Legközelebbi eseményeink


Remek küzdelemben sikerült visszavágni az őszi foghíjas vereségért a Debrecennek

2019. március 27. (szerda) 21:50

Lippai ezúttal is tarthatatlannak bizonyult, 47 VAL ponttal zárt.

Miskolci Egyetem – Debreceni Egyetem 90-73 (27-17, 23-18, 18-22, 22-16)

Egyetemi Bajnokság, Miskolc, Körcsarnok, 50 néző.

Vezette: Vaszi Ádám, Marton Péter.

MEAFC: Takács (12/3), Piukovics (8/6), Tóth (13), Kopasz (10), Lippai (28). Csere: Szőke (10), Gonda (6/6), Szanyi (2), Orliczki Már. (1), Orliczki B. Edző: Drahos Gábor.

Debrecen: Pollák (8), Kozák M. (16), Asszú (14/6), Kozák B. (4), Gáspár (19/3). Csere: Zsuga (6/6), Szűcs M. (4), Szűcs B. (2), Szekeres, Oláh. Edző: Kovács Adrián.  

 

Az őszi mérkőzést csupán 4 emberrel és 4 pontos vereséggel fejezhette be a Miskolc, így mindenképp égett a bizonyítási vágy a bosrsodiakban. Lippai az első félidőben is tarthatatlannak bizonyult, 20 pontja tisztes távolságban tartotta a végig letámadó Debrecent.

A második félidőben szépen járatták Takácsék a labdát, így húsz pontra nőtt a különbség. A vendégek Szűcs ügyes passzaiból szerzett kosarakkal az utolsó negyedben még tíz pont közelébe érkeztek, ám Kopasz jó belépései visszaverték az offenzívát. A MEAFC megérdemelten győzött a tabella jelenlegi második helyezettje ellen egy remek sebességű találkozón.

 

Drahos Gábor (Miskolci Egyetem): Igazán hasznos találkozó volt, hiszen ritkán találkozni ilyen egységes és jó értelemben vett agresszív csapattal, akik végig keményen melóznak. Ugyan a mi fiaink is megdolgoztak a győzelemért, de sajnos sok esetben túlságosan megkönnyítettük ellenfelünk dolgát. A 21 odaajándékozott támadó lepattanónak 80%-a akaraterő hiányból adódott, ami elfogadhatatlan. A felzárkózási kísérleteiket mindig visszavertük, ami – Szőke mai játékához hasonlóan - dicséretes, így összességében azért örülünk.

 

Kovács Adrián (Debreceni Egyetem): Gratulálok a Miskolcnak! Úgy gondolom, hogy mindkét csapat számára egy hasznos mérkőzés volt. Gyengén kezdtünk, nehezen tudtunk effektívek lenni az első pár támadásunkban, talán egy kicsit görcsösek is voltunk. Védekezésben sok apró hibát vétettünk, amit ellenfelünk sorra ki is használt. Folyamatosan próbáltuk keresni a a sikerhez vezető utat, de az agresszív védekezésünk és a már jóval kidolgozottabb támadásaink ellenére sem sikerült uralnunk a találkozót. Ha a végeredmény nem is kedvező számunkra, csapatként egy nagy lépést tettünk előre, ami úgy gondolom, hogy mindennél fontosabb. Három nehéz mérkőzésünk maradt, megpróbálunk minden tőlünk telhetőt megtenni azért, hogy sikeresen zárjuk az alapszakaszt.

Hírarchívum

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

MEAFC SZAKOSZTÁLYOK
Kosárlabda szakosztály Kézilabda szakosztály
Labdarúgó szakosztály Úszó és vízilabda szakosztály
Amerikai futball és Cheerleading szakosztály Röplabda szakosztály
Tájfutó szakosztály Tenisz szakosztály
Tollaslabda szakosztály Asztalitenisz szakosztály
Bridzs szakosztály
MEAFC SZAKOSZTÁLYOK MEGNYITÁSA
Kosárlabda szakosztály Kézilabda szakosztály Labdarúgó szakosztály Úszó és vízilabda szakosztály Amerikai futball és Cheerleading szakosztály Bridzs szakosztály
Röplabda szakosztályTájfutó szakosztály Tenisz szakosztály Tollaslabda szakosztály Asztalitenisz szakosztály
Ez a weboldal sütiket használ. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. További információk