Legközelebbi eseményeink


Minimális különbséggel nyerte meg az első három negyedét a MAFC

2020. január 12. (vasárnap) 18:05

Richmond extrája nagyon kellett a házigazda sikeréhez.

A találkozót utólag vizsgálva akár jelzés értékű is lehetett a hazaiak amerikai légiósának első sikeres tempója. Richmond ugyanis messze idei legjobb dobóformájával végül 11/7 hárompontossal zárt. A nyitány során a hazaiak igyekeztek váltogatni védekezésüket, ám a vendégek Kozák M. vezetésével így is eljutottak húsz pontig (24-20).

Béres agilisabb támadásaival kezdődött a folytatás, ám a sérült Homokit saját fiataljaival pótolni igyekvő miskolciak könnyedén elkerülhető hibákat vétettek. A hazai rutin így megúszta az egyenlítést és a második részt is két kosárnyi távolsággal zárták (49-40).

Tartotta tíz pont körüli előnyét a MAFC, ám a vendégek kezdtek sokkal ritmusosabban mozogni. Thornton szedte a lepattanókat, a robogó miskolciak pedig szemre is tetszetős támadásokat vezettek. Hiába volt hazai időkérés 63-56-nál, Takács azonnal üresen triplázhatott. A lélektanilag is fontos 4 pontos határt azonban nem sikerült elérni, mivel a dobás kiperdült, Katona pedig azonnal betalált. A negyed végi rohanást Tóth hármasa zárta le (71-58). 

Kozák B. büntetője után Thornton is triplázott, így 10 másodperc alatt 4 ponttal indította utolsó rohamát a MEAFC. Richmond hármassal, Katona lerohanásból azonban visszaverte a támadást. További két perc elteltével a vendégek sorcserére szánták el magukat, és az utolsó hat és fél percben a Pap-Szőke-Asszú-Ragályi-Szőke sorra alapozva fejezték be a mérkőzést. Érdekesség, és örömteli egyben, hogy az alig több, mint 16 esztendős Ragályi Levente megszerezte első NB I-es pontjait. A megérdemelten vezető hazaiak igyekeztek tovább ütni a forró vasat, csupán ezért duplázódott meg a lefújásra a különbség (104-75).

A MEAFC-Miskolc kedden ismét Budafokra utazik a Hepp-kupa negyeddöntőjére.

 

MAFC – MEAFC-Miskolc 104-75 (24-20, 25-20, 22-18, 33-17)

NB I/B Piros csoport 16. forduló, Budapest, Gabányi László Sportcsarnok, 250 néző.

Vezette: Csabai-Kaskötő Brigitta, Szalai Zsolt, Földesi Ádám.

 

MAFC: Tóth (18/9), Katona (12/6), Richmond (28/21), Csapai (2), Harazin (7). Csere: Bordács (15), Lakits (11), Bartha (4), Polgárdy (3), Herló (2), Németh (2). Edző: Hencsey Tamás.

MEAFC: Takács (7/3), Kozák M. (20), Thornton (16/6), Asszú (5/3), Béres (4). Csere: Lippai (10), Kozák B. (6), Szőke Gá. (4), Ragályi (2), Pap (1), Szőke Ge., Sándor. Edző: Drahos Gábor.

 

Hencsey Tamás (MAFC): Gratulálok a csapatnak az újabb győzelemhez. Azt hiszem, hogy a játék minden elemében jobbnak bizonyultunk a mai mérkőzésen és ezáltal megérdemelt a győzelmünk. Megint voltak olyan percek, amikor a csapat elhitte, hogy ez már elég és kiengedtünk, illetve közel engedtük magunkhoz a Miskolcot, de aztán rendezni tudtuk a sorokat és a végére egy nagy arányú győzelmet sikerült szereznünk. A MEAFC-nak sok sikert kívánok a továbbiakban.

Drahos Gábor (MEAFC-Miskolc): Az volt a tervünk, hogy több narancslevet tudunk meginni, mint ők kicsavarni, de hazai pályán, most egy olyan szakaszban jár a MAFC, ahol nagyon nehéz őt megszorítani. Mi azonban sikeresen igyekeztünk megnehezíteni a dolgukat. Elégedett vagyok a játékosaimmal. Sok sikert kívánok a MAFC-nak, az egy betűvel többől álló MEAFC-nak még több sikert kívánok.

Hírarchívum

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

MEAFC SZAKOSZTÁLYOK
Kosárlabda szakosztály Kézilabda szakosztály
Labdarúgó szakosztály Úszó és vízilabda szakosztály
Amerikai futball és Cheerleading szakosztály Röplabda szakosztály
Tájfutó szakosztály Tenisz szakosztály
Tollaslabda szakosztály Asztalitenisz szakosztály
Bridzs szakosztály
MEAFC SZAKOSZTÁLYOK MEGNYITÁSA
Kosárlabda szakosztály Kézilabda szakosztály Labdarúgó szakosztály Úszó és vízilabda szakosztály Amerikai futball és Cheerleading szakosztály Bridzs szakosztály
Röplabda szakosztályTájfutó szakosztály Tenisz szakosztály Tollaslabda szakosztály Asztalitenisz szakosztály
Ez a weboldal sütiket használ. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. További információk