Legközelebbi eseményeink


Megérdemelt győzelem Szegeden!

2015. február 03. (kedd) 19:19

A sikert fegyelmezett játékkal végig akarva másodszor is legyőztük a szegedi egyetemistákat.

Gyorsan összeszedett faultokkal reagáltunk a hazaiak nyitó perceire, így a fehér mezes szegediek kétszer is elhúztak 5-6 ponttal. A lábakkal együtt a fejek is egyre jobban belemelegedtek a játékba, kezdett „pofásabbá” válni a MEAFC produkciója. Kiss és Szepesi is jól mozgott, utóbbi befejezésével még egy egész jól sikerült közös alley-oop-ot is összehoztak a szép számban jelenlévő szurkolók - és csapattársaik – meglepődésére. A második félidőben Horváth Marci vezette védekezésünk még egységesebbé vált, és dacára a pár pontos mínusznak, továbbra is látványosan tapadtunk a hazaiakra. A negyed végén a Takács-Takács-Nádasi fémjelzésű tripláinkkal újra egalizáltuk az állást, így roppant motiváltan vártuk a záró szakaszt. A csapat az eddigi meccseken – mondhatni a már – megszokott, hihetetlen teherbírását és küzdeni tudását próbálta nyújtani. Ennek érett be a gyümölcse az utolsó pár percben, amikor is elszántan, koncentrálva sorra védekeztük ki a hazaiak fáradó támadásait. Lélektani előnyünket aztán könnyű kosarakra váltottuk, így a lefújást követően megérdemelten hallatszott egészen a szomszédos pályaudvar 5. vágányáig az első idegenbeli győzelmünket jelentő diadalittas „MEAFC” csatakiáltás.

 

USC Szeged - MEAFC 70-77 (18-17, 17-14, 18-21, 17-25)
Egyetemi Bajnokság, Szeged, Topolya sor. Vezette: Varga, Vezsenyi.

Szeged: Masa (5), Fehér (14/3), Gyuriskó (13/9), Simon (3), Jáhni (4). Csere: Takács (22/3), Szőke (7), Halász (2). Edző: Szablics Péter.

MEAFC: Kiss (18), Nádasi (7/3), Szepesi (16), Takács (21/6), Tamás. Csere: Veres (11), Sörlei (4), Horváth. Edző: Drahos Gábor.

 

Drahos Gábor, vezetőedző: Szegeden nyerni nagy fegyvertény. Örülök, de sokkal inkább a fiúk negyven perc alatt elvégzett munkáját tudom értékelni. Célunk volt, hogy megtorpanás nélkül, apránként fejlődve vigyük végig ezt a szezont. Vagyis eddig ez az én célom volt, de egyre több meccs percben csatlakoznak hozzá játékosaim is. Kiemelném Horváth és Takács mai teljesítményét. Olyan alapvető csapatjátékos erényeket csillogtattak, amikre minden miskolci kosarasnak szüksége van. Nevezetesen, hogy pár perc alatt is értéket lehet teremteni védekezésben, ezzel adva extra lökést a társaknak, ill. hogy egyszerre lehet intenzíven és okosan kosárlabdázni. Nyolc meccs lement, hátha…..

 

További információk

Hírarchívum

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

MEAFC SZAKOSZTÁLYOK
Kosárlabda szakosztály Kézilabda szakosztály
Labdarúgó szakosztály Úszó és vízilabda szakosztály
Amerikai futball és Cheerleading szakosztály Röplabda szakosztály
Tájfutó szakosztály Tenisz szakosztály
Tollaslabda szakosztály Asztalitenisz szakosztály
Bridzs szakosztály
MEAFC SZAKOSZTÁLYOK MEGNYITÁSA
Kosárlabda szakosztály Kézilabda szakosztály Labdarúgó szakosztály Úszó és vízilabda szakosztály Amerikai futball és Cheerleading szakosztály Bridzs szakosztály
Röplabda szakosztályTájfutó szakosztály Tenisz szakosztály Tollaslabda szakosztály Asztalitenisz szakosztály
Ez a weboldal sütiket használ. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. További információk