Legközelebbi eseményeink


Fél csapattal nem ugyanaz az eredmény!

2018. május 07. (hétfő) 20:59
Fél csapattal nem ugyanaz az eredmény! Fotó: www.oselions.hu

Takács, Máté, Orliczki B., Homoki el sem utazott, Cole és Béres pedig sérülten vállaltak egy negyednyi játékidőt.

Alaposan meglepődött a házigazda, hiszen a mindent eldöntő mérkőzésre hat alapembere nélkül készült a MEAFC. Cole és Béres végül sérülten is vállalták a játékot, ám a feldobást követően hamar kiderült, hogy egyikük mozgása sincs rendben. Walke edző összesen 11-12 percig kísérletezett csupán két kezdő játékosával, majd egészségük érdekében végleg lecserélte őket. A mérkőzés rengeteg üres dobással indult, majd Zsíros és Spagnolo használta ki a vendégek fiatal posztja elleni rutinját, így zsákolás és könnyű találatok révén távolodott az Ose (30-25).

Szögi és Drahos lendületes játéka egy ideig még látótávolságon belül tartotta a MEAFC-ot, ám a félidőre már kidomborodott a mai találkozón a keretek közötti különbség (60-39).

A második félidőben sem csillapult a hazaiak dobókedve. Látványos játékkal voltak továbbra is eredményesek a miskolci zónavédekezés ellen. A vendégek ugyan nem adták fel egy pillanatra sem, ám ezekben a szerkezetekben még a negyed megnyerése is elérhetetlen cél volt (87-55).

A záró szakaszban már a hazaiak is pályára küldték fiataljaikat, akik ügyes megoldásokkal megszerezték a 100. pontot is. Miskolci szempontból a nagy különbség ellenére is akadt említésre méltó történés, hiszen Takács Zsolt személyében újabb saját nevelésű kosarasuk lépett pályára. A roppant fiatal játékos egy szép szereléssel tette emlékezetessé bemutatkozását. A mérkőzés lefújását követően a hazai publikum joggal ünnepelte a továbbjutást, ám a miskolciaknak sem volt okuk a szégyenkezésre, hiszen nem biztos, hogy lett volna az idei bajnokságban olyan csapat, amelyik eredményesebben bírta volna el hat alapemberének hiányát egy ilyen téttel bíró idegenbeli mérkőzésen (109-69). A párharcot így 2-1 arányban az Ose nyerte, a MEAFC az 5-8. helyért játszhat tovább.

A legközelebbi mérkőzés a Pécs ellen lesz Miskolcon pénteken.

 

OSE Lions – MEAFC 109-69 (30-25, 30-14, 27-16, 22-14)

NB I/B Piros csoport negyeddöntő 3. mérkőzés. Oroszlány, Krajnyik „Akác” András Sportcsarnok.

Vezette: Jakab László, Minár László, Válé Flórián.

Oroszlány: Illés (8/6), Madár (11/9), Kovács (22/6), Zsíros (28/9), Spagnolo (10). Csere: Kiss K. (7/3), Sömenek (7/3), Kiss Á. (5), Bogatin (4), Cshuj (3/3), Bödör (2), Balla (2). Edző: Vavra András.

MEAFC: Szögi (28/6), Drahos (20/9), Cole-Brinson, Szőke, Béres (4). Csere: Timkó (5), Lipai (5), Kopasz (4), Orosz (3/3), Orliczki M., Takács Zs., Szojka, Edző: Walke Károly.

 

Walke Károly, vezetőedző: Gratulálok az Oroszlánynak a továbbjutáshoz. Ezt a párharcot a második mérkőzésen veszítettük el. Most is végeztük a dolgunkat, de a hiányzóink és sérültjeink miatt nem voltunk elég hatékonyak. Igyekszünk megszerezni az 5. helyet.

Képgaléria

Hírarchívum

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

MEAFC SZAKOSZTÁLYOK
Kosárlabda szakosztály Kézilabda szakosztály
Labdarúgó szakosztály Úszó és vízilabda szakosztály
Amerikai futball és Cheerleading szakosztály Röplabda szakosztály
Tájfutó szakosztály Tenisz szakosztály
Tollaslabda szakosztály Asztalitenisz szakosztály
Bridzs szakosztály
MEAFC SZAKOSZTÁLYOK MEGNYITÁSA
Kosárlabda szakosztály Kézilabda szakosztály Labdarúgó szakosztály Úszó és vízilabda szakosztály Amerikai futball és Cheerleading szakosztály Bridzs szakosztály
Röplabda szakosztályTájfutó szakosztály Tenisz szakosztály Tollaslabda szakosztály Asztalitenisz szakosztály
Ez a weboldal sütiket használ. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. További információk