Kosárlabda NB2,  Kosárlabda szakosztály

Szojka Gábor kiegyensúlyozottsága sokat érhet!

Az alapszakasz felénél járunk. Csapatunk egyik legrégebbi „bútordarabja” eddig masszív statisztikát produkált. Tíz mérkőzésen elért 17 pont, 8,5 lepattanós átlaga igazán megsüvegelendő teljesítmény. Erről, és a szombati, DEAC elleni hazai rangadóról faggattuk energikus erőcsatárunkat.  

– Húsz pont, tíz lepattanó borítékolható minden meccsen?

– Jó lenne ezt a formát állandósítani, de nem minden meccsen jön össze ilyen teljesítmény. Az egyéni célom a 20/10-es statisztikai mutató elérése, de szeretnék még javítani a kiharcolt faultok és a büntetők terén is egy kicsit. A Hepp-Kupa meccseken megtapasztaltuk a magasabb osztályban játszó csapatok ellen, hogy az igazi sikerekhez agresszívabb és fizikálisabb játékra lenne szükségünk, amit a fontosabb mérkőzéseken kamatoztatni tudnánk ebben az osztályban is.

– Milyen tervekkel vágtál neki legrégebbi MEAFC-osként az idei szezonnak?

– Tényleg régi “bútordarab” vagyok, kisebb kitérőt leszámítva 1998 óta játszok a csapatban. Először csak a junioroknál, mellette T-licensszel Szerencsen NB II-ben, majd nem sokkal később az NBI/B-s  csapatban is bemutatkozhattam. Ebben a szezonban már együtt játszottam több mostani csapattársammal: Szerencsen Áron Krisztiánnal, Szabó Attilával és Szőke Petivel, a MEAFC-ban pedig Tóth Gabival és Sneider Zolival.

Az idei terveink – hogy szeretnénk egy osztállyal feljebb lépni – már két évvel ezelőtt megfogalmazódtak, de ennek feltételei igazából csak a mostani idény előtt realizálódtak. Ennek fényében kezdtük el a felkészülést, és az előző évekhez képest a többiekhez hasonlóan én is komolyabban vettem az edzéseket. A saját tervem  az volt, hogy beilleszkedjek ebbe az átalakított és megerősített csapatba, és megpróbáljak kiegyensúlyozott teljesítményt nyújtani.

– Az alapszakasz felénél járunk, és…

– Eddig úgy érzem, hogy 99%-ban megvalósítottuk céljainkat. Vezetjük az NB II Keleti csoportjának tabelláját és a csapat is kezd összecsiszolódni.  Az eddigi 10 meccsünk alatt 107 pontot dobtunk átlagban és 70-et kaptunk. Ugyan ez első hallásra jónak tűnik, de szerintem védekezésben lenne még javítani valónk. Az elmúlt évekhez képest egyre nagyobb számban járnak ki szurkolók a meccseinkre, ami nagy segítség mindannyiunk számára. Sajnos eddigi pályafutásom alatt nem volt szerencsém túl sok olyan meccset játszani, ahol a közönség pokoli hangulatot csinált volna, de remélem, hogy hamarosan igazi oroszlánbarlang lehet a Körcsarnokból is.

– Szombaton érkezik az eddigi egyetlen vereségünkben közrejátszó Deac! 

– Az idősebb debreceni gárda egy évek óta egy nagyon jól összerakott, összeszokott társaság. A tavalyi évben negyedik helyet értek el az NB II-es bajnokságban, és még úgy is szoros meccseket játszottak a négyes döntőben, hogy több meghatározó játékos is hiányzott a csapatukból. Ahogy az alapszakasz eddigi eredményeiből látható, ők sem verhetetlenek, és hazai pályán úgy gondolom, hogy mi vagyunk a mérkőzés esélyesei. Idegenben is csak nagyon kevésen múlott, hogy nem sikerült elhoznunk a 2 pontot Debrecenből. Ismerve a két csapat stílusát, egy hajtós, jó iramú meccset láthatnak majd a kilátogató nézők, sok pont fog esni és a jobban védekező csapat fogja nyerni a csatát.

– Győztes meccs után a kisfiad aztán megint lóghat a gyűrűn?

– Hazai mérkőzéseinken a családom is ott szurkol a lelátón, és ugye itthon még veretlenek vagyunk. Remélem, ez a széria most sem szakad meg és a meccs után, amikor az összes kilátogató gyerek beszalad a pályára, megint felemelhetem Milánt egy-két zsákolás erejéig a gyűrűhöz.

Következő mérkőzés:

2015. január 17. szombat 17:00

MEAFC-DEAC