Legközelebbi eseményeink


Nem csak a hímes tojás lesz piros Miskolcon!

2019. április 20. (szombat) 20:10

Negyvenhárom pontos győzelemmel biztosította be a bennmaradást a MEAFC-Miskolc csapata!

MEAFC-Miskolc - Knipl Kft. Bonyhádi KSE 112-69 (30-18, 36-10, 21-20, 25-21)
NB I/B Piros-csoport, play-out 3. mérkőzés, Miskolc, Körcsarnok, 250 néző.
Vezette: Hervay Tibor, Gergely Csaba, Józsa András

MEAFC-Miskolc: Takács (17/12), Szanyi (17/15), Kopasz (14/3), Thornton (25/18), Lippai (9). Csere: Tóth (12), Béres (10), Szögi (4), Gonda (3/3), Asszú (1), Orliczki M., Szőke. Edző: Drahos Gábor.

Knipl Kft. Bonyhádi KSE: Somogyfoki P. (6), Baki (15/6), Dorogi (8/3), Kis (3), Tömösváry (11/6). Csere: Somogyfoki Sz. (9/3), Gébert (7/3), Jakab (6), Ugrinic (4/3). Edző: Morgen Frigyes.

 

A négy napos húsvéti szünet ellenére egész sokan voltak kíváncsiak a play-out párharc mindent eldöntő harmadik mérkőzésére.

A találkozó tétjét átérezték a hazai játékosok, akik az első perctől kezdve extra produkcióval rukkoltak elő. Lehengerlő támadójátékuk mellett szívós védekezéssel már a mérkőzés legelején jelezték, hogy itt ma nem győzhet más, csak a MEAFC. Szanyi, Thornton és Takács révén záporoztak a hazai triplák, hátul pedig kőkemény zárt a védelem. A borsodi brigád más sebességi fokozatban közlekedett a pályán, a szerzett labdákból Takácsék teljesen szétzilálták a vendégek védelmét, így már az első negyed végére 10 pont fölé nőtt a különbség (30-18).

A folytatásban még egy, de inkább két lapáttal rátettek a miskolciak és ha lehet ilyet mondani, szinte tökéletesen kosárlabdáztak. Szanyi beverte negyedik tripláját, Tóth betörései élményszámba mentek, Takács vajkeze sem remegett meg, Thornton meg hozta a „szokásost”. Elöl 36 dobott, hátul mindössze 10 kapott pont, így – hasonlóan az első mérkőzéshez - a MEAFC egy félidei szenzációs teljesítményével eldöntötte a lényegi kérdéseket (66-28).

A harmadik negyed első 4 percében egy 2-14- es rohanást produkált a bonyhádi csapat, ám az indokolt hazai időkérés után sikerült a koncentrációt a korábbi magas szintre visszahozni. Takács 8 méteres triplájával valamint Kopasz látványos (remek betörés, zsákolás, tripla!) és ponterős játékával végül ezt a negyedet is megnyerte a miskolci gárda (87-48).

A negyedik negyedben sem lankadtak a hazaiak. Béres egészen parádés befejezéseket produkált, miközben a hibátlanul (5/5-ös tripla) célzó Szanyi ötödször is bebombázta a messzeségből, és az egész miskolci gárda látványos csapatjátékkal szórakoztatta a publikumot. A hazaiaknál minden játékos pályára lépett és a 100-ik pontot Lippai szerezte egy remek 2+1-es akció végén. A vendégek becsülettel küzdöttek az utolsó pillanatokig, de a negyed felétől tisztán U-20-as kerettel felálló házigazda a mai estén esélyt sem adott a korábbi kétszeres bajnok bonyhádiaknak. A miskolci kosarasok látványos, közönségszórakoztató játékkal biztosították helyüket a jövő évi Piros-csoportos bajnokságban (112-69)!

Aki kilátogatott ma a Körcsarnokba az egészen biztosan nem bánta meg, hiszen a hazaiak szenzációs produkciót nyújtottak a mai délután, a játék minden elemében jobbnak bizonyultak, csapatként alkották maradandót és ebben a kemény, viszontagságos, sérülésekkel sújtott szezonban megérdemelten őrizték meg NB I-es tagságukat.
Mindenkinek köszönjük a biztatást és HAJRÁ MEAFC!!!

 

Drahos Gábor (MEAFC-Miskolc): Gratulálok a fiúknak a Piros csoportban maradáshoz. Bizonyították, hogy ilyen tét mellett is képesek egymásért és csapatként teljesíteni. Örülök annak is, hogy visszajelzést kaptak arról, mi történik, ha extra tűz ég bennük a pályán és már az öltözőben. Külön köszönet Tóth Gabesz kollégámnak az egész éves segítségért.

Morgen Frigyes (Bonyhád): Gratulálok a Miskolcnak.

 


Forrás: Youtube.com

 

Hírarchívum

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

MEAFC SZAKOSZTÁLYOK
Kosárlabda szakosztály Kézilabda szakosztály
Labdarúgó szakosztály Úszó és vízilabda szakosztály
Amerikai futball és Cheerleading szakosztály Röplabda szakosztály
Tájfutó szakosztály Tenisz szakosztály
Tollaslabda szakosztály Asztalitenisz szakosztály
Bridzs szakosztály
MEAFC SZAKOSZTÁLYOK MEGNYITÁSA
Kosárlabda szakosztály Kézilabda szakosztály Labdarúgó szakosztály Úszó és vízilabda szakosztály Amerikai futball és Cheerleading szakosztály Bridzs szakosztály
Röplabda szakosztályTájfutó szakosztály Tenisz szakosztály Tollaslabda szakosztály Asztalitenisz szakosztály
Ez a weboldal sütiket használ. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. További információk