Legközelebbi eseményeink


Ott folytattuk, ahol decemberben abbahagytuk!

2020. január 05. (vasárnap) 04:39

A BKG elleni győzelem zsinórban már a hatodik MEAFC-siker!

Remekül kezdte a tabellán azonos mérleggel (7 győzelem, 6 vereség) álló BKG otthonában a bajnokság második körének első mérkőzését a MEAFC-Miskolc. 0-9-es állás után is remek támadásokat vezetve már 3-16-os miskolci előnyt mutatott az eredményjelző. Várható volt, hogy a liga jelenlegi pontkirálya, Nagy Botond nem fogja ezt sokáig tétlenül nézni, így az ébredező házigazda a negyed végére kissé lefaragta a hátrányt (16-24).

A hazaiak amerikai játékosuk, Allen révén egyre dominánsabb játékot mutattak, ám a MEAFC előny még tartotta magát. Kozák M., Homoki és Béres is betaláltak, ám Nagy Benedek emberes hármassal előbb egyenlített, majd egy újabb távolival először a mérkőzésen megszerezte a vezetést is (39-38). A lefújás előtti pillanatok Bánról szóltak, hiszem egy visszaszedett támadó lepattanót követően „és egy”-es megmozdulást azaz faultos kosarat jegyzett, majd egy hazai időkérést oldott meg szép mögé futással. A vendégek még felsiettek két gyors és sikeres büntetőre, így hiába dobott be addigi 14 kísérletéből csupán egyetlen hárompontost a Miskolc, a különbség így is mindössze egy apró egység volt (46-45).

Folytatódott a hatalmas csata a pályán. A két légiós közül Allen bentről igyekezett, míg Thornton emberről szerzett fontos hármast. Érdekesség, hogy a Takács ekkor is remekül semlegesítette Nagy Botondot, aki a második félidőben összesen három pontot szerzett. A negyed végén Sándor triplája döntetlenre mentette a harmadik tíz percet (61-61).

Pár pillanat alatt szerzett hat pontjával nagyon belelendült a hazai alakulat, ám a stabil és sok lábon álló MEAFC nem mutatta az összeomlás jeleit, sőt. Sándor sarki hármasa olyannyira megtetszett Kozák Mártonnak, hogy kisvártatva ő is betalált a messzeségből (67-67), ami úgy megtetszett Sándornak, hogy ismét beköszönt a sarokból. Allen egyenlített, ám Sándor ziccere után Thornton adott szép gólpasszt Homokinak, így már néggyel ment a MEAFC. Két óriási ziccert is kihagyott a vendégcsapat, majd Homoki ugrott az egekbe Allennel, ám a szerelésnek látszó megmozdulás végül szabálytalanságnak minősült. A végjáték roppant izgalmai között a hazaiaknál egy jó büntető, gyors Allen kosár és egy utolsó pillanatos kiszorított dobás állt, a vendégeknél pedig egy pályát elhagyó labda, két kihagyott büntető, és egy nagyon fontos támadó lepattanó került a négyből három negyedet is megnyerő győztes csapat bizonyítványába (75-76).

Folytatás kedden a Budafok otthonában.

 

BKG-Príma SE-MEAFC-Miskolc 75-76 (16-24, 30-21, 15-16, 14-15)

NB I/B Piros csoport 14. forduló. Szigetszentmiklós, Városi Sportcsarnok, 50 néző.

Vezette: Tóth Kálmán, Lövei László, Vajda Balázs.

 

BKG: Nagy Bo. (18/3), Nagy Be. (8/6), Nagy S. Meleg (4), Allen (28). Csere: Bán (11), Reizer (3), Laman (2), Hegedűs (1), Szeleczki. Edző: dr. Nagy Ágoston.

MEAFC: Takács (6), Kozák M. (14/6), Sándor (11/9), Thornton (13/3), Béres (8). Csere: Homoki (10), Lippai (10), Kozák B. (4), Pap. Edző: Drahos Gábor.

Dr. Nagy Ágoston (BKG-Príma SE): Nüanszokon múlott a győzelem. Csak magunkban keressük a hibát, ezt könnyebb kijavítani.

Drahos Gábor (MEAFC-Miskolc): Szerettük volna a decemberi szériánkat januárban is folytatni. Ez nem csak a végeredmény, hanem a mutatott játék és csapategység terén is sikerült. Ki kell emelnem Takács alázatos játékát, mert hiába lőtt ma mezőnyből gyengébben, így is komoly fogaskerék volt a győzelemben, mert a rá szabott védőmunkát kifogástalanul elvégezte. Szívből gratulálok a csapatomnak, elhitték, hogy nincs olyan, hogy idegenbeli vagy hazai meccs ebben a bajnokságban. Csak olyan van, hogy kosárlabdameccs. Szükségünk van minden egyes önbizalompontra hiszen nagyon komoly, hasonlóan erős csapatokhoz látogatunk még januárban is.

 

 
Forrás: Youtube.com

 

Hírarchívum

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

MEAFC SZAKOSZTÁLYOK
Kosárlabda szakosztály Kézilabda szakosztály
Labdarúgó szakosztály Úszó és vízilabda szakosztály
Amerikai futball és Cheerleading szakosztály Röplabda szakosztály
Tájfutó szakosztály Tenisz szakosztály
Tollaslabda szakosztály Asztalitenisz szakosztály
Bridzs szakosztály
MEAFC SZAKOSZTÁLYOK MEGNYITÁSA
Kosárlabda szakosztály Kézilabda szakosztály Labdarúgó szakosztály Úszó és vízilabda szakosztály Amerikai futball és Cheerleading szakosztály Bridzs szakosztály
Röplabda szakosztályTájfutó szakosztály Tenisz szakosztály Tollaslabda szakosztály Asztalitenisz szakosztály
Ez a weboldal sütiket használ. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. További információk