Legközelebbi eseményeink


Ízelítőt kaptak a fiatalok a serdülő bajnokságból!

2019. szeptember 27. (péntek) 10:35

U14 FIÚ SERDÜLŐ BAJNOKSÁG 2019-2020 - ÉSZAK-KELETI RÉGIÓ - C CSOPORT

Debreceni Egyetem Kossuth Lajos Gyakorló Gimnáziuma - 2019. szeptember 22. vasárnap

MEAFC Kossuth-Egri VSI KOK/A: 30-91 (11-27, 3-20, 6-31, 10-13)

MEAFC: Kiss F. (17), Rozmán (4), Kiss Z. (4), Nagy (4), Szeniczey (1), Kovács, Hegyi, Ling, Gulyás, Hazadi, Lippai, Kozák. Edző: Varga Dénes.

Eger: Bolla (23/3), Osztermayer (18), Márton (17), Koncz (7), Faragó (6), Domoszlai (6), Kiss (4), Numan (4), Numan (2), Ficsor (2), Dinyési (2), Sass. Edző: Klepej Roland.

A felkészülést augusztus 12-én kezdtük a serdülő korosztállyal. A jelenlegi játékoskeretnek sajnos csak néhány tagja tudta vállalni az edzéseket a nyári időszakban. A képzést egészen az alapoktól kezdtük, és hamar kiderült, hogy szinte minden területen van pótolni való, így a technikai képzés mellett a kondicionális felkészítésre is próbáltam nagy hangsúlyt fektetni. Szeptemberre nagyjából összeállt a 13 fős keret és folytattuk a munkát. Ekkor az alapok ismétlése, a technikai hibák iskolázása, kijavítása mellett, már próbáltunk a játékkal is egy kicsit foglalkozni, mivel tudtuk, hogy szeptember 22-én megmérettetés vár ránk. Az első mérkőzésünket az egriekkel vívtuk. A fiúkkal megbeszéltük, hogy nem az eredménnyel foglalkozunk, hanem próbáljuk az edzésen gyakorolt elemeket megvalósítani, küzdeni keményen, és ha valami nem sikerül, akkor nem keseredünk el, újra megpróbáljuk. Már a mérkőzés elején nyilvánvalóvá vált, amit már korábban is sejtettünk, hogy mi ide gyakorolni, edződni jöttünk. A hiányosságokról nem szeretnék sokat beszélni, volt bőven: nem megy a visszarendeződés, későn váltunk támadásból védekezésre, a futósebességünk lassú, rosszul helyezkedünk, a védőtávolság nem megfelelő, a lábmunkánk nem elég mély és dinamikus, besegítés nincs, a védőlepattanót nem nagyon szedjük, nem zárunk ki, nincs kommunikáció és még sorolhatnám. Támadásban kapkodunk, a biztos helyzeteket kihagyjuk, besegítésnél ritkán osztjuk le a labdát, a védőktől való elszakadás még nem megy, felállt védelem ellen nem tudunk játszani, az átadások pontatlanok, gyorsindításnál későn, vagy egyáltalán nem passzolunk, a sávokat nem találjuk. Pozitívum, hogy a nálunk jóval képzettebb, labdás elzárásokat is alkalmazó, fizikailag erősebb, magasabb, gyorsabb egrieknek tudtunk így is 30 pontot dobni. A csapat jól küzdött, egy pillanatra sem adtuk fel a mérkőzést, a nagyarányú vereség ellenére is élveztük a játékot, büszkén viseltük a MEAFC-os felszerelést. Nagyobb odafigyeléssel, fegyelmezettebb játékkal, az instrukciókat betartva, akár 20-30 ponttal is közelebb kerülhetünk a hasonló képességű csapatokhoz.

 

MEAFC Kossuth-Debreceni KA DSI: 26-68 (5-24, 8-13, 9-11,4-20)

MEAFC: Kiss F. (14), Kiss Z. (5), Kovács (3), Lippai (2), Nagy (2), Ling, Szeniczey, Kozák, Hegyi, Hazadi, Gulyás, Rozmán. Edző: Varga Dénes.

Debrecen: Schmiedt (14), Molnár (12), Móré (10), Fazekas (10), Foltin (10/6), Szabó (6), Wágner (2), Úr (2), Elek (2), Gurzó, Vállai, Gulyás. Edzők: Gál Balázs, Szendrei Fruzsina.

Második mérkőzésünk előtt átbeszéltük, hogy mely játékelemeken kellene változtatni ahhoz, hogy eredményesebbek lehessünk. Kevesebb hibával, higgadtabban kell játszanunk, figyelni a visszarendeződésre, hamarabb embert találni, pontosabb támadásokat vezetni, többet kommunikálni, odafigyelni a befejezésekre. Sajnos az első negyedben nem sikerült felvennünk a ritmust a debreceni csapat ellen, sokkal gyorsabbak, pontosabbak voltak nálunk, a kimaradt helyzeteinkből azonnal ellentámadást indítottak, így minden egyes hibánk 4 ponttal növelte a különbséget. A második és harmadik negyedben feljavult a védekezésünk, jobban összpontosítottunk, és hibára tudtuk kényszeríteni az ellenfelet. Jó volt látni, hogy képesek vagyunk két negyeden keresztül 7 ponton tartani a nálunk sokkal erősebb, rutinosabb csapatot. Az utolsó negyedre elfáradtunk, voltak sérülések is, nem kíméltek minket a házigazdák, így a játékunk a mérkőzés végére szétesett. Pozitívum, hogy megértették a játékosok, hogy mit és hogyan szeretnénk a védekezéssel elérni, így sikerült a mérkőzés középső részét szorosabbá tenni. Örülök, hogy mindenkinek tudtunk játéklehetőséget biztosítani, volt eredménye az elmondottaknak, tanultunk a hibáinkból, tehát fejlődött a játékunk, és most ez a legfontosabb. Biztos vagyok benne, hogy megfelelő edzésmunkával, edzőmérkőzésekkel sokat fogunk fejlődni a következő időszakban, és ennek látható eredménye is lesz.

Hírarchívum

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

MEAFC SZAKOSZTÁLYOK
Kosárlabda szakosztály Kézilabda szakosztály
Labdarúgó szakosztály Úszó és vízilabda szakosztály
Amerikai futball és Cheerleading szakosztály Röplabda szakosztály
Tájfutó szakosztály Tenisz szakosztály
Tollaslabda szakosztály Asztalitenisz szakosztály
Bridzs szakosztály
MEAFC SZAKOSZTÁLYOK MEGNYITÁSA
Kosárlabda szakosztály Kézilabda szakosztály Labdarúgó szakosztály Úszó és vízilabda szakosztály Amerikai futball és Cheerleading szakosztály Bridzs szakosztály
Röplabda szakosztályTájfutó szakosztály Tenisz szakosztály Tollaslabda szakosztály Asztalitenisz szakosztály
Ez a weboldal sütiket használ. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. További információk