez (27/3), Valerio (10), Bea (9), Tichov (9), Széphelyi (5), Baranyai (2). Edző: Puskás Artúr.

Drahos Gábor (MEAFC): Remek sebességű fiatal ellenfél ellen játszhattuk helyenként remek sebességű első mérkőzésünket. Szinte a futópályáról érkezve, komoly terheléssel a lábakban tervezzük a felkészülési meccseinket, hiszen agresszív és gyors kosárlabdára törekszünk. A mai mérkőzésen látszott, hogy keretünk alkalmas erre a rendszerre, de természetesen rengeteg új munka áll előttünk. Köszönöm Puskás Artúr barátom taktikai repertoárjának mai szeletét, így már a legelején felszínre kerülhettek igen értékes hibáink. A miskolci szurkolók előtt is le a kalappal, hiszen több, mint 150-en voltak kíváncsiak az idei MEAFC csapatára.

Puskás Artúr (Budapesti Honvéd): Amiért jöttünk, maximálisan megkaptuk. Egy rutinosabb, fizikálisabb csapat ellen akartunk gyakorolni. Összességében jól játszottunk, ám akadt egy 4-5 perces etap amikor darabjaira esett a koncentrációnk. Az már ebből a nagyon korai edzőmeccsből nyilvánvalóvá vált, a MEAFC idén is harcban lesz a legjobb négybe kerülésért. Nagyon büszke vagyok, hogy jóbarátom, Drahos Gábor éppen ellenem kezdte el borítékolhatóan hosszú és eredményekben gazdag NB1-es vezetőedzői karrierjét.

 

A következő edzőmérkőzést augusztus 17-én, 17 órától a hevesi megyeszékhelyen játssza a MEAFC, az NB I/B zöld-csoportjában érdekelt Eger ellen.

Hírarchívum

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

MEAFC SZAKOSZTÁLYOK
Kosárlabda szakosztály Kézilabda szakosztály
Labdarúgó szakosztály Úszó és vízilabda szakosztály
Amerikai futball és Cheerleading szakosztály Röplabda szakosztály
Tájfutó szakosztály Tenisz szakosztály
Tollaslabda szakosztály Asztalitenisz szakosztály
Bridzs szakosztály
MEAFC SZAKOSZTÁLYOK MEGNYITÁSA
Kosárlabda szakosztály Kézilabda szakosztály Labdarúgó szakosztály Úszó és vízilabda szakosztály Amerikai futball és Cheerleading szakosztály Bridzs szakosztály
Röplabda szakosztályTájfutó szakosztály Tenisz szakosztály Tollaslabda szakosztály Asztalitenisz szakosztály
Ez a weboldal sütiket használ. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. További információk