Legközelebbi eseményeink


Megmutatta a csapat, hogy idegenben is tud nyerni!

2019. május 05. (vasárnap) 08:47

A miskolciak Thornton nélkül is megnyerték a párharcot, így ők játszhatnak a 9. helyért.

MTK Törökbálint – MEAFC-Miskolc 68-82 (12-21, 20-17, 25-21, 11-23)

NB I/B Piros csoport rájátszás a 9-12.helyért, 3. mérkőzés.

Törökbálint, 100 néző.

Vezette: Gelencsér György, Reisz Péter, Kruk Melinda.

MTK: Jakab (6), Horváth (4/3), Vámos (10/6), Bihari (19/3), Czakó (5). Csere: Bognár (10/6), Nagy (9), Bagi (5/3), Berneczei, Dobos, Baross. Edző: Bódi Ferenc.

MEAFC: Takács D. (10), Szanyi (17/15), Tóth (20/9), Thornton (7/3), Béres (8). Csere: Kopasz (10/3), Lippai (8), Takács Zs. (2), Orliczki Már., Orliczki Mát., Gonda. Edző: Drahos Gábor.

 

Agresszíven és eredményesen kezdett a Miskolc, szerzett labdák, majd Thornton zsákolása után így gyorsan ki is kérte első idejét a hazai csapat (0-9). A folytatásban sem lankadt a vendégek figyelme, s bár - az aktív játéktól ezzel a mérkőzéssel búcsúzó kiváló harcos - Bihari többször is eredményes volt, a Szanyi tripláival átszőtt nyitányt egyértelműen a MEAFC érdemelte meg (12-21).

Gyorsan területvédekezésre váltott a házigazda, amit a vendégek nem megfelelően támadtak, így kicsit faragni tudott félidőig az MTK (32-38).

A harmadik negyed elején a vendégek amerikai játékosán a sokadik szabálytalanságot követték el büntetlenül, ám végül mégis ő kapott véleményes módon technikai hibát. Mivel korábban már sportszerűtlen faultot is ítéltek ellene, így Thornton számára idő előtt véget ért a találkozó.  Hamarosan két büntetővel kiegyenlített, majd egy sarki hármassal meglépett az MTK (52-55), ám a miskolciakat roppant mód összekovácsolta a korábbi történés, és Kopasz villanásaival azonnal fordítottak (57-59).

Az utolsó negyedben a végig remekül játszó Tóth két demoralizáló triplát is dobott, de a feléledő Takács is fontos támadásokat vezetett. A MEAFC csapatként együtt lélegezve percről-percre fokozatosan rázta le magáról ellenfelét. A jó védekezések után pedig ekkor már a büntetőket is értékesítette a borsodi gárda, így magabiztos és megérdemelt sikert aratott a Törökbálint otthonában (68-82).

 

Drahos Gábor (MEAFC-Miskolc): Gratulálok a játékosaimnak, mert érezni lehetett rajtuk, hogy ma nagyon akarják a sikert. Külön pirospont is jár mindenkinek, hiszen Austin kiválása után egy emberként álltak a hajó élére és végezték el a közös munkát. E mellett szívből gratulálok az ellenfél búcsúzó játékosának, Bihari Máténak is eddigi pályafutásához. Ő az a típusú kosárlabdázó, akinek alázatos hozzáállása, küzdőszelleme és akaratereje példaértékű, aki előtt korábbi ellenfélként is megemeltem a kalapomat és kívánom, hogy minél több kosaras vigye tovább az ő szellemiségét.

Hírarchívum

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

MEAFC SZAKOSZTÁLYOK
Kosárlabda szakosztály Kézilabda szakosztály
Labdarúgó szakosztály Úszó és vízilabda szakosztály
Amerikai futball és Cheerleading szakosztály Röplabda szakosztály
Tájfutó szakosztály Tenisz szakosztály
Tollaslabda szakosztály Asztalitenisz szakosztály
Bridzs szakosztály
MEAFC SZAKOSZTÁLYOK MEGNYITÁSA
Kosárlabda szakosztály Kézilabda szakosztály Labdarúgó szakosztály Úszó és vízilabda szakosztály Amerikai futball és Cheerleading szakosztály Bridzs szakosztály
Röplabda szakosztályTájfutó szakosztály Tenisz szakosztály Tollaslabda szakosztály Asztalitenisz szakosztály
Ez a weboldal sütiket használ. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. További információk