Legközelebbi eseményeink


Nem bírtunk a nyugati bajnokkal!

2018. május 14. (hétfő) 19:26
Nem bírtunk a nyugati bajnokkal! Fotó: Práczki Péter

Nemzeti Egyetemi Kosárlabda Bajnokság, döntő

TFSE - Miskolci Egyetem 87-66 (19-20, 29-20,  22-10, 17-16) 

Budapest, Nemzeti Egyetemi Kosárlabda Bajnokság, döntő, 80 néző. V.: Jakab, Menyhárt, Tóth C. 

TF: SINKOVITS 2, Petrucsik 3, HORVÁTH K. 15/6, PINTÉR 18/6, BOINITZER 15/3. Cs.: JÓKAI 7, Horváth B. 6, Fülöp 5/3, Bognár, Haris 6/6, NOVÁK 10. Edző: Juhász Tamás. 

Miskolc: TAKÁCS 15/9, Piukovics 6, SZEPESI 16/6, KOPASZ 6, LIPPAI 23. Cs.: Homoki, Orosz, Orliczki, Jurányi. Edző: Drahos Gábor. 

Tavaly a miskolci négyes döntőben a borsodiak szinte a sírból visszahozva a meccset hosszabbításban győzték le a TF-et.  Petrucsik Bence egy sikeres büntetőjével a fővárosiak szereztek vezetést, Takács Dániel hármasával fordított a Miskolc. Hatalmas iramban, de elég sok hibával kezdődött a meccs. Felpörögtek a csapatok, a szakasz közepe Horváth Kristóf és Lippai Szabolcs pontpárbajának jegyében telt. Fej-fej mellett haladtak a felek, a Miskolc vezetett, a TF rendre egalizált. A szakasz hajrájában egy 6-0-lal fordított a borsodi gárda. A szakasz vége Takács villanásainak, no meg Fülöp Botond technikaijának köszönhetően a Miskolcé volt, amely 1 ponttal vezetett a fordulatos szakasz végén. Horváth K. triplájával indult a második etap, Szepesi Szabolcs révén duplával feleltek a borsodiak. Szepesi ezután sportszerűtlent kapott, Horváth K. pedig egyszer büntetett. Fülöp hármasa után a miskolci szakvezető, Drahos Gábor kapott technikait. Jobbára a TF vezetett, de támadópattanók utáni kosarakkal tapadt rá a Miskolc, sőt Takács vagy 8 méteres triplájával a vezetést is átvette. Hármassal felelt erre a TF Haris Róbert révén. Hullámzó, fordulatos volt a játék, Pintér Dávid trplája, majd Horváth K. betörésből szerzet kosara után újra a TF állt jobban, a borsodi gárdát ekkor Kopasz Márton és Piukovics Bálint tartotta versenyben. A félidő vége Boinitzer Dávid vezetésélve a TF csapatáé volt, amely egy 8-0-lal 8 pontos előnnyel térhetett pihenőre. 

Lippai duplájára Horváth K. hármassal, majd ziccerrel felelt a második félidő elején, s 10 pont fölé nőtt a TF-előny. Érdekes jelenet játszódott le: Orosz Bence és Fülöp "kézfogója" végén mindketten földre kerültek. Az ítélet kettős fault volt, majd a küzdő felek sportszerűen felsegítették egymást, majd barátságosan pacsiztak - szép volt, fiúk, a végkifejlet, igazi egyetemi kosaras jelenet volt! Nem sokkal később a Sinkovits-Boinitzer alley-oop pedig az amerikai profi ligában is szépen mutatna. Ezzel nőtt 15 pontosra a TF-előny, Drahos Gábor pedig a csapata számára demiralizálónak tűnő kosár után időt kért. Lippai vette széles vállaira a Miskolcot, a palánk alatt nem tudták tartani a fővárosiak. Duplái után a TF kért időt, s Juhász Tamásnak sikerült is rendeznie csapata sorait, egy Novák Bence könnyű kosaraira épített 11-0-lal a negyed végén 20 pont fölé hizlalta előnyét. A negyed az ekkor eléggé magára hagyatottan küzdő Lippai kosarával, s kerek 20 pontos TF-vezetéssel zárult. A záró etapot Szepesi Szabolcs két triplájára építve 8-2-vel kezdte a Miskolc. Boinitzer dobott egy nyugtató jellegű hármast fővárosi részről. Szepesi lépett elő vezérré miskolci oldalon, de tallataira rendre jött válasz a TF-től, állandósult egy 15 pont körüli fővárosi előny. A szakasz közepén Pintér palánkos hármasával 20 pontra nőtt a különbség, a hosszabb kispaddal rendelkező TF végül "bedarálta" a magát 25 percig jól tartó miskolci együttest. A cserepadok csatáját "döntő fölénnyel" 34-0-ra nyerte a TF, és ennek óriási szerepe volt a magabiztos fővárosi győzelemben. 

Juhász Tamás: - Úgy gondolom, ennél jobban nem is kezdhettük volna a döntőt. Gratulálok a Miskiolcnak, nagyon jó meccset játszottunk velük, ugyanezzel a harci szellemmel, mentalitással megyünk tovább. 

Drahos Gábor: - Sajnos nagyon jól játszott a nyugati bajnok TFSE, teljesen megérdemelten győzött. A végére kialakult különbség ellenére dicséret illeti csapatomat, mert szokásához híven egy pillanatra sem adta föl. Ez most egy szoros első félidőre volt elég, valamint a másodikban arra, hogy időnként visszajöjjünk látótávolságon belülre. 

 

Forrás: hunbasket.hu

További információk

Hírarchívum

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

MEAFC SZAKOSZTÁLYOK
Kosárlabda szakosztály Kézilabda szakosztály
Labdarúgó szakosztály Úszó és vízilabda szakosztály
Amerikai futball és Cheerleading szakosztály Röplabda szakosztály
Tájfutó szakosztály Tenisz szakosztály
Tollaslabda szakosztály Asztalitenisz szakosztály
Bridzs szakosztály
MEAFC SZAKOSZTÁLYOK MEGNYITÁSA
Kosárlabda szakosztály Kézilabda szakosztály Labdarúgó szakosztály Úszó és vízilabda szakosztály Amerikai futball és Cheerleading szakosztály Bridzs szakosztály
Röplabda szakosztályTájfutó szakosztály Tenisz szakosztály Tollaslabda szakosztály Asztalitenisz szakosztály
Ez a weboldal sütiket használ. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. További információk