Legközelebbi eseményeink


Nagyon közel állt fővárosi sikeréhez a MEAFC!

2018. március 31. (szombat) 22:21
Nagyon közel állt fővárosi sikeréhez a MEAFC! Forrás: honved.hu

Továbbra is versenyben vagyunk a rájátszásba jutásért.

Három fordulóval az alapszakasz vége előtt a rájátszás szempontjából minden eddiginél kiegyenlítettebb versenyfutás két aktív résztvevője találkozott a Dózsa György úton. A Honvéd és a Miskolc is nagy sebességgel kezdett, majd mindkét csapat folyamatosan forgatta játékosait. Drahos leosztásait követően Timkó szerzett könnyű kosarakat, ám gyorsan gyűltek a vendég személyi hibák, így a hazaiak leginkább büntetőkből visszavették a vezetést (21-17).

Nem a szép játék, hanem a kemény küzdelem dominált a folytatásban, amiből eleinte a Szalay-Tóth páros vezette hazaiak jöttek ki jobban. Szögi lendülete a félidőre azonban igazságos döntetlen közelében tartotta az állást (40-38).

Nagy tét, kevés pont, sok hiba jellemezte a fordulást követő játékot. A sebesség és az akarat egyik oldalon sem csökkent, ám meglépni egyik gárda sem tudott a másiktól. A vendégek vezetését védekezési hibákból kapott hárompontosok és ziccerek olvasztották le, így az ezzel járó „lelki pluszt” kihasználva vezetéssel térhetett pihenőre a Honvéd (56-53).

Timkó egyenlített szép egyéni megoldásával, Kopasz és Homoki támadó lepattanókat szedtek, ám a Honvéd két triplával újra meglépett. A miskolciak – a rosszul talajra érkező - Homoki sérülését követően sem adták fel. Minden labdáért öldöklő küzdelem folyt. Orliczki kétszer is triplázhatott ugyanonnan, ám a második kísérlete kimaradt (67-63). Az ellentámadásnál Drahos kipontozódott, ám a sikeres hazai büntetők után Szögi triplát dobott majd szerzett labdájából ziccerezhetett a MEAFC. A fordításért támadhattak a vendégek, azonban a lecsorgó labdát a Honvéd gyűjtötte össze. A túloldali támadás végén Stefán dobása közben azonban szabálytalanságot láttak a játékvezetők. A labda közben becsorgott és a ráadás is jó volt, így gyakorlatilag el is dőlt a mérkőzés (74-68).
Az alapszakasz utolsó előtti fordulójában a rájátszás szempontjából igen fontos mérkőzésre, Nyíregyházára utazik a MEAFC.

Budapesti Honvéd SE – MEAFC 74-68 (21-17, 19-21, 16-15, 18-15)
NB I/B Piros csoport 24. forduló, Budapest, Simon János Kosárlabda Csarnok.
Vezette: Minár László, Gaál István, Kéri István.
Bp. Honvéd: Steier (6/3), Mucza, Bea (10), Pintér (10/9), Stefán (9). Csere: Szalay (15/3), Tóth (14/6), Kováts (8), Valerio (1), Hargitai (1), Martinez, Fülöp. Edző: Puskás Artúr.
MEAFC: Szögi (16/6), Takács, Máté (10/3), Homoki (4), Timkó (14/3). Csere: Drahos (9), Cole-Brinson (6), Kopasz (4/3), Orliczki Már. (3/3), Szojka (2), Lippai. Edző: Walke Károly.

Walke Károly, vezetőedző: Nagyon sokat tettünk a győzelemért, de sajnos nem eleget. Végig fenntartottuk a győzelmi esélyeinket, de döntő pillanatokban dobásokat hibáztunk, vagy a védekezésünk nem volt elég koncentrált. Az utolsó két mérkőzésen mindent megteszünk a győzelemért, ennyi esélyünk maradt a rájátszásba kerüléshez.

További információk

MEAFC SZAKOSZTÁLYOK
Kosárlabda szakosztály Kézilabda szakosztály
Labdarúgó szakosztály Úszó és vízilabda szakosztály
Amerikai futball és Cheerleading szakosztály Röplabda szakosztály
Tájfutó szakosztály Tenisz szakosztály
Tollaslabda szakosztály Asztalitenisz szakosztály
Bridzs szakosztály
MEAFC SZAKOSZTÁLYOK MEGNYITÁSA
Kosárlabda szakosztály Kézilabda szakosztály Labdarúgó szakosztály Úszó és vízilabda szakosztály Amerikai futball és Cheerleading szakosztály Bridzs szakosztály
Röplabda szakosztályTájfutó szakosztály Tenisz szakosztály Tollaslabda szakosztály Asztalitenisz szakosztály
Ez a weboldal sütiket használ. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. További információk