Kosárlabda szakosztály,  MEFOB Kosárlabda

Minden érmet büszkén hoztunk haza Miskolcra!

Drahos Gábor csapata egymást követő három évben is éremmel zárta a bajnokságot.

A Miskolci Egyetem kosárlabda csapata az elmúlt három esztendőben nem csupán bekerült az év végi fináléba, de onnan rendre éremmel távozott.
2017-ben Miskolcon bronzérem, 2018-ban Budapesten aranyérem, 2019-ben Debrecenben pedig egy újabb bronzérem került a Drahos Gábor vezette miskolci játékosok nyakába!

“Nagyon büszke vagyok a játékosaimra, hiszen mind a három alkalommal megdolgoztak a sikert jelentő érmekért. Én úgy gondolom, hogy egy erős mezőnyben pusztán a döntőbe jutás is óriási dolog, és minden érem komoly érdemi siker!
Újoncként a meglepetés és a közösség elsöprő erejét használva kerültünk be a legjobbak közé. 
Második évben Galló és Orosz személyében két igen komoly alapemberünk nélkül csináltuk végig a szezont, úgy, hogy a döntő – mint utóbb kiderült – legfontosabb mérkőzésén Takácsot is elveszítettük. Ilyen forgatókönyv mellett aranyérmet nyerni több, mint felemelő érzés volt az egész csapatnak!
Az idei kiírásnak bajnoki címvédőként vágtunk neki, ám Galló és Szepesi sérülése miatt szinte az egész szezonra elveszítettünk körülbelül 25 pontot, 15 lepattanót és 4-5 jóféle hárompontost. A keret erejét és hozzáállását jelzi, hogy ettől függetlenül is így teljesíítettek. 
Az idei új lebonyolítási forma nem kedvezett nekünk, mivel itt már nem volt három napos javítási lehetőség. Sajnos az elődöntőben a kiválóan küzdő házigazdát akaratlanul is segítettük, hiszen az első félidőben nem találtuk el az “ez oldali” berendezést, így a legrosszabbkor kerültünk nagy hátrányba. A fiúk ettől függetlenül derekasan küzdöttek mindkét – azaz mind a 62 MEFOB – meccsen, így egy rossz szavam sem lehet rájuk, sőt! 
Köszönöm játékosaimnak és edzőtársamnak, Tóth Gábornak az eddigi közös munkát, és szívből gratulálok mindannyiuknak. Kinek a bajnoki címhez és kinek az 1 vagy 2 bronzéremhez, amit együtt és büszkén hoztunk haza Miskolcra!” – zárta értékelését Drahos Gábor, az egyetemisták vezetőedzője.

Gratulálunk a Miskolci Egyetem fiú kosárlabda csapatának a remek és sikeres sorozathoz!
Hajrá, Miskolc!