Legközelebbi eseményeink


MEAFC-Miskolc – MAFC rangadó a Körcsarnokban!

2019. október 09. (szerda) 07:43

A feljutásra pályázó tavalyi bronzérmest fogadjuk pénteken! 

A MAFC gárdája, ahogy tavaly, úgy idén is feljutási céllal vágott neki a bajnokságnak. A legutóbbi szezonban – a Nyíregyháza ellen - bronzérmet szerző csapatuk szerkezetileg némiképp átalakult, hiszen a távozó Garamvölgyi (OSE) és Nagy Krisztián (Újpest) helyére Harazin (Kaposvár) személyében csak egy magasember érkezett. A komoly „A” csoportos rutinnal rendelkező center mellett a nyár másik extra igazolása az Alba Fehérvárral korábban bajnok és kupagyőztes Tóth Péter volt. Légiós poszton is cseréltek a fővárosiak, amerikai 1-es helyett amerikai 2-est igazoltak. A tavalyi szezonban saját csapatának szereplésére a legdominánsabb hatással lévő Eric Washington elöl-hátul hibátlan teljesítményt nyújtott, nyilván a helyére érkező – eddig a bajnokságban 27.5 pontot átlagoló – Ryan Richmond sem „akárki”. 

Őket egészíti ki a vajkezű Csapai és a ruganyos Bordács duó magasként és a Misek-Lakits páros mezőnyként. A fiatal posztot gyakorlatilag Katona birtokolja, akinek pihentetését általában Polgárdy révén oldja meg a körmendi kispadon sok évnyi rutinos vértet magára szedő Hencsey edző.

Ez a kilences rotáció az idei szezont nagy riválisánál, a Veszprémnél kezdte, ahol elképesztő támadójátékot követően szenvedtek vereséget (107-99), a nagy múltú fővárosi örökrangadót a Budaesti Honvéd ellen viszont megnyerték (81-88).

Ezen a két mérkőzésen a már említett Richmond parádés játéka mellett kiemelkedő Tóth 9.5-es gólpassz átlaga, de elképesztő tény, hogy a Csapai - Harazin kettős idén még nem hagyott ki egyetlen közeli két pontost sem (16/16).

 

Drahos Gábor (MEAFC-Miskolc): Nagyon készülünk a harmadik fordulóra is, mert egy újabb kitűnő csapat ellen mérhetjük le az eddig gyakoroltakat. Csapatom négy lábbal a földön áll, játékosaim tudják, hogy minden alkalommal minden pillanatért keményen és csapatként kell megdolgozni. Szeretnénk azt az alázatot, lendületet és harciasságot újra megmutatni szurkolóinknak, amik reményeink szerint idén végig minket jellemeznek majd. Komoly múltú és jelenű ellenfél érkezik, hozzánk hasonló agresszív stílussal. Kíváncsian várom a pénteket és hiszek csapatom erejében!

Hencsey Tamás (MAFC): A hazai csapat jó rajtot vett az idei bajnokságban. Úgy látom, hogy lendületes, a mai trendeknek megfelelő kosárlabdát játszanak. Minden poszton van veszélyes játékosuk. Thornton egy különösen sokoldalú játékos, aki több szempontból is veszélyes tud lenni. Remélem, jó kosárlabdát láthatnak majd a kilátogató szurkolók.

 

A tavalyi szezonban csak az alapszakaszban találkozott a két gárda. Miskolcon szinte napra pontosan egy évvel ezelőtt 75-90 arányban a MAFC győzött, a visszavágón pedig hiába igyekezett a 7 db U-20-as játékossal felálló borsodi csapat, nem volt esély a fővárosiak ellen (99-67).

A házigazdánál az eddigiekhez képest örömteli változás, hogy Tóth Bence újra játékra jelentkezett. Sérülése a múlté, így az sincs kizárva, hogy akár már a MAFC ellen pályára lépjen.

A pénteki találkozón ezúttal is remek kosárlabdára és színvonalas mérkőzésre van kilátás, hiszen a miskolciak sem szokták olcsón adni a bőrüket.

Minden kosárlabda szimpatizánst szeretettel várunk a Körcsarnokban.

Az október 11-én 17:30-kor kezdődő mérkőzésre a belépés ingyenes!

Hírarchívum

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

MEAFC SZAKOSZTÁLYOK
Kosárlabda szakosztály Kézilabda szakosztály
Labdarúgó szakosztály Úszó és vízilabda szakosztály
Amerikai futball és Cheerleading szakosztály Röplabda szakosztály
Tájfutó szakosztály Tenisz szakosztály
Tollaslabda szakosztály Asztalitenisz szakosztály
Bridzs szakosztály
MEAFC SZAKOSZTÁLYOK MEGNYITÁSA
Kosárlabda szakosztály Kézilabda szakosztály Labdarúgó szakosztály Úszó és vízilabda szakosztály Amerikai futball és Cheerleading szakosztály Bridzs szakosztály
Röplabda szakosztályTájfutó szakosztály Tenisz szakosztály Tollaslabda szakosztály Asztalitenisz szakosztály
Ez a weboldal sütiket használ. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. További információk