Legközelebbi eseményeink


Miskolci bravúrgyőzelem a Budapesti Honvéd otthonában!

2019. március 04. (hétfő) 06:33
Miskolci bravúrgyőzelem a Budapesti Honvéd otthonában! Fotó: Gaál Gergő

A végig fegyelmezett játék, alázatos küzdeni akarás és kiváló csapatmunka együttesen megérdemelt győzelmet jelentett.

Budapesti Honvéd SE - MEAFC-Miskolc 72-76 (22-25, 18-26, 19-16, 13-9) 

NB I/B Piros csoport, 22. forduló, Budapest, Dózsa György út, 150 néző.

Vezette: dr. Varga Zoltán, Földi László, Oláh Márk.

Budapesti Honvéd SE: Szalay (4/3), Horváth (17/12), Bea (7), Debreceni (2), Stefán (24/3). Csere: Pintér (6/3), Mucza (6), Martinez (4), Valerio (2), Szentirmai. Edző: Puskás Artúr.

MEAFC-Miskolc: Takács (17/15), Szanyi (11/9), Kopasz (5/3), Thornton (24/9), dr. Fazekas. Csere: Szögi (9/3), Béres (4), Gonda (3/3), Orliczki B. (3), Lippai. Edző: Drahos Gábor.

 

Igazi triplaparádéval kezdte a mérkőzést a Miskolc, hiszen Szanyi, Takács, Thornton és Kopasz is távolról bontotta a „honvédelmet”. A sok kapott pont ellenére nem zárt rosszul a vendégek hátsó alakzata, ám a hazaiak Stefán révén a palánk alatt eredményesnek bizonyultak. Miután a büntetőit is hibátlanul értékesítette, a különbség elenyésző maradt (22-25).

A második negyedben a szezon eddigi talán legjobb játékát mutatta be a vendégcsapat. A jól működő védekezéssel karöltve szinte az egész negyedben együtt járt a ritmusos támadás is. A félidőben hibátlanul célzó Takács és Thornton egymás után küldték helyére a labdát a hárompontos vonalon túlról, Szögi jól szervezte a játékot, Béres, Kopasz és kiváltképp az amerikai fiú (17-et szerzett összesen) pedig a lepattanók megszerzésében is jeleskedett. Hazai oldalon Stefán mellett, a komoly A-csoportos múlttal bíró Horváth Ákos vitte a prímet és mutatta meg, hogy a nehéz helyzetekben sem remeg meg a keze. Ennek ellenére a vendégek - nem utolsósorban kiváló, 56%-os triplamutatójuknak köszönhetően - a negyed végére tíz pont fölé tornázták a különbséget (40-51).

A második félidőre egy rendkívül elszánt Honvéd futott ki a parkettra, akik kőkemény védekezésre alapozva a negyed elején repesztettek egy 9-0-ás rohamot (49-51). A vendég időkérést követően a 3 és fél perces borsodi gólcsendet Szanyi törte meg szép betörésével. A találat ébresztőként hatott a támadásban addig kiválóan teljesítő, de a negyedet pontatlan dobásokkal kezdő vendégcsapatra, akik újra elkezdték termelni a pontokat. Thornton fontos támadó lepattanók után szerzett második szándékból kosarakat, míg a hárompontosokat ebben az időszakban a Szanyi-Gonda duó szállította. Az újra helyreálló védekezés révén így az utolsó felvonást – két sikertelen vendég büntető ellenére is - 8 pontos előnnyel kezdhették a vendégek (59-67).

Kőkemény, de sportszerű küzdelem zajlott a pályán. A csapatok fáradni látszottak, egyre több hiba csúszott mindkét oldalon a játékba, még az addig a dobásokat biztos kézzel értékesítő játékosok kísérletei is sorra célt tévesztettek. Mindezek ellenére a csapatként látványosan együtt lélegző vendégek a negyed közepén még így is őrizték 8 pontos előnyüket, Ezt követően mintha bedeszkázták volna a hazai gyűrűt, és a vendégek közel 4 percig képtelenek voltak a kosárba találni. A hazaiak másfél perccel a vége előtt 2 pontra zárkóztak, ekkor azonban Thornton villant és fordulásból dobott tempója ugrasztotta talpra a vendég kispadot (70-74). Az ellentámadást a Honvéd is kosárral zárta, majd a vendégek hibáztak óriási ziccert. Az utolsó labda a házigazdánál volt, ám Pintér triplája a sarokból célt tévesztett.  A lepattanó labdát a vendégek szerezték meg, a hazai szabálytalanságot követő, egyben a biztos győzelmet jelentő büntetőket pedig a fáradhatatlan Szögi helyezte el a gyűrűben (72-76).

A vendégek a mérkőzés nagy részében kiválóan játszottak és csapatként funkcionálva, gyakorlatilag végig vezetve, megérdemelten hozták el a két pontot a fővárosból.

Folytatás jövő hét pénteken a Körcsarnokban, ahol a szintén jó erőkből álló Budafok lesz az ellenfél! Hajrá MEAFC-Miskolc!

 

Puskás Artúr (Bp. Honvéd): Az első félidőben erőtlenül, dekoncentráltan és végtelenül nemtörődöm módon védekeztünk. Ez az én hibám. Nem tudtam megértetni a csapattal, hogy ez a MEAFC már nem az a MEAFC amelyikkel találkoztunk korábban. Hiába harcoltunk fordulás után, a jelentős pontszámbeli, illetve mentális hátrány eltüntetése túlságosan sokat kivett belőlünk. Emellett minőségre sem játszottunk megfelelően ahhoz, hogy ez a mai összejöhessen. Tragikusan védőlepattanóztunk, büntetőztünk és tripláztunk. Borzasztó érzés ezt mondanom, de nem érdemeltünk győzelmet. Magamba kell néznem és rendet raknom a fejekben mert a Hepp-kupa óta valami megtört. Gratulálok Drahos Gábor barátomnak és csapatának a sikerhez.

Drahos Gábor (MEAFC-Miskolc): Hatalmas gratuláció jár a csapatomnak. Egy nagyon komoly és igencsak összeszokott gárda otthonában sikerült végig magabiztos teljesítményt nyújtva nyernünk. Úgy gondolom, hogy a rafinált Puskás Artúr stratégiájához is tudtunk alkalmazkodni és külön öröm, hogy végre eltaláltuk a berendezést. Jó százalékkal, végig kézben tartva a meccset sikerült jót produkálnunk. Nagyon fontos győzelmet arattunk ezzel. Mészáros Lujónak pedig köszönöm szépen a sört, egészséggel elfogyasztottam.

MEAFC SZAKOSZTÁLYOK
Kosárlabda szakosztály Kézilabda szakosztály
Labdarúgó szakosztály Úszó és vízilabda szakosztály
Amerikai futball és Cheerleading szakosztály Röplabda szakosztály
Tájfutó szakosztály Tenisz szakosztály
Tollaslabda szakosztály Asztalitenisz szakosztály
Bridzs szakosztály
MEAFC SZAKOSZTÁLYOK MEGNYITÁSA
Kosárlabda szakosztály Kézilabda szakosztály Labdarúgó szakosztály Úszó és vízilabda szakosztály Amerikai futball és Cheerleading szakosztály Bridzs szakosztály
Röplabda szakosztályTájfutó szakosztály Tenisz szakosztály Tollaslabda szakosztály Asztalitenisz szakosztály
Ez a weboldal sütiket használ. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. További információk