Kosárlabda NB1,  Kosárlabda szakosztály

Nagyot meccselt a nagy múltú Honvéddal a MEAFC-Miskolc

Hazai pályán, az egyetemi körcsarnokban, hatalmas küzdelemben szenvedett vereséget november 16-án, pénteken este a MEAFC-Miskolc NB I/B Piros-csoportos férfi kosárlabda csapata. A bajnokság 9. fordulójának keretében lejátszott mérkőzésen a Budapesti Honvéd együttesével mérték össze tudásukat Drahos Gábor tanítványai.  

A Honvéd kezdte élesebben a mérkőzést, míg a hazaiak kissé dekoncentráltan, rengeteg hibával, rossz dobásokkal indítottak.  Az 1. negyedben teljesen a vendégek akarata érvényesült.

A 2. negyedben nagy erőket mozgósítottak a vendéglátók, szívósan küzdöttek, megkezdték a felzárkózást, keményen védekeztek, eredményesebbek lettek. Ezzel párhuzamosan rengeteg büntetőt hibáztak el a miskolciak, akik ennek ellenére a szünetre 3 pontra megközelítették a Honvédot. Mindezt úgy, hogy az utolsómásodpercben a jelenlevők szeme láttára Homokit szabálytalanul állították meg, de a játékvezetői síp sajnos néma maradt.

A 2. félidőben továbbra is nagy küzdelem jellemezte a találkozót. A felek, szoros, fej-fej melletti csatát produkáltak,egyikük sem tudott nagyobb előnyt kiharcolni. A Honvédnál Debreceni palánk alatti pontjai, míg a MEAFC-nál Prophet egy-egyei hozták a találatok többségét.

A 4. negyedben elhúzni látszott a budapesti gárda, már 7 pont előnyük volt, amikor egy Prophet dupla, és Szanyi remek hármasa 2 pontra hozta vissza a hazaiakat. Jött is a Honvéd időkérés. Az utolsó percben 71-71-nél így is utolérte fővárosi riválisát a MEAFC-Miskolc.  Tóth Bencét remek egyéni teljesítménye után csak szabálytalanul tudták megállítani, melyért 2 büntetőt ítéltek a játékvezetők. Sajnos a hazai büntetők kimaradtak, és törvényszerűen jött az ellenfél kosara. A miskolciak az egyenlítésért támadtak, sikertelenül, a vendégcsapat viszont szerzett még két pontot, beállítva azzal a végeredményt.

A rossz kezdés után nagyot küzdött a MEAFC-Miskolc. A játékosoknak leginkább a büntetők értékesítésével gyűlt meg a baja. Így is csak nüanszokon múlott a mérkőzés végkimenetele.

Folytatás november 23-án, pénteken este, idegenben, a Budafok otthonában.

MEAFC-Miskolc – Bp. Honvéd  71-75 (15-26, 20-12, 21-21, 15-16)

MEAFC-Miskolc:   Prophet (20/3), Takács(8/6), Béres (6), Lippai (13), Szanyi (10/3). Csere: Tóth B. (4), Homoki (-), Orliczki B. (6), Szepesi (-). Vezetőedző: Drahos Gábor

Bp. Honvéd:  Kováts (6), Szalay (4), Stefán (6), Mucza (11/3), Horváth Á. (16/6). Csere: Valerio (1), Debreceni (19), Pintér (-), Bea (2), Martinez (10). Vezetőedző:  Puskás Artúr

Drahos Gábor: – Nagyon rosszul kezdtük a mérkőzést, így ajándékba adtunk 10 teljes percet egy erős csapatnak. Hiába dolgoztuk le a hátrányt és tettük nyílttá a mérkőzést, egy ilyen periódus rengeteg energiát felemészt testben és fejben is, talán ez volt, ami a legvégén hiányzott a sikerhez. Gratulálok a Honvédnak, fiatal csapatomnak pedig ebben való előrelépést kívánok a folytatásra.

Puskás Artúr: – Szeretnék gratulálni mind a két csapatnak, az enyémnek a győzelem miatt, a Drahos Gábor barátom által vezetett MEAFC-nak pedig a fantasztikus küzdőszellem okán. Bár az elején elléptünk, nyilvánvaló volt, hogy ez nem fog kitartani végig, eléggé bele is fáradtunk abba a szakaszba, pengeélen táncoltunk, a végén egylabdás meccs lett belőle. A szerencsében nem hiszek, így nem mondom, hogy a szerencsésebb csapat nyert. Talán jobban dobtuk a büntetőket, ami egy ilyen mérkőzésen fontos lehet, viszont a problémáink megvoltak, támadólepattanókat engedtünk a Miskolcnak. Ez egy óriási győzelem volt, kevés csapat jár nyerni ide Borsodba!