Legközelebbi eseményeink


Megállapodást kötött egymással a DEAC Kosárlabda Akadémia és a MEAFC

2020. június 26. (péntek) 23:33

A férfi kosárlabda sport további fejlesztése céljával hosszútávú megállapodást kötött egymással a DEAC Kosárlabda Akadémia és a MEAFC. Az egyezség keretein belül a két keleti egyetemváros a 2020-21-es idénytől kezdve szorosabbra fűzi egymással való kapcsolatát, amelynek legfőbb célja a tehetséges fiatalok megfelelő fejlődésének biztosítása. Mi több, 2024-ben Debrecen és Miskolc közösen rendezi meg az Európai Egyetemi Játékokat.

Az együttműködés nem példátlan, hiszen a közelmúltban több alkalommal is volt játékosmozgás a hajdúságiak és a borsodiak között. Két korosztályos válogatott játékos, Kalassai Martin és Tóth Gergő pont Miskolcról érkezett Debrecenbe, míg a Kozák-testvérek a DEAC mezét cserélték sárga-kékre egy évvel ezelőtt. A két város felsőoktatási intézményei között is jó a kapcsolat, ami tovább segíti a tehetséges játékosok előrelépését.

,,Célunk, hogy kiemelt akadémiaként megtaláljuk a régió legtehetségesebb játékosait, a MEAFC pedig teljes mértékben partner ezen tervünk végrehajtásában. A 2020-21-es szezontól közös szakmai vonal mentén zajlik majd a fiatalok kiválasztása, valamint az edzők továbbképzése is.  A megállapodás értelmében a nemzetközi tornákon a két klub kosarasai vendégjátékosokként szerepelhetnek egymásnál, de természetesen mindkét együttes megőrzi szuverenitását. Véleményem szerint mi is, és a Miskolc is sokat profitálhatunk az egyezségből, hiszen így a játékosok lépésről lépésre történő fejlődése mindkét oldalról garantált. Tömeges beáramlásról persze egyik oldalról sincs szó, viszont a lehetőségeink egyértelműen bővültek” – mondta Berényi Sándor, a DEAC Kosárlabda Akadémia szakmai igazgatója.

,,A debreceniek együttműködési megkeresésére – több körös szakmai egyeztetést követően –  örömmel mondtunk igent, hiszen számunkra is fontos, hogy tehetséges játékosaink a lehető legjobb körülmények között építhessék karrierjüket – tájékoztatott Rakaczki Zoltán, a MEAFC ügyvezető elnöke. A DEAC és a MEAFC is hosszú ideje meghatározó szerepet játszik a keleti régió kosárlabdaéletében, így kézenfekvő megoldásnak bizonyult a kooperáció. Bár sokat küzdöttünk a Cívisváros csapatai ellen az évek során, a végső célja mindkét klubnak ugyanaz: a sportág fejlesztése, ehhez pedig legjobb, ha egyesítjük erőinket.  Tény, hogy a DEAC jelenleg előrébb tart nálunk, a megállapodásban azonban nincs szó alá-fölé rendeltségi viszonyról, egyenrangú felekként tekintünk egymásra. Úgy gondolom, jó döntést hoztunk, és kíváncsian várom a közös munka gyümölcsét.”

A játékoskiválasztást sem bízza a véletlenre a DEAC Kosárlabda Akadémia, több megyében is – a MEAFC javaslatára – a jelentős NBI/A-s rutinnal rendelkező Drahos Gábor felel majd ezért. A 41 éves szakember játékosként 8 szezont húzott le a hazai élvonalban, edzőként pedig legutóbb a MEAFC B-csoportos gárdáját vezette.

,,Nagyon örülök a lehetőségnek, úgy vélem, tapasztalataimra támaszkodva hasznára válhatok a klubnak. Edzőként több korosztályban is dolgoztam korábban, valamint Miskolcon az utánpótlás szakmai munkáját is én koordináltam. Lelkesen, nagy elánnal vágok bele az új kihívásba” – nyilatkozta kinevezéséről Drahos.

Ami az Európai Egyetemi Játékokat illeti, 2024-ben a két város közösen rendezi meg a rangos nemzetközi utánpótlásviadalt, ahol körülbelül 6000 sportoló méri össze tudását 13 sportágban. Az 5-5 elleni kosárlabda helyszíne Miskolc, míg a 3-3 elleni játék helyszíne Debrecen lesz. 

Hírarchívum

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

MEAFC SZAKOSZTÁLYOK
Kosárlabda szakosztály Kézilabda szakosztály
Labdarúgó szakosztály Úszó és vízilabda szakosztály
Amerikai futball és Cheerleading szakosztály Röplabda szakosztály
Tájfutó szakosztály Tenisz szakosztály
Tollaslabda szakosztály Asztalitenisz szakosztály
Bridzs szakosztály
MEAFC SZAKOSZTÁLYOK MEGNYITÁSA
Kosárlabda szakosztály Kézilabda szakosztály Labdarúgó szakosztály Úszó és vízilabda szakosztály Amerikai futball és Cheerleading szakosztály Bridzs szakosztály
Röplabda szakosztályTájfutó szakosztály Tenisz szakosztály Tollaslabda szakosztály Asztalitenisz szakosztály
Ez a weboldal sütiket használ. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. További információk