Legközelebbi eseményeink


Nagyot meccselt a nagy múltú Honvéddal a MEAFC-Miskolc

2018. november 16. (péntek) 23:19

Hazai pályán, az egyetemi körcsarnokban, hatalmas küzdelemben szenvedett vereséget november 16-án, pénteken este a MEAFC-Miskolc NB I/B Piros-csoportos férfi kosárlabda csapata. A bajnokság 9. fordulójának keretében lejátszott mérkőzésen a Budapesti Honvéd együttesével mérték össze tudásukat Drahos Gábor tanítványai.  

A Honvéd kezdte élesebben a mérkőzést, míg a hazaiak kissé dekoncentráltan, rengeteg hibával, rossz dobásokkal indítottak.  Az 1. negyedben teljesen a vendégek akarata érvényesült.

A 2. negyedben nagy erőket mozgósítottak a vendéglátók, szívósan küzdöttek, megkezdték a felzárkózást, keményen védekeztek, eredményesebbek lettek. Ezzel párhuzamosan rengeteg büntetőt hibáztak el a miskolciak, akik ennek ellenére a szünetre 3 pontra megközelítették a Honvédot. Mindezt úgy, hogy az utolsómásodpercben a jelenlevők szeme láttára Homokit szabálytalanul állították meg, de a játékvezetői síp sajnos néma maradt.

A 2. félidőben továbbra is nagy küzdelem jellemezte a találkozót. A felek, szoros, fej-fej melletti csatát produkáltak,egyikük sem tudott nagyobb előnyt kiharcolni. A Honvédnál Debreceni palánk alatti pontjai, míg a MEAFC-nál Prophet egy-egyei hozták a találatok többségét.

A 4. negyedben elhúzni látszott a budapesti gárda, már 7 pont előnyük volt, amikor egy Prophet dupla, és Szanyi remek hármasa 2 pontra hozta vissza a hazaiakat. Jött is a Honvéd időkérés. Az utolsó percben 71-71-nél így is utolérte fővárosi riválisát a MEAFC-Miskolc.  Tóth Bencét remek egyéni teljesítménye után csak szabálytalanul tudták megállítani, melyért 2 büntetőt ítéltek a játékvezetők. Sajnos a hazai büntetők kimaradtak, és törvényszerűen jött az ellenfél kosara. A miskolciak az egyenlítésért támadtak, sikertelenül, a vendégcsapat viszont szerzett még két pontot, beállítva azzal a végeredményt.

A rossz kezdés után nagyot küzdött a MEAFC-Miskolc. A játékosoknak leginkább a büntetők értékesítésével gyűlt meg a baja. Így is csak nüanszokon múlott a mérkőzés végkimenetele.

Folytatás november 23-án, pénteken este, idegenben, a Budafok otthonában.

 

MEAFC-Miskolc - Bp. Honvéd  71-75 (15-26, 20-12, 21-21, 15-16)

MEAFC-Miskolc:   Prophet (20/3), Takács(8/6), Béres (6), Lippai (13), Szanyi (10/3). Csere: Tóth B. (4), Homoki (-), Orliczki B. (6), Szepesi (-). Vezetőedző: Drahos Gábor

Bp. Honvéd:  Kováts (6), Szalay (4), Stefán (6), Mucza (11/3), Horváth Á. (16/6). Csere: Valerio (1), Debreceni (19), Pintér (-), Bea (2), Martinez (10). Vezetőedző:  Puskás Artúr

Drahos Gábor: - Nagyon rosszul kezdtük a mérkőzést, így ajándékba adtunk 10 teljes percet egy erős csapatnak. Hiába dolgoztuk le a hátrányt és tettük nyílttá a mérkőzést, egy ilyen periódus rengeteg energiát felemészt testben és fejben is, talán ez volt, ami a legvégén hiányzott a sikerhez. Gratulálok a Honvédnak, fiatal csapatomnak pedig ebben való előrelépést kívánok a folytatásra.

Puskás Artúr: - Szeretnék gratulálni mind a két csapatnak, az enyémnek a győzelem miatt, a Drahos Gábor barátom által vezetett MEAFC-nak pedig a fantasztikus küzdőszellem okán. Bár az elején elléptünk, nyilvánvaló volt, hogy ez nem fog kitartani végig, eléggé bele is fáradtunk abba a szakaszba, pengeélen táncoltunk, a végén egylabdás meccs lett belőle. A szerencsében nem hiszek, így nem mondom, hogy a szerencsésebb csapat nyert. Talán jobban dobtuk a büntetőket, ami egy ilyen mérkőzésen fontos lehet, viszont a problémáink megvoltak, támadólepattanókat engedtünk a Miskolcnak. Ez egy óriási győzelem volt, kevés csapat jár nyerni ide Borsodba!

MEAFC SZAKOSZTÁLYOK
Kosárlabda szakosztály Kézilabda szakosztály
Labdarúgó szakosztály Úszó és vízilabda szakosztály
Amerikai futball és Cheerleading szakosztály Röplabda szakosztály
Tájfutó szakosztály Tenisz szakosztály
Tollaslabda szakosztály Asztalitenisz szakosztály
Bridzs szakosztály
MEAFC SZAKOSZTÁLYOK MEGNYITÁSA
Kosárlabda szakosztály Kézilabda szakosztály Labdarúgó szakosztály Úszó és vízilabda szakosztály Amerikai futball és Cheerleading szakosztály Bridzs szakosztály
Röplabda szakosztályTájfutó szakosztály Tenisz szakosztály Tollaslabda szakosztály Asztalitenisz szakosztály
Ez a weboldal sütiket használ. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. További információk