Legközelebbi eseményeink


Rossz rajt után már csak üldözni tudtuk a házigazdát!

2019. május 15. (szerda) 12:52

A miskolciak a bronzcsatában javíthatnak.

Nemzeti Egyetemi Kosárlabda Bajnokság, négyes döntő

Miskolci Egyetem - Debreceni Egyetem 69-75 (8-23, 12-13, 22-13, 27-26) 

Debrecen, 250 néző, V.: Csabai-Kaskötő, Nagy V., Horváth Cs.

Miskolc: TAKÁCS D. 23/9, Tóth B. 3, SZANYI 13/9, Kopasz 3/3, LIPPAI 12. Cs.: Piukovics 7/3, Gonda, Orliczki Márton., ORLICZKI B. 8, Orliczki Mátyás. Edző: Drahos Gábor. 

Debrecen: POLLÁK 20/3, KOZÁK M. 16, KOZÁK B 12/3., ASSZÚ 13/6, Gáspár 2. Cs.: Szekeres 6/6, Szűcs M.1, Zsuga, SZŰCS B.5. Edző: Kovács Adrián.  

 

Remek hangulatban vett repülőrajtot (9-0) az agresszívan indító házigazda, de a kiírás szerint itt is hátul álló Debrecen a meglepő módon fölöttébb megilletődötten kezdő címvédő miskolciak ellen. Hiába szerezte meg Piukovics Bálint a Miskolc első kosarát, Kozák Márton dupláira, valamint Kozák Bertalan egy és Szkeres Ferenc két hármasára építve 15 pontos előnnyel zárta a Debrecen az első negyedet - igaz az előző elődöntőn a Nyíregyháza 16-tal "ment" egy negyed után..

A két Bence, Orliczki és Tóth jóvoltából 5 miskolci ponttal indult a második etap, azonnal időt kért Kovács Adrián a hazai, debreceni együttes edzője. de nem tudta megtörni a miskolci csapat lendületét, amely Takács Dániel vezérletével egy 10-3-mal 10 éponton belülre került. Debreceni részről a Pollák Balázs villant a miskolci zóna ellen 3 pontért, átlendítette csapatát a holtponton. A félidő hajrájára a címvédő lendülete megtört, 16 pontos debreceni előnnyel vonultak pihenőre a felek. 

Kozák B. 2+1-es akciójával közel 20 pontosra nőtt a különbség a 2. félidő elején. Szanyi Róbert két, Piukovics egy triplát emelt be, Takács pedig roppant mutatós duplát dobott, s egy 13-2-vel 10 ponton belülre kerül a címvédő. Asszú Ádám távoli duplával próbálta átlendíteni a holtponton a házigazdákat, a szakasz hajrájában állandósult a 10 pont körüli hazai vezetés, a szakasz végén Szanyi indításos kosarával 7 pontra zárkózott föl a Miskolc. 

Kozák M. szóló kosarára Takács felelt középtávolról. Tartotta 5 és 10 pont közötti előnyét a Debrecen. A borsodiak siettették támadásaik befejezéseit - eredménytelenül, így Pollák hármasával újra 10 pont fölé hízott a különbség. A szakasz közepén Kozák B. demoralizáló, faulttal együtt bemutatott zsákolása még a helyi élvonalbeli csapat játékosai körében is jókora elismerést aratott. Kopasz Márton tripljával próbált hosszú hajrát indítani a Miskolc, ám a legkisebb debreceni, a magát a palánk alatt is rendre feltaláló Pollák 2+1-gyel próbálta megnyugtatni a debrecenieket. A végjátékban amolyan minden mindegy alapon Szanyi és Takács is triplát dobott, 7-re feljött a Miskolc. Piukovics az utolsó percben technikait kapott, de Kozák M. 3 büntetőt is kihagyott. Takács újabb hármasával 5-re zsugorodott a házigazda előnye. Az izgalmakat Pollák technikaija fokozta, de a roppant szaggatott, rengeteg büntetődobást hozó végjátékban 4 pontnál nem tudott ellenfeléhez közelebb kerülni a Miskolc, így ahogy a női, a férfi tornán is Debrecen-TF finálé lesz. 

Miskolci részről Takács (23 pont, 10 lepattanó), a hazaiaktól pedig Asszú (13 pont, 10 lepattanó) zárta dupla-duplával az elődöntőt. 

Drahos Gábor: - Sajnálom, hogy nem tudtunk negyven percen át méltó ellenfelei lenni a várakozásnak megfelelően rendkívül harcos, agresszív házigazdáknak. A pocsék kezdés rányomta bélyegét az első félidőre, így hiába támadtunk fel porainkból, kevés csapatmunkával dolgozva, s túl sokat hibázva maradt nekünk a bronzcsata, amelyen próbálunk mindent megtenni. 

Kovács Adrián: - Talán a legfontosabb, amit szeretnék kiemelni az a VÉDEKEZÉS volt. Ahogy a torna előtt is nyilatkoztam, próbáltunk nagyon sok energiát fektetni ebbe, és úgy érzem, ez volt a siker kulcsa. Büszke vagyok a srácokra, végig fegyelmezetten játszva jutottunk a döntőbe, ahol újra megpróbáliunk mindent megtenni azért, hogy méltóképpen képviseljük egyetemünket.

 

Botár László

Hírarchívum

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

MEAFC SZAKOSZTÁLYOK
Kosárlabda szakosztály Kézilabda szakosztály
Labdarúgó szakosztály Úszó és vízilabda szakosztály
Amerikai futball és Cheerleading szakosztály Röplabda szakosztály
Tájfutó szakosztály Tenisz szakosztály
Tollaslabda szakosztály Asztalitenisz szakosztály
Bridzs szakosztály
MEAFC SZAKOSZTÁLYOK MEGNYITÁSA
Kosárlabda szakosztály Kézilabda szakosztály Labdarúgó szakosztály Úszó és vízilabda szakosztály Amerikai futball és Cheerleading szakosztály Bridzs szakosztály
Röplabda szakosztályTájfutó szakosztály Tenisz szakosztály Tollaslabda szakosztály Asztalitenisz szakosztály
Ez a weboldal sütiket használ. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. További információk