Legközelebbi eseményeink


Szezoncsúcs, győzelem, rájátszás!

2018. április 15. (vasárnap) 19:06
A teljes békési csapatot állva hagyta a Cole-Brinson vezette MEAFC! A teljes békési csapatot állva hagyta a Cole-Brinson vezette MEAFC!

Kiváló csapatmunkával jutalmazta meg lelkes közönségét a legjobb 8 közé jutó MEAFC.

Egy perces gyászszünettel kezdődött a mérkőzés. Koleszár András emléke előtt hajtottak fejet a jelenlévő szurkolók, játékosok. Hű szurkolónk és korábbi szpíkerünk személyében egy igazán értékes családtagot veszített a MEAFC közössége. Emlékét megőrizzük!

 

Béres kosaraival kezdődött a rájátszásba jutás szempontjából rendkívüli téttel bíró utolsó alapszakasz mérkőzés. A MEAFC már az első pillanatoktól kezdve tudatosította a jelenlévőkben, hogy igen koncentrált energiákat mozgósít a pályán a siker érdekében. Koma, Kristic és Kertész pontjaival egy ideig még tartotta a lépést a Békés, ám Cole-Brinson és Szögi lendületes játéka 20-13-as állásnál már vendég időkérést jelentett. A hazaiak nem lassítottak, így Lippai gyorsan szerzett nyolc egysége zárta a pontgazdag első negyedet (31-22).

Elképesztő sebességgel folytatta a játékot a MEAFC. Szögi centereket idéző kiváló palánk alatti kosarát Drahos hármasai követték, majd szerzett labdákból roboghatott többször is látványosan a Cole-Brinson gólpasszaira támaszkodó miskolci csapat. A félidőt végezetül az amerikai játékos szép hármasa és a lelkes közönség vastapsa köszöntötte (61-35).

 

Cole-Brinson egyre jobban belejött a pontszerzésbe. Három középtávoli tempójával indult a harmadik negyed, majd Lippai szerzett betörésből és indulásból gyors kosarakat. A házigazda nem fukarkodott a látványos megoldásokkal, de volt, hogy párszor túljátszotta helyzeteit, ám a közel harminc pontos különbségnél ez az 1-2 akció most belefért. Drahos a sarokból újabb triplát dobott, végül a remek formában teljesítő Cole-Brinson foglalta keretbe saját negyedbeli teljesítményét kosárral (83-58).

Orliczki Bence szépen tempózott, majd Szögi „bukfenceztette meg” jó passzával a belépő Bérest. Takács tíz másodperc alatt szerezhetett két teljesen egyforma helyzetből hárompontost, majd Szojka helyezkedett jól 98-nál, így a januári odavágó mérkőzéshez hasonlóan ezúttal is ő szerezte a MEAFC századik pontját, és az ezzel együtt járó dicsőséget (100-70). A mérkőzés már régen eldőlt, így teljesen érthetetlenül állt a Körcsarnok Zrinyi záró megmozdulása előtt. A békésiek centere derült égből nemes egyszerűséggel letaglózta a labdát vezető Takácsot. A sértett és Szőke is büntetőkkel állt bosszút a sportszerűtlen magatartásért, majd Lippai kosarát követően véget ért a mérkőzés (108-72).

A lefújást követően érkezett a hír, hogy az oroszlányiak is legyőzték az MTK csapatát, így a MEAFC - a Nagykőrös vásárhelyi sikere miatt – a 8. helyen került a rájátszásba!

Az Oroszlány elleni, két nyert mérkőzésig tartó negyeddöntő két hét múlva kezdődik. Hajrá, MEAFC!

 

MEAFC – Calle Pubfood Békés 108-72 (31-22, 30-13, 22-23, 25-14)

NB I/B Piros csoport 26. forduló. Miskolc, Körcsarnok, 250 néző.

Vezette: Nagy Viktor, Varga-Záray Kata, Domán István.

MEAFC: Szögi (15), Drahos (15/12), Cole-Brinson (27/12), Orliczki B. (4), Béres (10). Csere: Lippai (14), Takács (11/9), Szojka (4), Szőke (4), Timkó (2), Máté (2), Orliczki M. Edző: Walke Károly.

Békés: Kertész (8/3), Krstic (21/9), Nagy (9/3), Zrínyi (2), Koma (21/6). Csere: Farkas (6/6), Sipaki (2), Hajdu (2), Gruda (1), Bánszki, Balog. Edző: Balog Vilmos.

 

Walke Károly, vezetőedző: Csapatként, maximumon kosárlabdáztunk. Ez adta az alapot a hatékony és eredményes támadó játékunkhoz. Gratulálok játékosaimnak a rájátszásba jutáshoz. Hétfőtől egy új bajnokság kezdődik számunkra, készülve az első Oroszlány elleni összecsapásra.

 

 
Forrás: Youtube.com

 

További információk

Hírarchívum

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

MEAFC SZAKOSZTÁLYOK
Kosárlabda szakosztály Kézilabda szakosztály
Labdarúgó szakosztály Úszó és vízilabda szakosztály
Amerikai futball és Cheerleading szakosztály Röplabda szakosztály
Tájfutó szakosztály Tenisz szakosztály
Tollaslabda szakosztály Asztalitenisz szakosztály
Bridzs szakosztály
MEAFC SZAKOSZTÁLYOK MEGNYITÁSA
Kosárlabda szakosztály Kézilabda szakosztály Labdarúgó szakosztály Úszó és vízilabda szakosztály Amerikai futball és Cheerleading szakosztály Bridzs szakosztály
Röplabda szakosztályTájfutó szakosztály Tenisz szakosztály Tollaslabda szakosztály Asztalitenisz szakosztály
Ez a weboldal sütiket használ. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. További információk