Legközelebbi eseményeink


Vállalható különbség a veretlen pályán!

2018. december 17. (hétfő) 18:16
Vállalható különbség a veretlen pályán! Fotó: Pusztai Sándor

Foghíjas kerettel sem engedtük kibontakozni a nyírségieket!

Nyíregyháza Blue Sharks – MEAFC-Miskolc 75-52 (21-16, 21-13, 14-10, 19-13)

NB I/B Piros csoport 12. forduló, Nyíregyháza, Continental Aréna, 100 néző.

Vezette: Válé Flórián, Horváth Csongor, Gaál István.

MEAFC: Orliczki Már. (4), Tóth (11/3), Kopasz (2), Béres (6), Lippai (22). Csere: Orliczki Máty. (3), Homoki (3), Szepesi (1), Takács Zs., Szőke, Hartman. Edző: Drahos Gábor.

Nyíregyháza: Bus (6), Fazekas (9), Bazsó (12/6), Locke (2), Tóth (18). Csere: Czura (11/3), Mokánszki (9/3), Sitku (5/3), Oláh (3/3), Czinger. Edző: Siska János.

 

A vendégek bő kerete a Kórház a város szélén című, egykori csehszlovák televíziós filmsorozat szereplőválogatására hasonlított, hiszen a kispad felét a sérült játékosok foglalták el. Takács, Prophet, Galló, Szanyi és Orliczki Bence is csak kívülről figyelhette az amerikai légióssal és a korábban A csoportban edződött játékosokkal megerősített, ez idáig saját csarnokában veretlen Nyíregyháza elleni találkozót.

A vendégek az első negyedben elsősorban Lippai kiváló palánk alatti játékával igyekeztek tartani a lépést a magassági és fizikai fölényben lévő hazaiakkal, akik minden labdaeladást és kihagyott dobást gyorsindításból szerzett könnyű kosarakkal büntettek. (21-16).

A második negyed első felében is felváltva estek a kosarak, a nagyot küzdő vendégcsapat továbbra is látótávolságon belül tartotta az ellent. Egy Kopasz elleni szabálytalanságot követő kisebb kakaskodás eredményeként a vendégek játékosa megkapta második sportszerűtlen hibáját. A miskolci játékosnak egyrészt el kellett hagynia a pályát, másrészt még nehezebb helyzetbe sodorta létszám problémákkal küzdő csapatát. Néhány gyors egymásutánban elkövetett rutintalan hiba eredményeképp távolodott a házigazda, majd Bazsó utolsó másodpercben elsüllyesztett triplájával a negyed végére 10 pont fölé nőtt különbség. (42-29).

A második félidőt is harcosan kezdték a vendégek, folyamatos koncentrációra és férfiasan kemény küzdelemre késztetve a hazaiakat. Minden labdáért, minden kosárért meg kellett harcolnia mind a két oldalnak, ennek eredménye egy kosárszegény harmadik negyed lett, ahol érdemben nem változott a két csapat közti különbség. (56-39)

Az utolsó játékrészre a rövidebb rotációból eredően már fáradtabban érkeztek a miskolci kulcsemberek. Tóth, Lippai és Béres gyakorlatilag a teljes meccsen végig hajtva igyekezett utat mutatni a pályára lépő legfiatalabb miskolciaknak is, azonban a rutintalanságból eredő hibákat ekkor is kíméletlenül büntette Czura vezetésével a Nyíregyháza. A végére 20 pont fölé nőtt a két csapat közti különbség, amire csak szépségtapasz volt Tóth és a vendégek első és egyetlen triplája (75-52).

A jelenlévő miskolci csapat küzdeni tudásból jól vizsgázott, azonban a mai mérkőzés során érvényesült a két aktuális keret közötti különbség.

A 2018-as évet és egyben a bajnokság első körét a MEAFC-Miskolc gárdája jövő héten szombaton a Nagykőrösi Sólymok otthonában zárja.

 

Drahos Gábor, vezetőedző: Gratulálok a játékosaimnak. Végig teljes koncentrációra késztettük a sokkal erősebbel kerettel rendelkező hazaiakat. Úgy hiszem, hogy jelen helyzetben és felállásban sokkal többet nem lehetett ebből a mérkőzésből kihozni. Szeretném kiemelni kadett, junior és U-20-as játékosaimat is, mert olyan elszántsággal és alázattal léptek pályára, ahogy ez a bajnoki osztály ezt megkívánja. Nagykőrösön zárjuk az évet, ahol igyekszünk mindent megtenni a győzelemért.

MEAFC SZAKOSZTÁLYOK
Kosárlabda szakosztály Kézilabda szakosztály
Labdarúgó szakosztály Úszó és vízilabda szakosztály
Amerikai futball és Cheerleading szakosztály Röplabda szakosztály
Tájfutó szakosztály Tenisz szakosztály
Tollaslabda szakosztály Asztalitenisz szakosztály
Bridzs szakosztály
MEAFC SZAKOSZTÁLYOK MEGNYITÁSA
Kosárlabda szakosztály Kézilabda szakosztály Labdarúgó szakosztály Úszó és vízilabda szakosztály Amerikai futball és Cheerleading szakosztály Bridzs szakosztály
Röplabda szakosztályTájfutó szakosztály Tenisz szakosztály Tollaslabda szakosztály Asztalitenisz szakosztály
Ez a weboldal sütiket használ. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. További információk