Legközelebbi eseményeink


Orosz Bence a Miskolci Egyetemet választotta

2015. szeptember 06. (vasárnap) 11:18

A honi kosárlabda barátainak nem véletlenül cseng ismerősen új játékosunk vezetékneve. A bajnok Szolnok fiókcsapatától érkező fiatal dobóhátvéd édesapja ugyanis a korábbi sokszoros magyar válogatott kosárlabdázó, Orosz László.

 

Szerintünk miskolci vagy.

A kaposvári utánpótlásban kezdtem komolyabban foglalkozni a kosárlabdával, majd az érettségi után két évig a Szolnoki Olaj KK játékosa voltam. Ám mivel nagyszüleim és apa testvérei is Miskolcon élnek, így egy kicsit én is miskolcinak mondhatom magam. Az pedig külön büszkeséggel tölt el, hogy édesapám után – aki itt kezdte pályafutását – én is a MEAFC játékosa lehetek.

 

A szolnokiak azonban jövőre nem indulnak a B csoportban.

Ezért mikor a MEAFC augusztus közepén megkeresett, rövid időn belül döntöttem is. Remek lehetőséget vázoltak, ugyanis a felnőtt csapat mellett az egyetemi bajnokságban is játszhatok majd. Ez pedig a 2017-es miskolci rendezésű Egyetemi és Főiskolai Kosárlabda Európa Bajnokság előtt remek kombinációt jelent.

 

Izgalmasan hangzik: Egyetemi diploma és sportkarrier.

A sport mellett számomra fontos, hogy diplomát szerezzek. Két évig Szolnokon tanultam, ám az idei tanévet már a Miskolci Egyetem kezdem.

 

A Hajdúhadház ellen edzőmeccsen bevetés közben figyelhetted leendő társaidat.

A csapatot rengeteg rutinos és tehetséges játékos alkotja, jó lehetőség lesz ebben a közösségben edzeni és bizonyítani. Drahos Gabit Kaposvárról ismerem, Endrész Tamással pedig a pályán találkoztunk tavaly. Nagyon kedvesen fogadtak, de természetesen még idő kell hozzá, hogy összeszokjunk.

 

Ezek szerint tetszett, amit láttál, hallottál?

Már az első pillanatban kiderült, hogy egy profi mentalitású, mégis családias értékrendű klubhoz érkeztem, ami lépésről lépésre tovább szeretne fejlődni. Szerintem az ehhez kellő minőségi munkához minden lehetőség és körülmény adott. Mindenesetre én már nagyon várom a közös munkát a Körcsarnokban.

 

Az első helyi főzésű kávéd?

Nagyon finom volt. Szeretek leülni egy csészére, való igaz. A város egy részét Drahos Gabi idegenvezetésével már felfedeztem, és mivel ismeri ezt a szokásomat, természetesen egy kávézót is útba ejtettünk. Egy probléma volt csupán, hogy mindez az első közös dobóversenyünk után történt, így a számlát ugyebár én kaptam. Ám szerencsére mostantól bővem lesz időm gyakorolni, fejlődni és amint lehet visszavágni.

 

Hírarchívum

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

MEAFC SZAKOSZTÁLYOK
Kosárlabda szakosztály Kézilabda szakosztály
Labdarúgó szakosztály Úszó és vízilabda szakosztály
Amerikai futball és Cheerleading szakosztály Röplabda szakosztály
Tájfutó szakosztály Tenisz szakosztály
Tollaslabda szakosztály Asztalitenisz szakosztály
Bridzs szakosztály
MEAFC SZAKOSZTÁLYOK MEGNYITÁSA
Kosárlabda szakosztály Kézilabda szakosztály Labdarúgó szakosztály Úszó és vízilabda szakosztály Amerikai futball és Cheerleading szakosztály Bridzs szakosztály
Röplabda szakosztályTájfutó szakosztály Tenisz szakosztály Tollaslabda szakosztály Asztalitenisz szakosztály
Ez a weboldal sütiket használ. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. További információk