Kosárlabda NB1,  Kosárlabda szakosztály

Újabb sikerével kilencedik helyen zárt a szezon legfiatalabb összeállítású MEAFC-a!

A debütáló Pap Arionnal együtt a komplett U-18-as kezdőötös is pályára lépett a Budafok ellen.

MEAFC-Miskolc – Budafok 80-77 (16-17, 28-11, 15-28, 21-21)

NB I/B Piros csoport rájátszás a 9.helyért, 2. mérkőzés. Miskolc, Körcsarnok, 250 néző.

Vezette: Rácz Zsolt, Gál János, Drenyovszki Dániel.

MEAFC: Takács D. (17/9), Tóth (18/3), Szanyi (11/9), Orliczki B. (6), Béres (6). Csere: Lippai (17), Gadus (3), Brugós (2), Marton, Orliczki Mát., Takács Zs., Pap. Edző: Drahos Gábor.

Budafok: Kiss (7), Jilling (9/9), Lados (9), Varga (16), Horváth (13). Csere: Puszta (13/3), Fehér (8/6), Siklós (2), Nagy, Szántó. Edző: Károly Máté.

A budafoki mérkőzéshez képest Brugóssal egészült ki a 4 főből álló rutinosabb miskolci egység, így ezúttal „csupán” hét(!) fiatallal vonult fel a MEAFC-Miskolc. Érdekesség, hogy az U-18-as csapat magja – Orliczki Mátyás, Takács Zsolt, Gadus Fábián, Marton Domonkos, Pap Arion – is helyet kapott a keretben.

Orliczki Bence és Béres harcos játékával indult a 9. hely sorsáról döntő találkozó, ám mindketten hamar begyűjtötték a második szabálytalanságukat. Az érkező Lippai mellett Tóth is kezdett belejönni a játékba, de 16-10-es állásnál elég volt egy kis figyelmetlenség és a budafokiak azonnal fordítottak (16-17).

Nagyot pörgött a folytatásban a mezőnysora vezette MEAFC. Takács és Tóth is ellenállhatatlanul támadta a gyűrűt, majd Szanyi is beköszönt a szokásos távolságából. A negyed során a 2001-es évjáratú Pap Arion személyében újabb újoncot avatott a házigazda, aki így egész közelről figyelhette Tóth félidőt lezáró szépségdíjas betörését (44-28).

Nem sikerült jól a folytatás a hazaiaknak, hiszen a roppant elszánt vendégek nem csupán kiharcolták a szabálytalanságokat, de a pontokat is serényen gyűjtögették. A hazai magasemberek nem tudtak ekkor mit kezdeni a Horváth-Varga párossal, így közelebb lopódzott a Budafok (59-50).

Ezúttal nem igazán ízlett a hazaiaknak a fővárosi zóna védekezés, ám Lippai középtávolról háromszor is utat talált a gyűrűig, majd Szanyi szerzett triplát. A mérkőzés végén a büntetődobások és időkérések sormintája váltakozott, végül a miskolciak remekül koncentrálva megszerezték az értékes győzelmet s egyúttal a bajnokság 9. helyét (80-77).

Gratulálunk a MEAFC-Miskolc csapatának az egész éves teljesítményéért!

Szép volt Fiúk!

Drahos Gábor (MEAFC-Miskolc): Gratulálok a fiúknak, jól küzdöttek, így egy motivált Budafokot sikerült kettős győzelemmel legyőzni a 9. helyért. Úgy gondolom, hogy épphogy nyertünk, épphogy megszereztük a 9. helyet, de rengeteget tettünk érte az egész szezonban. Most, ha az egész évünket és a bajnokságot nézzük, talán még azt is lehet mondani, hogy reális ez a helyezés. Fiatalok, lelkesek, fejlődőképesek voltunk. Az a terv, hogy ezt folytassuk a következő szezonban. Köszönjük szurkolóinknak az egész éves támogatást!

Károly Máté (Budafok): Gratulálok a Miskolcnak a győzelemhez. Alapvetően az egész mérkőzésen vezettek, nekünk nagyon hullámzó volt a játékunk, többször engedélyeztünk sok pontos előny az ellenfélnek és sajnos elfáradtunk abban, hogy ezt ledolgozzuk, e büszke vagyok a csapatomra a második félidei teljesítményünk miatt.