Legközelebbi eseményeink


Újabb sikerével kilencedik helyen zárt a szezon legfiatalabb összeállítású MEAFC-a!

2019. május 21. (kedd) 21:51

A debütáló Pap Arionnal együtt a komplett U-18-as kezdőötös is pályára lépett a Budafok ellen.

MEAFC-Miskolc – Budafok 80-77 (16-17, 28-11, 15-28, 21-21)

NB I/B Piros csoport rájátszás a 9.helyért, 2. mérkőzés. Miskolc, Körcsarnok, 250 néző.

Vezette: Rácz Zsolt, Gál János, Drenyovszki Dániel.

MEAFC: Takács D. (17/9), Tóth (18/3), Szanyi (11/9), Orliczki B. (6), Béres (6). Csere: Lippai (17), Gadus (3), Brugós (2), Marton, Orliczki Mát., Takács Zs., Pap. Edző: Drahos Gábor.

Budafok: Kiss (7), Jilling (9/9), Lados (9), Varga (16), Horváth (13). Csere: Puszta (13/3), Fehér (8/6), Siklós (2), Nagy, Szántó. Edző: Károly Máté.

 

A budafoki mérkőzéshez képest Brugóssal egészült ki a 4 főből álló rutinosabb miskolci egység, így ezúttal „csupán” hét(!) fiatallal vonult fel a MEAFC-Miskolc. Érdekesség, hogy az U-18-as csapat magja – Orliczki Mátyás, Takács Zsolt, Gadus Fábián, Marton Domonkos, Pap Arion – is helyet kapott a keretben.

Orliczki Bence és Béres harcos játékával indult a 9. hely sorsáról döntő találkozó, ám mindketten hamar begyűjtötték a második szabálytalanságukat. Az érkező Lippai mellett Tóth is kezdett belejönni a játékba, de 16-10-es állásnál elég volt egy kis figyelmetlenség és a budafokiak azonnal fordítottak (16-17).

Nagyot pörgött a folytatásban a mezőnysora vezette MEAFC. Takács és Tóth is ellenállhatatlanul támadta a gyűrűt, majd Szanyi is beköszönt a szokásos távolságából. A negyed során a 2001-es évjáratú Pap Arion személyében újabb újoncot avatott a házigazda, aki így egész közelről figyelhette Tóth félidőt lezáró szépségdíjas betörését (44-28).

Nem sikerült jól a folytatás a hazaiaknak, hiszen a roppant elszánt vendégek nem csupán kiharcolták a szabálytalanságokat, de a pontokat is serényen gyűjtögették. A hazai magasemberek nem tudtak ekkor mit kezdeni a Horváth-Varga párossal, így közelebb lopódzott a Budafok (59-50).

Ezúttal nem igazán ízlett a hazaiaknak a fővárosi zóna védekezés, ám Lippai középtávolról háromszor is utat talált a gyűrűig, majd Szanyi szerzett triplát. A mérkőzés végén a büntetődobások és időkérések sormintája váltakozott, végül a miskolciak remekül koncentrálva megszerezték az értékes győzelmet s egyúttal a bajnokság 9. helyét (80-77).

Gratulálunk a MEAFC-Miskolc csapatának az egész éves teljesítményéért!

Szép volt Fiúk!

 

Drahos Gábor (MEAFC-Miskolc): Gratulálok a fiúknak, jól küzdöttek, így egy motivált Budafokot sikerült kettős győzelemmel legyőzni a 9. helyért. Úgy gondolom, hogy épphogy nyertünk, épphogy megszereztük a 9. helyet, de rengeteget tettünk érte az egész szezonban. Most, ha az egész évünket és a bajnokságot nézzük, talán még azt is lehet mondani, hogy reális ez a helyezés. Fiatalok, lelkesek, fejlődőképesek voltunk. Az a terv, hogy ezt folytassuk a következő szezonban. Köszönjük szurkolóinknak az egész éves támogatást!

Károly Máté (Budafok): Gratulálok a Miskolcnak a győzelemhez. Alapvetően az egész mérkőzésen vezettek, nekünk nagyon hullámzó volt a játékunk, többször engedélyeztünk sok pontos előny az ellenfélnek és sajnos elfáradtunk abban, hogy ezt ledolgozzuk, e büszke vagyok a csapatomra a második félidei teljesítményünk miatt.

Hírarchívum

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

MEAFC SZAKOSZTÁLYOK
Kosárlabda szakosztály Kézilabda szakosztály
Labdarúgó szakosztály Úszó és vízilabda szakosztály
Amerikai futball és Cheerleading szakosztály Röplabda szakosztály
Tájfutó szakosztály Tenisz szakosztály
Tollaslabda szakosztály Asztalitenisz szakosztály
Bridzs szakosztály
MEAFC SZAKOSZTÁLYOK MEGNYITÁSA
Kosárlabda szakosztály Kézilabda szakosztály Labdarúgó szakosztály Úszó és vízilabda szakosztály Amerikai futball és Cheerleading szakosztály Bridzs szakosztály
Röplabda szakosztályTájfutó szakosztály Tenisz szakosztály Tollaslabda szakosztály Asztalitenisz szakosztály
Ez a weboldal sütiket használ. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. További információk